Een drip cake maken voor je bruiloft, zo doe je dat!

Drip cakes zijn hartstikke hip. Je ziet deze prachtige taarten dan ook vaak voorbijkomen op bruiloften. Willen jullie ook graag een drip cake als bruidstaart? Je kunt er natuurlijk een bestellen bij de patisserie, maar als je het leuk vindt om te bakken, zou je hem ook zelf kunnen maken. Wij leggen je uit hoe je een prachtige drip cake taart voor jullie bruiloft kunt maken! 

Hebben jullie een beperkt budget voor de bruiloft? Of vind je het gewoon leuk om zo veel mogelijk zelf te doen? Dan is het een tof idee om je eigen bruidstaart te maken! Een complete lagentaart is misschien een iets te grote uitdaging, maar één of meerdere drip cakes zijn gemakkelijker te maken. Bovendien zijn deze taarten heel geschikt voor jullie bruiloft, want ze zien er prachtig uit.

Wat is een drip cake?

De kans is groot dat je wel eens een drip cake voorbij hebt zien komen, ze zijn namelijk enorm populair. Bij deze bijzondere taarten wordt er een laag chocolade toegevoegd aan de bovenkant van de taart die via de zijkanten naar beneden druipt. Deze langgerekte druppels zorgen voor een heel gaaf effect!

Bruidstaart drip cake met vruchten

Fotograaf: Petra Veikkola via Ruffled

Benodigdheden voor het maken van een drip cake

Wil je een drip cake taart gaan maken voor jullie bruiloft? Haal dan de volgende dingen in huis:

  • Een (zelfgemaakte) taart (je kunt hier lezen hoe je een bruidstaart kunt maken)
  • Chocolade drip in de juiste kleur (zoals bijvoorbeeld deze)
  • Decoratie voor de bruidstaart

Je kunt allerlei soorten decoratie toevoegen aan je drip cake. Verse bloemen staan bijvoorbeeld prachtig, maar ook met fruit, mini donuts of macarons kun je een taart goed decoreren. Je kunt natuurlijk ook een mooie taarttopper toevoegen om het plaatje compleet te maken.

Roze drip cake maken

Fotocredits: Jenny Cookies

Hoe maak je een drip cake?

Om een drip cake te kunnen maken, heb je eerst een goede basis nodig. Maak daarom een mooie, hoge cake met verschillende lagen. Je kunt de cake afsmeren, maar een naakte bruidstaart is ook prima te gebruiken. Voor de drip kun je je eigen chocolade ganache maken. Het is echter nog makkelijker om gebruik te maken van speciale chocolade drip in een handige spuitfles. Je verwarmt de drip eerst in de magnetron en kunt hem vervolgens voorzichtig op de taart aanbrengen. Dit doe je door rondom steeds een beetje chocolade naar beneden te laten druipen. Probeer de hoeveelheid goed te doseren zodat er mooie druiplijnen ontstaan van verschillende lengtes. Het is slim om voor de bruiloft een aantal keer te oefenen voor het mooiste resultaat.

Het is lastig om de bovenkant van je drip cake mooi glad te krijgen, maar het geeft niets als dit niet helemaal lukt. Je kunt hier namelijk decoratie aan toevoegen waardoor je er niets meer van ziet. Het is leuk om je bruidstaart mooi te decoreren. Verse decoratie zoals bloemen, fruit en koekjes staan het mooist.

De mooiste drip cake voorbeelden als bruidstaart

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jouw eigen bruidstaart? Wij hebben een aantal prachtige drip cakes voor je verzameld die zeker niet zullen misstaan op jullie bruiloft!

Een taartenbuffet voor jullie bruiloft

Een drip cake is over het algemeen iets kleiner dan wanneer je een lagentaart als bruidstaart kiest. Dat is echter geen enkel probleem. Je kunt namelijk gebruik maken van verschillende soorten taarten waarmee je een taartenbuffet voor jullie gasten maakt. Je zou de bruidstaart ook kunnen aanvullen met andere lekkernijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van donuts, cupcakes of macarons? Dit ziet er niet alleen erg leuk uit, het zorgt er ook voor dat de gasten meer dan genoeg keuze hebben!