Dit zijn de beste bridal boudoir shoot tips van twee fotografen

Boudoir is een bijzondere manier van fotografie waarbij er romantische en verleidelijke foto´s worden gemaakt. Een prachtig cadeau voor jouw aanstaande, maar natuurlijk ook voor jezelf! Alleen hoe zorg je voor de perfecte boudoir fotoshoot voor jullie bruiloft? Wij hebben twee getalenteerde fotografen om hun beste tips gevraagd!

Een boudoir fotoshoot kun je in de weken voor jullie bruiloft laten maken. Het is misschien even spannend, maar het resultaat is verbluffend. Niet alleen is zo’n fotoshoot een bijzondere verrassing voor je aanstaande (bijvoorbeeld op de ochtend van jullie bruiloft), maar het is ook een cadeautje voor jezelf. Wij hebben de beste boudoir fotografie tips voor je verzameld!

Wat is boudoir fotografie?

Bij boudoir fotografie wordt een vrouw gefotografeerd in haar lingerie. Het zijn sexy foto’s, maar absoluut niet ordinair. Een boudoir fotoshoot staat juist in het teken van stijlvolle en sensuele beelden. Het maakt niet uit hoe je lichaam er uit ziet, dit is juist wat boudoir fotografie zo puur maakt. Doordat je met een professionele fotograaf werkt, worden de foto’s sowieso prachtig. Een boudoir fotoshoot kun je eigenlijk altijd laten maken, je hoeft hier geen speciale reden voor te hebben. Toch kan het extra leuk zijn om dit te koppelen aan jullie bruiloft.

Boudoir fotoshoot tips

Bij een bridal boudoir fotoshoot laat je je een aantal weken of dagen voor de bruiloft vastleggen in je (bruids)lingerie. Dit is waanzinnig leuk om te doen, maar natuurlijk ook best een beetje spannend. Om je optimaal voor te kunnen bereiden, hebben wij twee boudoir fotografen benaderd met de vraag of zij nog wat goede tips hebben. Sanne Popijus van Sanne Popijus Fotografie en Tamara Uittenboogaard van Blik en Bloos Fotografie geven je alle ins en outs over een boudoir shoot.

De juiste lingerie

Bij boudoir fotografie speelt je lingerie natuurlijk een grote rol. Sanne: “De juiste lingerie is heel belangrijk. Overleg van tevoren even met de fotograaf over je lingeriekeuze. Voor het beste resultaat is het essentieel dat je lingerie perfect zit. Wist je dat heel veel vrouwen de verkeerde maat bh dragen? Laat je maten nog eens checken bij de betere lingeriewinkel. Slips, strings en hold up kousen kun je beter iets te ruim kopen dan te klein, op deze manier voorkom je dat ze in je heup snijden.”

Ook Tamara onderstreept het belang van goede lingerie: “Trek lingerie aan waarin je jezelf mooi en sexy voelt, maar ook comfortabel. Zodra je jezelf niet op je gemak voelt in een bepaald setje, zul je dat op de foto’s toch terug zien.”

Visagie boeken voor de boudoir shoot

Volgens Sanne zijn ook mooi verzorgde nagels, professionele haarstyling en visagie onmisbaar voor een supermooi resultaat. Tamara sluit hierbij aan: “Vergeet niet om de uitgroei in je haren bij te laten werken en met verzorgde nagels, wenkbrauwen en bikinilijn naar de shoot te komen. Je wilt er natuurlijk helemaal op en top uit zien, dus is het verstandig om voorafgaand aan de boudoir fotoshoot een bezoekje aan de kapper en de schoonheidsspecialist te brengen.”

Bridal shoot

Fotograaf: Sanne Popijus

Boudoir fotoshoot accessoires

Tamara raadt aan om accessoires mee te nemen voor het maken van de perfecte boudoir foto. Denk bijvoorbeeld aan die mooie killer heels die nog in je kast liggen of jouw verlovingsring die je van je aanstaande hebt gekregen. Maar ook jarretels, kousen, een lange ketting, oorbellen, je sluier en/of een hairpiece zijn erg leuk om aan je outfit toe te voegen.

Het is ook een goed idee om een kledingstuk of voorwerp van je aanstaande mee te nemen. Tamara: “Dit is super leuk om jouw boudoir fotoshoot helemaal persoonlijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het witte overhemd van je aanstaande, zijn voetbaltenue of zijn elektrische gitaar. Dit kun je tijdens de shoot als ‘prop’ gebruiken en zo kun je ervoor zorgen dat de fotoshoot ook persoonlijke details bevat.”

De locatie van de fotoshoot

Check ook altijd de locatie van de shoot. “Sommige fotografen hebben een eigen studio waar je gebruik van kunt maken, soms moet je zelf een locatie zoals een hotelkamer huren waar je de shoot wilt laten plaatsvinden. Daarom is het handig om vooraf te bedenken wat voor uitstraling je jouw boudoir fotoshoot wilt geven, zodat je daarop in kunt spelen bij het kiezen van jouw fotograaf,” aldus Tamara.

Support tijdens je boudoir fotoshoot

Vind je het ondanks al deze tips nog steeds spannend om een boudoir fotoshoot te laten maken? Ook hier heeft Sanne nog een goede tip voor: “Als je het erg spannend vindt, kun je altijd een vriendin meenemen voor mental support”. Dit is ook nog eens hartstikke gezellig!

Bridal boudoir foto’s

Ben je enthousiast geworden door het lezen van dit blog en zou je zelf ook wel een bridal boudoir fotoshoot willen boeken? Dan is het slim om vooraf vast te kijken wat voor foto’s je zou willen laten maken. Om je te inspireren kun je op zoek gaan naar mooi voorbeelden. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest of ga op zoek naar het portfolio van boudoir fotografen. Zo weet je vast een beetje hoe je jouw boudoir shoot vorm zou willen geven!

Bron:
HuffPost

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *