10 Films over trouwen die je als bride to be gezien moet hebben

De voorbereidingen van jullie bruiloft kosten waarschijnlijk veel tijd en hier komt ook wel eens wat stress bij kijken. Reden genoeg dus om soms ook tijd te nemen voor wat ontspanning. En hoe kan dat beter dan met een leuke, romantische film? Deze 10 films gaan over trouwen en moet je als bride to be zeker gezien hebben!

Een romantisch avondje met je verloofde op de bank? Of juist gezellig samen met je vriendinnen die komen helpen op de bruiloft? Een filmavondje in de maanden voor de bruiloft is natuurlijk altijd een goed idee. Alleen welke films over trouwen kun je dan kijken? Dit is onze top 10!

Filmtip 1: Four Weddings and a Funeral

Four Weddings and a Funural is een echte klassieker met Hugh Grant in de hoofdrol. Hij speelt een Engelsman die al jaren vrijgezel is en dan een mooie Amerikaanse vrouw tegenkomt op een bruiloft. Hij wordt al snel verliefd, maar dan blijkt dat ze op het punt staat om met een ander te trouwen.

Filmtip 2: Bride Wars

In Bride Wars dromen twee beste vriendinnen (Kate Hudson en Anne Hathaway) al hun hele leven van een prachtige bruiloft op de locatie van hun dromen: het Plaza Hotel. Als vervolgens blijkt dat ze allebei op dezelfde datum willen trouwen, breekt de strijd tussen hen los.

Filmtip 3: Toscaanse Bruiloft

De film Toscaanse Bruiloft is een Nederlandse trouwfilm over een sprookjesachtige trouwlocatie in het prachtige Toscane. Dit landgoed is de ideale plek om de liefde te vieren!

Filmtip 4: The Wedding Planner

In The Wedding Planner speelt Jennifer Lopez een succesvolle weddingplanner die een grote opdracht binnen krijgt. Als haar leven gered wordt door de knappe Steve krijgt ze gevoelens voor hem, maar dan blijkt dat hij de verloofde is van de vrouw waarvoor ze de bruiloft aan het plannen is.

Filmtip 5: Mamma Mia

Mamma Mia kun je natuurlijk niet vaak genoeg kijken. Lekker alle nummers meezingen van ABBA en genieten van de romantiek! Trouwen jullie in het buitenland of gaan jullie op huwelijksreis naar Griekenland? Dan is dit helemaal een heerlijke film om te kijken! Voor wie het verhaal niet kent: De bride to be nodigt drie verschillende mannen uit het leven van haar moeder (Meryl Streep) uit op de bruiloft in de hoop haar vader te leren kennen.

Filmtip 6: Wedding Crashers

Ook Wedding Crashers is natuurlijk een echte klassieker. In deze Amerikaanse romcom nodigen twee vrijgezellen zichzelf regelmatig uit op bruiloften. Een bruiloft is namelijk de ideale plek voor gratis champagne, lekker eten en mooie bruidsmeisjes. John en Jeremy kunnen op deze manier een leuke avond beleven zonder verdere verplichtingen. Maar dan wordt John plotseling verliefd op één van de bruidsmeisjes.

Filmtip 7: The Big Wedding

In The Big Wedding gaat de geadopteerde zoon van Don en Ellie trouwen. Zelf zijn ze al lange tijd gescheiden, maar omdat ook de biologische moeder van hun zoon op de bruiloft komt, moeten ze doen alsof ze nog steeds een getrouwd stel zijn.

Filmtip 8: Bridesmaids

Bridesmaids is natuurlijk dé film om gezellig samen met je vriendinnen te kijken voor de bruiloft. Deze film gaat over Annie die weinig geluk heeft in de liefde, maar wel gevraagd wordt als maid of honor voor de bruiloft van haar beste vriendin. Ze neemt de bruid en bridesmaids vervolgens mee op een avontuurlijke trip voor de bruiloft.

Filmtip 9: The Wedding Date

In The Wedding Date gaat Kat naar de bruiloft van haar zus. Haar ex, die haar keihard heeft gedumpt, blijkt echter getuige te zijn op de bruiloft. Omdat ze niet wil dat haar ex merkt dat ze vrijgezel is, huurt ze een gigolo in die moet doorgaan voor haar vriend.

Filmtip 10: 27 Dresses

En tot slot de film 27 Dresses die gaat over de knappe Jane die wel al 27 keer bruidsmeisje is geweest op een bruiloft, maar zelf weinig geluk heeft in de liefde. En dan blijkt ook nog eens dat haar zus gaat trouwen met de man waar Jane eigenlijk stiekem verliefd op is.

Films over trouwen kijken

Het kan heerlijk zijn om deze films over trouwen lekker in je eentje te kijken tijdens een avondje op de bank, maar samen met je verloofde is het natuurlijk ook leuk om romantisch weg te kruipen onder een dekentje en thuis een film aan te zetten. Je kunt eventueel ook een gezellig filmavondje met vriendinnen organiseren zodat jullie meteen de plannen voor de bruiloft door kunnen spreken met elkaar!