High tea als origineel idee voor jullie bruiloft receptie

Na de ceremonie is het tijd voor felicitaties en wat lekkers. Traditioneel wordt op dit moment de bruidstaart aangesneden en getoost met een glas bubbels, maar het kan natuurlijk ook anders! Ben je nog op zoek naar een leuk idee voor de receptie? Wat dacht je van een high tea op jullie bruiloft? Heerlijke kleine hapjes, een gezellige sfeer en natuurlijk heel veel thee!

Het leuke aan een high tea is dat er veel verschillende soorten hapjes zijn, zowel hartig als zoet. De gasten hebben daarom keuze genoeg uit allerlei lekkernijen. Bovendien creëer je al snel een gezellige sfeer en is het wat anders dan een traditionele receptie. Benieuwd hoe je zo´n bruiloft high tea organiseert? Wij hebben vast wat ideeën voor je!

Lekkere high tea ideeën voor jullie bruiloft

Bij een high tea is er altijd een overvloed aan lekkere hapjes. Zorg bijvoorbeeld voor kleine sandwiches, muffins, vers fruit, cakejes, brownies en bonbons. Natuurlijk kunnen ook scones niet ontbreken, dit zijn kleine zoete broodjes die in Engeland gegeten worden met room en jam. Net als bij een echte high tea kun je alle hapjes op etagères presenteren. Zet kleine bordjes neer voor de gasten zodat ze van alles wat mee kunnen nemen.

Vintage high tea op een bruiloft

Fotograaf: Caitlin Turner Photography via Burnetts Boards

Zorg voor mooie decoratie

Een high tea draait uiteraard om alle lekkere hapjes, maar om echt iets speciaals te maken voor jullie bruiloft, zul je ook de juiste decoratie nodig hebben. Maak een mooie tafel waar je alle hapjes uit kunt stallen. Deze tafel kun je decoreren met de kleuren van jullie bruiloft. Het is ook mooi om een paar vaasjes met bloemen tussen het eten neer te zetten. Hiermee zorg je voor een prachtig plaatje.

Laat de gasten kiezen uit verschillende smaken thee

Natuurlijk horen er niet alleen lekkere hapjes bij een high tea, maar ook thee in verschillende smaakjes. Het is leuk als de gasten zelf een smaakje uit kunnen kiezen. Wil je de thee helemaal bijzonder maken? Knutsel dan hartjes aan de uiteinden van de touwtjes. Zet bordjes neer met de verschillende smaakjes zodat de gasten weten waar ze uit kunnen kiezen. Het is ook een leuk idee om de gasten een buisje met thee en een theeknijper in de vorm van een hartje mee te geven als trouwbedankje. Zo hebben ze nog een leuk aandenken aan jullie bruiloft!

Toosten met champagne

Naast de thee is het natuurlijk ook leuk om de gasten een glaasje bubbels aan te bieden om te toosten op jullie huwelijk. Dit kunnen jullie als opening van de high tea doen. Extra leuk is het wanneer jullie ook wat speciaals maken van het serveren van de champagne. Decoreer het glas bijvoorbeeld met wat vers fruit of maak een champagne toren die jullie voor het oog van de gasten vol laten lopen.

Zomerse bruiloft? Zorg voor verkoelende ijsthee!

Trouwen jullie op een bloedhete zomerse dag? Dan hebben gasten misschien meer trek in een lekker glaasje ijsthee. Ook hier kun je een leuke bar bij maken met verschillende smaken. Presenteer de ijsthee vervolgens in grote kannen met veel ijsklontjes of zet een handige tap neer met een kraantje.