Zo maak je een goodiebag voor jullie bruiloft

Moeten de gasten een eind reizen om jullie trouwlocatie te bereiken? Of organiseren jullie zelfs een weekend bruiloft? Dan is het leuk om een goodiebag te maken waarmee jullie de gasten op jullie bruiloft kunnen verwelkomen. Alleen hoe pak je dat aan? En wat doe je allemaal in dit cadeautasje? 

Het is altijd leuk om wat extra´s te doen voor de gasten die naar jullie bruiloft komen. Zeker wanneer ze ver moeten rijden of een nachtje blijven slapen, is een goodiebag een fijne verrassing voor als de gasten aankomen. Hierdoor zullen ze zich extra welkom voelen. Plan dus vooral even wat tijd in om een mooie goodiebag samen te stellen voor jullie gasten. Zeker weten dat ze dat zullen waarderen!

Maak je eigen bruiloft goodiebag

Een goodiebag is een cadeautasje met wat leuke of lekkere dingen er in die de gasten tijdens de bruiloft kunnen gebruiken. Je kunt hier simpele papieren tasjes voor gebruiken, maar het kan ook een leuk idee zijn om jullie eigen tasjes te laten ontwerpen. Het maken van een eigen label kan ook een goed idee zijn. Zet hier bijvoorbeeld jullie namen en trouwdatum op, dit maakt de goodiebag nog persoonlijker! Bovendien hebben de gasten zo meteen een leuk aandenken om na de bruiloft mee naar huis te nemen.

Inhoud van de bruiloft goodiebag

Fotocredits: The Gift Insider

Wat doe je in het tasje?

De goodiebag kun je vullen met allerlei handige en lekkere dingen voor de gasten. Wat je er allemaal in doet, kun je natuurlijk helemaal zelf kiezen. Wij hebben wel vast wat leuke ideetjes voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Een flesje water of jullie favoriete drankje
  • Een lekkere snack zoals een Mars, een zakje chips of koekjes
  • Pepermuntjes
  • Paracetamol (tegen de kater)
  • Een klein flesje deodorant
  • Een programmaboekje van jullie bruiloft, zo weten de gasten precies wat er wanneer gaat gebeuren.
  • Een kaartje (liefst handgeschreven)
  • Als jullie in het buitenland trouwen: een souvenirtje en een kaart van de omgeving of een lekkere, lokale snack

Hebben jullie een hotel afgehuurd waar de gasten verblijven? Dan is het leuk om de goodiebag klaar te zetten op het bed van de gasten. Anders is het slim om de goodiebags bij de ingang neer te zetten waar jullie de gasten verwelkomen. Vraag de ceremoniemeester of wat lieve vrienden om hulp om alle tasjes uit te delen of zet er een groot bord bij om de gasten duidelijk te maken dat ze allemaal een tasje kunnen pakken.

Goodiebag als bedankje voor de gasten

Je zou de goodiebag kunnen zien als een bedankje voor de gasten. Het is een klein cadeautje en een aandenken aan jullie bruiloft. Wil je ook achteraf nog iets aan de gasten meegeven om ze te bedanken voor hun komst? Kijk dan eens voor inspiratie bij het blog Bedankjes bruiloft: 30 Originele trouwbedankjes