Bruidspaar in op een industriële trouwlocatie

Fotograaf: Roanna Fotografie

5 Tips voor een bruidsreportage op een industriële foto locatie

Zitten jullie niet zo te wachten op zoetsappige trouwfoto’s? Er zijn natuurlijk allerlei romantische locaties te bedenken voor de bruidsreportage, zoals een groot kasteel of een mooi veld vol bloemen. Prachtig natuurlijk, maar het kan ook leuk zijn om het eens compleet anders te doen. Een fotoshoot op een industriële foto locatie is namelijk hartstikke hip! Met stoere fotoshoot locaties voeg je een rauw randje toe aan de foto’s, wat voor een prachtig contrast zorgt met jullie nette trouwkleding. 

Industriële trouwfoto’s zijn heel persoonlijk en zorgen voor een stoere uitstraling. Het is ontzettend leuk om zo’n fotoshoot te doen samen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer jullie een fotoshoot op een industriële foto locatie willen laten maken? Om de bruidsreportage zo soepel mogelijk te laten lopen, hebben wij 5 handige tips voor je verzameld:

#1. Kies een industriële foto locatie die bij jullie past

Welk type locatie spreekt je aan? Wil je een ouderwetse bakstenen fabriek met hoge ramen en een rustieke uitstraling? Of past een moderne loods met veel roest en metaal beter bij jullie? Het is belangrijk om te weten welke stijl jullie willen uitstralen, voordat jullie op zoek gaan naar de perfecte locatie. Ieder bruidspaar en elk gebouw is immers anders.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Jullie trouwfotograaf kan vast wel wat tips geven van locaties die bij jullie wensen aansluiten en in de buurt van de trouwlocatie liggen. Het is belangrijk om te checken of er legaal gefotografeerd mag worden op de locatie die jullie op het oog hebben. Over hekken heen klimmen is namelijk geen goed idee, zeker niet met een trouwjurk! Extra handig: bij de meeste locaties kun je buiten én binnen fotograferen. Ideaal voor het onvoorspelbare Nederlandse weer!

Bruidspaar in de oude Suikerfabriek in Groningen

Fotograaf: Anouk Wubs

#2. Breng decoratie mee voor nog meer sfeer

Wil je je trouwfoto’s nóg persoonlijker maken? Dat kan met de juiste decoratie! Creëer bijvoorbeeld sfeer met een mooie boog van takken en bloemen voor een bakstenen muur. Of ga voor de vintage-look met een sierlijke bank van fluweel en bronzen details. Verlichting geeft ook een sprookjesachtig effect. Veel oude locaties kunnen ietwat donker zijn en hebben geen stroomvoorziening. Om de foto’s goed te belichten kun je gebruikmaken van studioflitsers op accu, maar waarom zou je de boel niet extra romantisch maken met lichtsnoeren op batterijen of kaarsen?

#3. Neem voldoende tijd voor jullie industriële trouwfoto´s

Plan de tijd voor jullie fotomoment ruim in; het kan altijd gebeuren dat je bijvoorbeeld meer tijd kwijt bent aan reizen dan je gedacht had. Daarnaast kost het ook altijd even om uit de auto te stappen, de spullen te pakken en naar de gewenste plek te lopen. Het is slim om tenminste anderhalf uur te reserveren voor jullie bruidsreportage. Deze tijd bestaat dan uit effectief een uur fotograferen en de rest ben je kwijt met alle voorbereidingen en natuurlijk een beetje ontspannen tussendoor.

#4. Houd je jurk zo schoon mogelijk

Misschien niet wat je wilt horen, maar tijdens de bruiloft gaat je jurk minstens een beetje vies worden. Echt waar. Wanneer je een lange jurk hebt zal deze de hele dag over de grond slepen en stof vangen. Dit geldt voor iedereen, ook als je niet in een industrieel gebouw foto’s laat maken. Spierwit zal de onderkant zeker niet blijven.

Tijdens het maken van jullie industriële trouwfoto´s is het slim om wat maatregelen te treffen om je trouwjurk zo schoon mogelijk te houden. Mocht de vloer heel vies of nat zijn, dan kun je werken met plastic zakken of een laken onder de jurk. Dit zorgt wel voor minder bewegingsvrijheid en minder ruimte voor spontaniteit. Het belangrijkste is om de jurk van de grond te houden tijdens het lopen, het is daarom altijd handig om extra personen mee te nemen naar de bruidsreportage. Een vriend, vriendin of je ceremoniemeester(s); één á twee personen is ideaal. Deze personen kunnen verder ook helpen met spullen dragen, de jurk goedleggen en het boeket vasthouden, indien nodig. Je zult hier ontzettend veel aan hebben!

Maak je verder vooral niet te veel zorgen, de rest van je jurk blijft vrijwel altijd schoon. En komen er toch grote vlekken op? Dan kun je gebruikmaken van deze Eerste hulp bij vlekken in je trouwjurk

#5. Neem stevige schoenen mee naar stoere fotoshoot locaties

Afhankelijk van het soort locatie en hoe fragiel je trouwschoenen zijn, is het soms handig om een extra paar schoenen mee te nemen die tegen een stootje kunnen. Niet alle industriële of vervallen gebouwen zijn even vies of ongelijk, maar je wilt het risico niet lopen dat je je met je witte trouwschoenen of blote voeten door losliggende materialen en een vieze ondergrond moet werken.

Zijn je schoenen niet zichtbaar onder je trouwjurk? Trek dan vooral je meest comfortabele schoenen aan. Heb je een kortere jurk en zijn je trouwschoenen wel zichtbaar? Neem dan de gok (en doe éxtra voorzichtig) of neem niet-witte schoenen mee. Stoere laarsjes onder je trouwjurk zijn helemaal hip, maak daar gebruik van!