DIY taarttopper ideeën voor een unieke bruidstaart

Een bruidstaart is sowieso al een plaatje, maar met een taarttopper maak je het helemaal af. Je kunt taarttoppers (online) bestellen, maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf één te maken. Daarom hebben wij vast wat leuke DIY taarttopper ideeën voor je verzameld!

Een taarttopper vormt, zoals de naam al zegt, de top van de bruidstaart. Traditioneel bestaat een taarttopper uit twee poppetjes van het bruidspaar die bovenop de bruidstaart staan, maar tegenwoordig komen er ook steeds meer originele taarttoppers voorbij. Het is daarom extra leuk om zelf creatief aan de slag te gaan om een eigen taarttopper te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën:

#1. Taarttopper met een sierlijke tekst

Een tekst is altijd heel geschikt als taarttopper, zeker wanneer deze tekst uit sierlijke letters bestaat. Je kunt een bepaalde quote gebruiken, de woorden Mr & Mrs of jullie nieuwe achternaam als getrouwd stel. Print deze woorden uit op papier en trek ze vervolgens over op stevig karton. Je hebt bijvoorbeeld prachtig goudkleurig karton dat je hiervoor kunt gebruiken. Knip de letters tot slot uit en bevestig de tekst op een prikker die je in de bruidstaart kunt steken. Eventueel kun je nog wat extra decoratie toevoegen om het plaatje compleet te maken.

#2. Taarttopper maken met vlaggetjes

Een andere simpele manier om vrolijke versiering voor de bruidstaart te maken, is door middel van vlaggetjes. Deze vlaggetjes kun je maken van stukjes stof, maar ook met tape krijg je een leuk effect. Je kunt eventueel zelfs nog tekst aan de vlaggetjes toevoegen. Met een stift kun je op ieder vlaggetje een letter schrijven. Op deze manier kun je jullie nieuwe achternaam of trouwdatum op de vlaggetjes zetten.

#3. Bloemen als topper op de bruidstaart

Verse bloemen doen het altijd goed als decoratie op de bruidstaart. Ze zorgen voor een vrolijk geheel en het is helemaal leuk als de bloemen op de bruidstaart passen bij jouw bruidsboeket. Ook als taarttopper kun je verse bloemen gebruiken. Maak een klein bloemstukje van de bloemen om op de top te zetten. Een simpele bruidstaart krijgt op deze manier meteen een luxe uitstraling!

#4. Polaroid foto’s op jullie bruidstaart

Wil je jullie bruidstaart extra persoonlijk maken? Gebruik dan polaroidfoto´s van jullie zelf als taarttopper. Je kunt deze foto´s van tevoren maken, maar het kan ook leuk zijn om ze op de trouwdag zelf pas te nemen. Als je een polaroidcamera meeneemt, kun je gedurende de dag wat leuke plaatjes schieten. Zo staan jullie in trouwoutfit op de bruidstaart, als dat geen originele taarttopper is!

Bruidstaart met polaroid foto's van het bruidspaar

Fotograaf: PMA Photography

#5. Taarttopper van Lego poppetjes

Vooruit, deze taarttopper maak je niet helemaal zelf, maar hij is wel heel leuk! Je kunt Lego poppetjes in de vorm van een bruidspaar kopen. Een leuk alternatief voor de traditionele bruidspaar poppetjes die je vaak op bruidstaarten ziet. Je kunt naast de poppetjes ook nog wat andere Lego items toevoegen, zoals bloemen of een klein prieeltje.

Bruidstaart ontwerpen met een DIY taarttopper

Het maken van een eigen bruidstaart is een flinke klus waar de meeste bruidsparen beter niet aan kunnen beginnen. Door je eigen taarttopper te maken, is het echter wel mogelijk om een simpele bruidstaart toch een unieke en persoonlijke touch te geven. In dit geval kun je een simpele, witte bruidstaart bestellen die je naar eigen wens kunt decoreren. Met een mooie taarttopper en wat bloemen of vers fruit als decoratie wordt het zeker een prachtig plaatje!

Dit blog bevat affiliate links.