5 Tips voor de fotoshoot op jullie trouwdag

Als je ergens niet op wilt besparen, dan is het wel de fotograaf die jullie inhuren voor de fotoshoot op jullie trouwdag. Je wilt immers zeker weten dat er prachtige foto’s worden gemaakt van alle bijzondere momenten. Deze foto’s vormen namelijk de herinnering aan dé dag van jullie dromen. Jaar na jaar kunnen jullie deze mooie beelden er weer bij pakken om nog even na te genieten. Kies daarom een goede trouwfotograaf en bereid je voor met deze 5 handige tips en ideeën voor de fotoshoot!

Voor goede foto’s heb je natuurlijk een goede fotograaf nodig. Een ervaren trouwfotograaf weet precies wat hij of zij moet doen om voor de mooiste beelden te zorgen. Ook weet je hiermee zeker dat alle bijzondere momenten op de juiste manier worden vastgelegd. Toch kun je ook zelf wat dingen doen om je goed voor te bereiden op de fotoshoot op jullie trouwdag. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van de volgende tips:

Tip 1: Neem een vriend of vriendin mee naar de fotoshoot

Natuurlijk is het heerlijk om er even samen tussenuit te knijpen op jullie trouwdag, maar het is ook fijn om wat hulp te hebben bij de fotoshoot. Neem daarom een goede vriend of vriendin mee als jullie de trouwreportage gaan maken, zodat hij of zij kan assisteren. De fotograaf kan soms wel wat hulp gebruiken en daarnaast is het handig als er iemand is die jullie spullen met zich mee wil slepen en jouw jurk omhoog kan houden als jullie door de modder lopen.

Tip 2: Kies een mooie locatie

De trouwfotograaf weet ongetwijfeld heel wat mooie plekjes te vinden, maar het is vooral belangrijk dat jullie een locatie kiezen voor de fotoshoot waar jullie zelf ook veel mee hebben. Jullie moeten je er op je gemak voelen en het is natuurlijk extra leuk als de locatie een bijzondere betekenis heeft. Ga tijdens jullie trouwdag bijvoorbeeld terug naar de plek waar jullie elkaar ontmoet hebben of ga op zoek naar andere ideeën voor de fotoshoot locatie waar jullie blij van worden.

Tip 3: Maak een lijst van fotoshoot ideeën

Er zullen heel veel foto’s gemaakt moeten worden op jullie trouwdag, maar je wilt natuurlijk ook genoeg tijd over hebben om te feesten. Zorg daarom voor een goede voorbereiding en maak bijvoorbeeld een lijst van de foto’s die je in ieder geval wilt hebben, zo kun je de lijst systematisch aflopen en vergeet je niets. Bovendien kun je met een goede voorbereiding in een hoog tempo doorgaan. Houden jullie niet zo van geposeerde foto’s? Zorg dan dat jullie een fotograaf kiezen die goed is in het maken van spontane foto’s. Je kunt vooraf doorgeven wie de belangrijkste gasten op jullie bruiloft zijn waar je in ieder geval een foto van wilt hebben. Op deze manier hoef je je niet druk te maken over een uitgebreide fotoshoot in verschillende opstellingen, maar weet je wel zeker dat er genoeg foto’s van jullie trouwdag zullen zijn.

Tip 4: Gebruik jullie themakleur tijdens de fotoshoot

Hebben jullie een bepaalde themakleur? Zorg er dan voor dat die terug is te zien op de trouwfoto’s. Het is prachtig wanneer je op elke foto’s details in een bepaalde kleur terug ziet komen. Dit kan bijvoorbeeld door je bruidsboeket of bepaalde accessoires. Sowieso is het leuk om de trouwfoto’s af te wisselen met een aantal detailfoto’s, bijvoorbeeld van de decoratie of jullie handen met ringen. Als jullie een fotograaf uitzoeken is het belangrijk om goed te kijken naar de stijl van de foto’s. Sommige trouwfotografen houden bijvoorbeeld van heldere, lichte foto’s, terwijl anderen juist voor felle kleuren of een donkere, mysterieuze sfeer kiezen.

Fotoshoot op e bruiloft tijdens golden hour

Fotograaf: Cassie Rosch

Tip 5: Zorg voor een ruime planning op jullie trouwdag

Veel bruidsparen hebben een strakke planning op hun trouwdag, maar dat zorgt voor stress en dat wil je natuurlijk niet. Plan daarom minstens een uur voor de fotoshoot, maar liefst iets langer. Zo kun je het ontspannen doen. Een ander slim idee is het inplannen van twee momenten voor een fotoshoot. Een deel van de trouwfoto´s zou je zelfs al voor de ceremonie kunnen maken zodat ze gasten niet op jullie hoeven te wachten. Bovendien hebben jullie zo even wat tijd samen voor alle drukte begint. Een tweede fotoshoot kun je in het golden hour plannen. Dit is het uur rond zonsondergang waarbij het licht perfect is voor het maken van (trouw)foto´s.