Suikerklontjes in de vorm van een hartje

Fotocredits: In Katrina´s Kitchen

DIY: Romantische suikerklontjes in de vorm van een hartje

Natuurlijk kunnen suikerklontjes niet ontbreken op een bruiloft, bijvoorbeeld voor in de koffie of de thee. Normale suikerklontjes zien er alleen wel erg saai uit. Dat kan gelukkig ook anders! Wat dacht je voor deze DIY suikerklontjes in de vorm van een hartje?

De details kunnen een bruiloft heel bijzonder maken, zo ook deze suiker in de vorm van hartjes. Romantisch toch?! Het is een leuk en gemakkelijk DIY projectje dat je samen met je verloofde, ceremoniemeester of vriendinnen kunt doen.

Wat heb je nodig?

Als mal kun je prima een ijsblokjesmal gebruiken. Vroeger hadden ze deze mal in de vorm van hartjes bij IKEA, misschien heb je die nog wel in huis. Tegenwoordig kun je hier alleen nog andere vormen kopen, zoals bijvoorbeeld bloemetjes. Veel andere winkels verkopen echter ook ijsblokjesvormen in de vorm van hartjes. Je kunt eventueel ook een koekjesuitsteker gebruiker.

Verder heb je natuurlijk suiker nodig. Je kunt zelf kiezen of je witte suiker neemt of bijvoorbeeld rietsuiker kiest. Hoe fijner de suiker is, hoe gemakkelijk de suikerklontjes te maken zijn.

Suikerklontjes in de vorm van een hartje

Fotocredits: Kara´s Party Ideas

Hoe maak je de suikerklontjes?

Doe de suiker in een bakje en giet er voorzichtig een beetje water overheen met een theelepeltje. Niet teveel tegelijk, want anders smelt de suiker. Voeg voldoende water toe zodat de suiker goed plakt. Vervolgens kun je de suiker in de mal doen en stevig aanduwen. Laat de suiker een nachtje in de mal zitten en haal de klontjes er de volgende ochtend voorzichtig uit. Ze zijn nu klaar voor gebruik.

(Thema)kleuren

Je kunt de suikerklontjes zelfs nog bijzonderder maken als je wilt. Voeg een beetje kleurstof aan de suiker toe om te zorgen voor een mooi kleurtje. Je kunt op deze manier suiker maken in alle kleuren die je maar wilt, zodat de suikerklontjes passen bij het thema van jullie bruiloft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *