Cadeaus op een tafel

Fotograaf: Olive Photography

16 Verlovingscadeau ideeën voor ieder budget

Is de verloving van je vriendin, zus of iemand anders in je omgeving net bekendgemaakt? Dan is het leuk om het koppel dat gaat trouwen te verrassen met een mooi verlovingscadeau. Hiermee maak je de verlovingsperiode namelijk extra bijzonder. Alleen wat is een leuk cadeau om te geven voor een verloving? Wij hebben 16 verlovingscadeaus in verschillende prijsklassen voor je verzameld! 

Een verloving is een bijzonder moment en het is natuurlijk leuk om de toekomstige bruid en bruidegom te verrassen. Kun je nog wel wat tips gebruiken voor een leuk en origineel verlovingscadeau? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 16 toffe ideeën!

Goedkoop cadeau voor de verloving (minder dan 10 euro)

Heb je weinig geld te besteden of ben je gewoon op zoek naar een kleinigheidje voor het verloofde koppel? Er zijn genoeg leuke cadeaus te vinden voor nog geen tientje. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Een bruiloft tijdschrift. Er zijn verschillende leuke magazines te krijgen die helemaal in het teken staan van trouwen. Hiermee kan het stel vast wat inspiratie opdoen voor hun eigen bruiloft.
 • Onze Bruiloft Bucket List poster die je gratis kunt downloaden. Als je er een echt cadeautje van wilt maken, kun je de poster laten drukken op A3 papier.
 • Een verloving is een feestelijke aangelegenheid. Verras het koppel daarom met een doos cupcakes of donuts om hun verloving te vieren.
 • Heb je een goede band met het bruidspaar? Dan is het leuk om je diensten aan te bieden voor de bruiloft. Je zou bijvoorbeeld kunnen helpen met het decoreren van de trouwlocatie of het opruimen op de dag na hun bruiloft. Deze hulp kunnen ze vast goed gebruiken!
 • Gaat je vriendin of je zus trouwen? Geef haar dan een something blue cadeau voor haar bruiloft. Dit zou namelijk geluk moeten brengen in het huwelijk. Je kunt bijvoorbeeld een mooie kousenband uitkiezen met de kleur blauw er in.

Verlovingscadeau voor een gemiddeld budget (10-30 euro)

Wil je een mooi cadeau voor het verloofde stel uitzoeken? Met een budget van 10 tot 30 euro kom je al een heel eind. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan:

 • Een bruiloft planner waar het toekomstige bruidspaar alles in kan schrijven voor de voorbereidingen van hun bruiloft.
 • Wil je graag een cadeau naar het koppel opsturen om ze te feliciteren met hun verloving? Dan kun je een bos bloemen of een doos met heliumballonnen laten bezorgen.
 • Een bruiloft kost flink wat geld en de kans is dan ook groot dat het stel nog wel wat geld moet sparen. Een leuke bruiloft spaarpot komt dan zeker goed van pas!
 • Het is natuurlijk ook leuk om samen met het verloofde stel te vieren dat ze gaan trouwen. In dat geval kun je een lekkere fles wijn of bubbels meenemen om ze te verrassen.
 • Is het koppel op een bijzondere plek verloofd, bijvoorbeeld in het buitenland? Dan is het leuk om een city map poster te kopen met een plattegrond van de stad er op als herinnering aan de verloving.

Iets duurder cadeau voor een koppel dat gaat trouwen (30-50 euro)

Als je een goede band hebt met het verloofde stel dan wil je misschien wel wat meer uitgeven aan een verlovingscadeau. Heb je een budget van 30 tot 50 euro? Daar zou je de volgende cadeaus voor kunnen kopen:

 • Geef het verloofde stel een luxe adresstempel cadeau. Hiermee kunnen ze heel gemakkelijk hun eigen adres op de achterkant van de envelop voor de trouwkaart stempelen. Dit scheelt heel wat schrijfwerk en waarschijnlijk hebben ze hier zelf nog niet aan gedacht!
 • Je kunt de bride to be verrassen met een bon voor een manicure. Niet alleen is het tijdens de verlovingsperiode fijn om je even flink te laten verwennen, ook kan ze de manicure gebruiken om haar nagels en handen klaar te maken voor de bruiloft.
 • Weet je of de toekomstige bruid en bruidegom een bruidstaart willen op hun bruiloft? Dan is het leuk om ze een luxe taartschep en mes cadeau te geven die ze kunnen gebruiken voor het aansnijden van de bruidstaart. Niet alleen is dit een mooi cadeau voor de verloving, ook kan het bruidspaar dit taartsetje nog jarenlang gebruiken en iedere keer weer even terugdenken aan hun bruiloft.

Verlovingscadeau voor een groot budget (meer dan 50 euro)

Tot slot kun je ook nog écht groots uitpakken voor het verlovingscadeau. Dit is leuk als je zoon, dochter, broer of zus gaat trouwen. Je kunt natuurlijk ook met een grotere groep vrienden of familieleden één van deze cadeaus regelen voor de verloving.

 • Een polaroid camera om alle voorbereidingen van de bruiloft vast te leggen. Hiermee kan het bruidspaar mooie foto’s maken als herinnering aan hun verlovingsperiode. Het passen van de trouwjurk, het zoeken naar de perfecte trouwlocatie en het gesprek met de trouwambtenaar: alles komt op beeld!
 • Geef het stel een bon cadeau voor een romantisch diner voor twee of een luxe hotelovernachting. Met een Wonderbox kan het bruidspaar zelf kiezen waar ze graag willen eten of overnachten.
 • Het is leuk om de verlovingsperiode vast te laten leggen voor later. Boek daarom een verlovingsshoot voor het stel waarmee ze professionele verlovingsfoto’s kunnen laten maken.
 • Wil je een heel praktisch cadeau geven waar het bruidspaar veel aan heeft in de voorbereidingen van hun bruiloft? Geef dan een abonnement op een trouwwebsite cadeau. Bij Weddamo kan het bruidspaar bijvoorbeeld een eigen website maken waarop ze informatie voor de gasten op kunnen plaatsen, maar ook een cadeaulijst op kunnen stellen of foto’s kunnen delen.

Wat neem je mee als cadeau naar een verlovingsfeest?

Organiseert het bruidspaar een verlovingsfeest? Dan is het zeker leuk om een cadeautje mee te nemen. Je kunt uit één van bovenstaande cadeaus kiezen, maar een envelop met geld doet het ook altijd goed. De kans is immers groot dat het bruidspaar dit geld goed kan gebruiken voor hun bruiloft. Het bedrag dat je in de envelop doet, hangt af van jouw budget en de band die je met het verloofde stel hebt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tijdens de verloving een wat kleiner cadeau te geven zodat je het bruidspaar tijdens hun bruiloft met iets extra bijzonders kunt verrassen.

Bruidspaar op verlovingsfeest

Fotograaf: Acoma Photography via Polkadot Bride

Geen verlovingscadeau, maar wel een cadeau voor het huwelijk

Wil je het bruidspaar geen verlovingscadeau geven, bijvoorbeeld omdat je het niet zo breed hebt of omdat je het niet nodig vindt? Dan is het natuurlijk wel leuk om een mooi huwelijkscadeau uit te zoeken dat je tijdens de bruiloft kunt gebruiken. Ben je nog op zoek naar leuke ideeën? Lees dan ook zeker even het blog 22 Huwelijkscadeaus voor ieder budget

Dit blog bevat affiliate links.