Wegwerpcamera voor de gasten op je bruiloft of één van deze toffe alternatieven

Een bruiloft is een dag vol onvergetelijke momenten. Als het goed is hebben jullie een fotograaf ingehuurd om alle herinneringen vast te leggen voor later, maar het kan ook leuk zijn om de gasten zelf foto’s te laten maken. Dit kan met een wegwerpcamera, maar er zijn ook veel andere leuke alternatieven voor jullie bruiloft. 

De trouwdag zelf vliegt voorbij en daarom is het zo belangrijk om alle mooie momenten vast te leggen voor later. Jullie fotograaf is er om alle belangrijke onderdelen vast te leggen, maar daarnaast kan het ook leuk zijn om spontane foto’s vanuit het oogpunt van de gasten te hebben. Jullie gasten kunnen namelijk foto’s maken vanuit een uniek perspectief. Het geeft jullie een kijkje in de bijzondere momenten vanuit hun ogen. Dit zorgt voor spontane, grappige en soms emotionele foto’s die jullie trouwdag perfect weergeven. Je zou deze foto’s van jullie bruiloft kunnen laten maken met een wegwerpcamera, maar er zijn ook leuke alternatieven te bedenken.

Hoe werkt een wegwerpcamera op een bruiloft?

Wegwerpcamera’s zijn een leuke en eenvoudige manier om gasten te betrekken bij het vastleggen van speciale momenten tijdens je bruiloft. Het fijne aan een wegwerpcamera is dat hij niet heel kostbaar is en gemakkelijk te bedienen. Benieuwd hoe het gebruik van een wegwerpcamera werkt op een bruiloft? Plaats wegwerpcamera’s op de tafels bij de receptie of geef ze aan gasten bij binnenkomst. Zorg ervoor dat er instructies bij liggen, zodat iedereen weet hoe ze de camera moeten gebruiken. Gasten hoeven alleen maar de camera aan te zetten en te richten op de momenten die ze willen vastleggen. De meeste wegwerpcamera’s hebben een ingebouwde flitser, dus ze werken goed bij verschillende lichtomstandigheden. Na de bruiloft verzamel je alle gebruikte camera’s en laat je de foto’s ontwikkelen. Zo hebben jullie heel wat mooie herinneringen vastgelegd!

Wegwerpcamera op een bruiloft

Fotocredits: Etsy

Leuke alternatieven om voor originele foto’s te zorgen

In plaats van wegwerpcamera’s zijn er ook veel leuke alternatieven te bedenken om de gasten foto’s te laten maken op jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

1. Polaroid

Polaroidcamera’s zijn leuk als keuze voor een vintage uitstraling. Ze geven het ultieme nostalgische gevoel! Gasten kunnen een foto maken en deze direct als aandenken meenemen. Plaats een tafel met polaroidcamera’s en instructies voor het maken van foto’s. Het kan ook leuk zijn om de gasten een polaroidfoto te laten maken voor in het gastenboek. Of zet een polaroid printer neer waarmee de gasten rechtstreeks foto’s vanaf hun telefoon kunnen printen.

2. Photobooth

Ook een photobooth is een leuke manier om foto’s te maken en de gasten direct wat vermaak te geven tijdens de receptie of het trouwfeest. Zorg dat je leuke props neerzet om te gebruiken, zoals hoeden, brillen en snorren. Gasten kunnen hun foto’s meteen afdrukken en in een gastenboek plakken of als aandenken mee naar huis nemen.

Bruidspaar in een photobooth

Fotocredits: Union Booth

3. Bruiloft website

Wil je alle foto’s van de gasten digitaal verzamelen? Creëer een speciale bruiloftswebsite waar gasten hun foto’s kunnen uploaden. Dit geeft je de mogelijkheid om alle foto’s op één plek te verzamelen en te delen met alle gasten. Het is ook een handige manier om gasten te betrekken, zelfs als ze niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn.

Of je nu kiest voor de traditionele wegwerpcamera’s of een van deze leuke alternatieven, het belangrijkste is dat je gasten de kans krijgen om bij te dragen aan de herinneringen van jullie grote dag. Hierdoor hebben jullie straks heel wat unieke foto’s van jullie trouwdag.

Dit blog bevat affiliate links.