Zo maak je jouw eigen bruidstaart

Tegenwoordig is do it yourself helemaal hip bij bruiloften. Tenminste, als het op de versiering, cadeautjes voor de gasten of trouwkaarten aankomt dan. Want voor een bruidstaart betalen we nog steeds braaf honderden euro’s zodat hij door een professional gemaakt kan worden. Het lijkt misschien heel lastig, maar je kunt ook zelf een bruidstaart maken!

Nee, we zullen niet beweren dat een bruidstaart maken makkelijk is, maar het kan echt! Met een beetje oefening maak jij die heerlijke taart gewoon zelf. En dat heeft heel wat voordelen! Een bruidstaart die je bestelt is namelijk ontzettend duur. Daarnaast moet je maar afwachten of de taart precies zo wordt als je bedoeld had. En hoe trots kun je zijn als jouw eigen taart in het middelpunt van de belangstelling staat op jullie grote dag (als de aandacht even weg is van jouw fantastische jurk natuurlijk)? Juist, een bruidstaart maken is ontzettend leuk! Maar hoe ga je te werk? Wij hebben een handig stappenplan voor je. Bij iedere stap hoort een filmpje waarin alles wordt voorgedaan. Bovendien kun je ook het bruidstaart recept vinden in dit filmpje en hebben we nog wat handige tips voor het maken van een bruidstaart.

Stap 1: Biscuit maken

Allereerst begin je met het maken van de basis voor de taart. Dit doe je met biscuitmix. Met deze mix is zelf biscuit maken niet ingewikkeld meer. Hier hoef je namelijk alleen nog eieren en een beetje water aan toe te voegen. De mix bak je in een taartvorm ongeveer een half uur in de oven. Wanneer je een stapeltaart wilt maken, zul je meerdere taarten met verschillende afmetingen moeten maken.

Stap 2: Vulling voor de bruidstaart maken

Omdat de cake alleen een beetje saai is, ga je de taart vullen met alles wat je lekker vindt. Zaag de taart eerst in twee of drie stukken met een speciale taartbodemzaag. Deze stukken kun je opvullen met jam, vruchten, chocola, room of wat je maar kunt bedenken. Vervolgens smeer je de taart af met botercrème.

Stap 3: Taart bekleden

De derde stap is best een lastige stap die wat oefening vergt. Met fondant of marsepein bedek je de taart in de juiste kleur. Het is lastig om dit goed strak te krijgen. Bekijk het filmpje zodat de techniek duidelijk is en oefen veel! Wanneer je een taart maakt in meerdere lagen kun je er voor kiezen om alle lagen in dezelfde kleur te maken, maar je kunt ook voor verschillende kleuren gaan. Het kan ook mooi zijn om juist voor een witte basis te kiezen die je met behulp van de decoratie extra kleur geeft.

Stap 4: Bruidstaart decoratie maken

En dan ben je aangekomen bij de leukste stap: het versieren van de taart. Er zijn allerlei materialen om je taart een echte bruidstaart te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van marsepeinen roosjes? Of maak gebruik van glitters om je taart extra op te laten vallen. Verder kun je natuurlijk zelf van alles maken met overgebleven stukjes fondant of marsepein. Zo kun je bijvoorbeeld ook zelf roosjes of andere bloemen voor de bruidstaart maken. Het is leuk de bruidstaart te versieren door structuur aan te brengen of gebruik te maken van echte bloemen. Tot slot kun je de bruidstaart helemaal af maken door een taarttopper toe te voegen. Wist je dat je ook deze taarttopper zelf kunt maken?

Hoe maak je een stapeltaart?

Wil je graag een stapeltaart maken als bruidstaart? Dan moet je de verschillende lagen van de taart op elkaar plaatsen. Koop hier een speciale taartenstandaard voor zodat de bruidstaart goed ondersteund wordt en niet in zal zakken. Op deze manier kun je de lagen zonder problemen opstapelen.

Tips om zelf een bruidstaart te maken

Ben je van plan zelf een bruidstaart te maken? En kun je nog wel wat tips gebruiken? De belangrijkste tip is dat je voldoende tijd moet nemen om te oefenen voor jullie trouwdag is aangebroken. Tenslotte wil je niet dat de bruidstaart op het laatste moment mislukt. Dit betekent overigens ook dat het zelf maken van de bruidstaart wat duurder kan worden dan je vooraf bedacht had. Je moet immers meerdere keren alle ingrediënten in huis halen. Maak het jezelf ook niet te moeilijk. Een stapeltaart maken hoeft bijvoorbeeld niet per se, een aantal losse taarten is ook heel leuk en een stuk minder lastig.

Bruidstaart ideeën

De stappen die in dit blog beschreven staan, zijn bedoeld om een traditionele bruidstaart te maken. Er zijn echter ook nog een heleboel andere mogelijkheden die minstens zo lekker en een stuk origineler zijn. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen denken aan de volgende taarten:

  • Red velvet
  • Carrot cake
  • Cheesecake

En vind je het bedekken van de bruidstaart eigenlijk iets teveel gedoe? Geen enkel probleem! Naakte bruidstaarten zijn hartstikke hip en passen bijvoorbeeld goed bij een bohemian bruiloft thema. Lukt het ondanks al deze tips toch niet om je eigen bruidstaart te maken? Dan kun je altijd nog voor een leuk alternatief gaan, zoals deze prachtige donut bruidstaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *