DIY suikerklontjes

Fotocredits: In Katrina´s Kitchen

Gekleurde hartjes suikerklontjes maken voor jullie bruiloft

Natuurlijk kunnen suikerklontjes niet ontbreken op een bruiloft, bijvoorbeeld voor in de koffie of de thee. Normale suikerklontjes zien er alleen wel een beetje saai uit. Dat kan gelukkig ook anders! Wist je bijvoorbeeld dat je zelf gekleurde suikerklontjes in de vorm van hartjes kunt maken? Dit is een leuke toevoeging voor jullie bruiloft! 

De details kunnen een bruiloft heel bijzonder maken, zo ook deze suiker in de vorm van hartjes. Romantisch toch? Het is een leuk en gemakkelijk DIY projectje dat je samen met je verloofde, ceremoniemeester of vriendinnen kunt doen. Bovendien hebben jullie ondertussen alle tijd om de bruiloft plannen door te spreken!

Wat heb je nodig voor hartjes suiker?

Wil je zelf aan de slag gaan om deze leuke hartjes suikerklontjes te maken? Je hebt er niet veel voor nodig! Als mal kun je gewoon een ijsblokjesmal gebruiken. Vroeger hadden ze zo’n mal in de vorm van hartjes bij IKEA (check ook even deze handige IKEA bruiloft hacks), misschien heb je die nog wel in huis. Helaas zijn de hartjes inmiddels niet meer te krijgen bij dit Zweedse woonwarenhuis, ze hebben alleen nog andere vormen zoals bijvoorbeeld bloemetjes. Heb je geen hartjesvorm in huis? Geen probleem! Je zou bijvoorbeeld deze hartjesvorm kunnen kopen. Je kunt eventueel ook een koekjesuitsteker gebruiker.

Verder heb je natuurlijk suiker nodig. Je kunt zelf kiezen of je witte suiker neemt of bijvoorbeeld rietsuiker kiest. Hoe fijner de suiker is, hoe gemakkelijk de suikerklontjes te maken zijn.

Roze hartjes suikerklontjes

Fotocredits: Kara´s Party Ideas

Hoe maak je hartjes suikerklontjes?

Staan alle spullen klaar? Dan kun je beginnen met het maken van de suikerklontjes. Doe de suiker in een bakje en giet er voorzichtig een beetje water overheen met een theelepeltje. Niet teveel tegelijk, want anders smelt de suiker. Voeg voldoende water toe zodat de suiker goed plakt. Vervolgens kun je de suiker in de mal doen en stevig aanduwen. Laat de suiker een nachtje in de mal zitten en haal de suikerklontjes er de volgende ochtend voorzichtig uit. Ze zijn nu klaar voor gebruik. Op de bruiloft zelf kun je de suikerklontjes in een mooi bakje klaarzetten.

Gekleurde suikerklontjes maken

Lijkt het je leuk om gekleurde suikerklontjes te maken? Voeg dan een beetje kleurstof aan de suiker om voor een mooi resultaat te zorgen. Je kunt op deze manier suiker maken in alle kleuren die je maar wilt, zodat de suikerklontjes passen bij het thema van jullie bruiloft. Deze gekleurde suikerklontjes zien er extra gezellig uit!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *