Tegenwoordig is do it yourself helemaal hip. Tenminste, als het op de versiering, cadeautjes voor de gasten of trouwkaarten aankomt dan. Want voor een bruidstaart betalen we nog steeds braaf honderden euro’s zodat hij door een professional gemaakt kan worden. Het lijkt misschien heel lastig, maar je kunt ook zelf een bruidstaart maken! 

Nee, we zullen niet beweren dat een bruidstaart maken makkelijk is, maar het kan echt! Met een beetje oefening maak jij die heerlijke taart gewoon zelf. Een bruidstaart die je bestelt is namelijk ontzettend duur. Daarnaast moet je maar afwachten of de taart precies zo wordt als je bedoeld had. En hoe trots kun je zijn als jouw eigen taart in het middelpunt van de belangstelling staat op jullie grote dag (als de aandacht even weg is van jouw fantastische jurk natuurlijk)? Juist, een bruidstaart maken is ontzettend leuk! Maar hoe ga je te werk?

Stap 1: Biscuit maken

Allereerst begin je met het maken van de basis voor de taart. Dit doe je met biscuitmix. Hier hoef je alleen nog eieren en een beetje water aan toe te voegen. De mix bak je in een taartvorm ongeveer een half uur in de oven. Wanneer je een echte bruidstaart maakt met verschillende lagen, maak je meerdere taarten met verschillende afmetingen.

Stap 2: Vulling voor de bruidstaart maken

Omdat alleen biscuitmix ook maar zo saai is, ga je de taart vullen met alles wat je lekker vindt. Zaag de taart eerst in twee of drie stukken met een speciale taartbodemzaag. Deze stukken kun je opvullen met jam, vruchten, chocola, room of wat je maar kunt bedenken. Vervolgens smeer je de taart af met botercrème.

Stap 3: Taart bekleden

Dit is een lastige stap, die wat oefening vergt. Met fondant of marsepein bedek je de taart in de juiste kleur. Het is lastig om dit goed strak te krijgen. Bekijk het filmpje zodat de techniek duidelijk is en oefen veel! Wanneer je een taart maakt in meerdere lagen kun je er voor kiezen om alle lagen in dezelfde kleur te maken, maar je kunt ook voor verschillende kleuren gaan.

Stap 4: Versieren

En dan ben je aangekomen bij de leukste stap: het versieren van de taart. Er zijn allerlei materialen om je taart een echte bruidstaart te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van marsepeinen roosjes? Of maak gebruik van glitters om je taart extra op te laten vallen. Verder kun je natuurlijk zelf van alles maken met overgebleven stukjes fondant of marsepein. Het is ook leuk de bruidstaart te versieren door structuur aan te brengen of gebruik te maken van echte bloemen.

Zorg ervoor dat je voldoende oefent voor jullie grote dag is aangebroken. Tenslotte wil je niet dat de bruidstaart op het laatste moment mislukt. Maak het jezelf niet te moeilijk. Je hoeft geen stapeltaart te maken, een aantal losse taarten is ook heel leuk. Heel veel succes!

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *