Houten welkomstbord met bloemen als decoratie

Fotocredits: Etsy

Houten welkomstbord voor jullie bruiloft

Als je voor een leuke binnenkomer wilt zorgen op jullie bruiloft dan is een welkomstbord daar heel geschikt voor. Niet alleen is het een fijne manier om de gasten welkom te kunnen heten, ook staat een welkomstbord prachtig als decoratie. Helemaal hip is het houten welkomstbord. Dit is een echt must-have bruiloftsaccessoire. 

Een welkomstbord werkt als visitekaartje voor jullie bruiloft. Het is een functioneel bord, maar het zorgt ook meteen voor veel sfeer. Zeker wanneer jullie een houten welkomstbord gebruiken, straalt dit veel warmte uit.

Welkomstbord van hout

Welkomstborden heb je in allerlei soorten en maten. Dit is een leuke manier om wat van de stijl van jullie bruiloft te laten zien. Daarnaast is een welkomstbord ook gewoon heel handig. Je kunt het bord bijvoorbeeld neerzetten bij de ingang van jullie trouwlocatie, maar het is ook een mooie manier om de plek van de ceremonie aan te wijzen. Vooral als jullie op een groot terrein trouwen, kan het handig zijn om één of meerdere borden neer te zetten.

Houten welkomstborden zorgen voor een leuke sfeer en zien er prachtig uit, zeker als je ze decoreert met wat bloemen. Door de tekst op het bord te personaliseren met jullie namen en trouwdatum zorg je voor unieke bruiloft decoratie. Een houten welkomstbord past perfect bij verschillende bruiloft stijlen, van rustiek tot boho chic.

Houten welkomstbord zelf maken

Het leuke aan houten welkomstborden is dat je ze zelf kunt maken. Je kunt het bord bijvoorbeeld opbouwen uit kleine houten plankjes of juist voor één groot stuk hout kiezen. Ben je goed in het schrijven van sierlijke letters? Dan kun je ze uit de losse pols aanbrengen. Maar ook als je een wat minder mooi handschrift hebt, is het zeker mogelijk om zelf sierlijke letters te maken. Je kunt ze bijvoorbeeld overtrekken of met een mal op het bord schilderen.

Natuurlijk is het ook mogelijk om het welkomstbord te kopen of te huren. Ook een schildersezel waar je het bord op kunt plaatsen is te huur. Een slimme oplossing die goedkoper is dan wanneer je alle onderdelen zelf moet kopen. Wil je het welkomstbord nog met bloemen versieren? Vraag de bloemist dan om hier een bloemstukje voor te maken dat past bij de andere bloemen op de bruiloft. En ben je op zoek naar nog meer leuke ideeën voor het welkomstbord? Lees dan ook zeker even ons blog met 5 Originele ideeën voor het welkomstbord op jullie bruiloft