De gasten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft. Want hoe bijzonder is het om deze prachtige dag met al jullie familie en vrienden te kunnen beleven? Als aandenken is het daarom leuk om een gastenboek neer te leggen. Zit je niet te wachten op een saai boek vol met namen? Dan hebben wij 16 originele gastenboek ideeën voor jullie bruiloft! 

Een gastenboek kan eigenlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Het is namelijk de perfecte manier om een herinnering aan al jullie gasten te bewaren. Wanneer je een standaard boek neerlegt, is de kans alleen groot dat hij gevuld wordt met tientallen dezelfde gelukswensen en clichés. In plaats daarvan kun je daarom beter voor een origineel gastenboek kiezen waar je ook jaren later nog écht vrolijk van wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende 16 ideeën?

#1. Photobooth

Een photobooth is ideaal voor jullie bruiloft. Niet alleen zullen de gasten het erg leuk vinden om foto´s van zichzelf te kunnen maken, ook levert het jullie een uniek gastenboek op. Als je er namelijk voor zorgt dat alle fotostrips twee keer geprint worden, kunnen de gasten één setje mee naar huis nemen en kunnen ze de andere foto´s in het gastenboek plakken. Hier kunnen ze eventueel ook nog een lieve boodschap voor jullie bij schrijven!

Verder lezen: 10 Tips voor het huren van een photobooth op je bruiloft

#2. Groot canvasdoek

Hebben jullie een mooie foto van jullie samen, bijvoorbeeld één die gemaakt is tijdens de verlovingsshoot? Dan kunnen jullie deze foto groot af laten drukken op canvas. De gasten kunnen hun naam vervolgens op het doek schrijven en na de bruiloft kunnen jullie de foto een mooie plek in huis geven. Wil je liever niet dat de gasten over jullie foto heen schrijven? In dat geval kun je ook een foto inlijsten in een speciale lijst waarbij de gasten hun boodschap om de foto heen kunnen schrijven.

#3. Wensboom

Een wensboom is een leuke manier om de gelukswensen van jullie vrienden en familie op te hangen. Je kunt hier een echt boompje voor kopen dat jullie na de bruiloft in de tuin kunnen planten, maar er zijn ook allerlei prachtige sierboompjes voor in huis te koop. Kies bijvoorbeeld voor deze houten wensboom met kaartjes waar de gasten iets op kunnen schrijven.

#4. Bucketlist

Hebben jullie al een bucketlist met alle dingen die jullie samen willen gaan doen zodra jullie getrouwd zijn? Jullie kunnen er zelf één samenstellen, maar het is nog veel leuker om aan alle gasten te vragen iets op jullie bucketlist te zetten. Hierdoor hebben jullie een hele lijst met verrassende dingen om samen nog eens te doen en het is meteen een leuk alternatief voor het traditionele bruiloft gastenboek!

#5. Datenight ideeën

Als jullie straks getrouwd zijn, is het leuk om wat extra tijd samen door te brengen. Kunnen jullie nog wel wat datenight inspiratie gebruiken? Vraag jullie gasten dan om hun favoriete date ideeën op te schrijven zodat jullie straks heel wat romantische avondjes en gezellige dagjes uit kunnen beleven. Vergeet niet om ook meteen even een fotootje van de date te sturen naar de persoon die het idee heeft bedacht. Zo kun je de gasten op een leuke manier bedanken voor hun aanwezigheid op de bruiloft!

Originele date ideeën voor het bruidspaar

Fotograaf: Jonny Scott via Ruffled Blog

#6. Videoboodschap

In plaats van geschreven tekst of foto´s kun je ook gebruik maken van een videoboodschap. Er zijn speciale videopalen te huur waarmee de gasten hun eigen filmpje voor jullie op kunnen nemen. Na afloop ontvangen jullie als bruidspaar al het beeldmateriaal. Dit is erg leuk om jaren later nog eens terug te kunnen kijken wanneer jullie herinneringen ophalen aan jullie bruiloft! Voor de gasten zal het ook erg leuk zijn om een video gastenboek op te nemen voor jullie bruiloft, ze zullen hier waarschijnlijk veel plezier aan beleven.

#7. Bierviltjes met vragen

Wil je de gasten liever niet storen tijdens het feesten? Leg dan bierviltjes neer op de statafels waar de gasten een leuke boodschap op kunnen zetten. Zo hoeven ze het feest niet te onderbreken om wat voor jullie achter te laten. Bovendien hebben jullie op deze manier na afloop een uniek gastenboek!

Bierviltjes als gastenboek

Fotocredits: Etsy

#8. Vriendenboekje

Had je vroeger op de basisschool ook een vriendenboekje? Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar het kan heel leuk zijn om jullie gasten iets soortgelijks in te laten vullen. De vragen kun je natuurlijk wat aanpassen zodat ze goed bij jullie bruiloft passen. Print bijvoorbeeld zelf kaartjes uit waarop de gasten iets over zichzelf kwijt kunnen. Met een tekening of foto maak je het vriendenboekje compleet!

#9. Frame met houten hartjes

Dit glazen frame met houten hartjes is een leuk gastenboek dat jullie na de bruiloft in huis neer kunnen zetten. De gasten pakken allemaal een houten hartje, schrijven hun naam er op en plaatsen het vervolgens in het frame. Je kunt dit prachtige frame hier bestellen.

Frame met houten hartjes als gastenboek

Fotocredits: Etsy

#10. Verjaardagskalender

Zeker weten dat jullie nooit meer een verjaardag zullen vergeten? Hang dan een kalender op die tegelijk ook als gastenboek dient. De gasten kunnen hun naam zelf bij de juiste datum invullen. Je zou de kalender helemaal af kunnen maken door er achteraf foto´s van jullie bruiloft in te plakken.

#11. Gastenboek om in te kleuren

Wil je niet alleen de namen van jullie gasten blijven herinneren, maar ook de kleding die ze droegen op jullie bruiloft? Dan is dit gastenboek dat de gasten zelf in kunnen kleuren een leuk idee! Je vindt een gratis template via de link onder de afbeelding.

Gastenboek om in te kleuren

Fotocredits: Jen Carreiro van Something Turquoise

#12. Landkaart of wereldkaart

Als jullie gek zijn op reizen en veel vrienden of familie uit andere steden of landen hebben, kan het een gaaf idee zijn om een grote landkaart of wereldkaart op te hangen. Laat de gasten hun woonplek aangeven met een pinnetje waar ze vervolgens een kaartje aan kunnen hangen met hun gelukswensen voor jullie als bruidspaar.

#13. Ansichtkaarten

In plaats hiervan kunnen jullie ook aan alle gasten vragen om een mooie ansichtkaart mee te nemen en hier iets op te schrijven. Al deze ansichtkaarten kunnen jullie verzamelen en op een leuke manier een plekje geven in huis.

#14. Langspeelplaten

Zijn jullie gek op muziek? Dan is het een tof idee om oude langspeelplaten te gebruiken als gastenboek. Kies een aantal LP´s uit met jullie favoriete muziek, laat de gasten hun naam er op schrijven en geef ze vervolgens een mooi plekje in huis. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de platen in te lijsten of aan de muur te hangen.

#15. Fotoboek

Hebben jullie veel leuke foto´s van jullie samen? Dan kunnen jullie daar voor de bruiloft een fotoboek van laten maken. Vervolgens kunnen de gasten dit fotoboek gebruiken als gastenboek. Jullie foto´s vormen op deze manier de achtergrond voor de lieve berichtjes en wijze raad van jullie gasten.

#16. Polaroid

Polaroidfoto´s zien er leuk uit en zijn makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is een polaroidcamera waarmee de gasten zichzelf op de foto´s kunnen zetten. De witte strook aan de onderkant van de polaroid kan gebruikt worden om een boodschap op te schrijven. Je kunt de polaroids vervolgens in een gastenboek laten plakken, maar het is ook leuk om ze ergens op te hangen.

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *