Zo maak je op een creatieve manier gekke trouwfoto’s

Jullie leven maandenlang naar de bruiloft toe en daarom is het heel belangrijk om op de dag zelf alles goed vast te leggen. Deze beelden zijn namelijk ontzettend waardevol als herinnering voor later. Naast de standaard trouwreportage is het ook leuk om wat gekke trouwfoto’s te laten maken. Alleen hoe doe je dat op een creatieve en spontane manier zonder dat het te gemaakt overkomt? 

Het is fijn om tijdens de bruiloft een trouwfotograaf te hebben die alle mooie herinneringen kan vastleggen. De meeste bruidsparen plannen daarnaast ook tijd in voor een uitgebreide fotoreportage samen. Het is leuk om er even tussenuit te knijpen voor het maken van deze trouwfoto’s. Daarnaast levert het ook vaak mooie beelden op van jullie samen. Maar wat als je niet alleen de standaard foto’s wilt, maar ook op zoek bent naar iets bijzonders?

Spontaan grappige trouwfoto’s laten maken

Veel bruidsparen maken vooraf een lijst met foto’s die ze in ieder geval willen laten maken op hun trouwdag. Je kunt natuurlijk vooraf van alles voorbereiden, maar uiteindelijk levert dat over het algemeen alleen maar gemaakte foto’s op die niet heel bijzonder zijn. Écht grappige trouwfoto’s ontstaan vaak juist heel spontaan. Een goede trouwfotograaf weet alle gekke momenten op jullie bruiloft vast te leggen zodat jullie trouwfoto’s hebben waarbij onvergetelijke herinneringen op een originele manier terug te zien zijn op beeld. Trek er dus vooral gezellig samen op uit voor een gezellige fotoshoot, maar probeer wel zo veel mogelijk ruimte over te laten voor spontaniteit. De leukste foto’s maak je vaak op momenten die juist niet gepland waren. En het is natuurlijk helemaal leuk als hierin ook de gasten een rol spelen.

Gekke trouwfoto's met gasten

Fotograaf: Ray Sawyer

Gekke trouwfoto’s die wél origineel zijn

Toch kan het natuurlijk zo zijn dat jullie echt graag bepaalde gekke foto’s willen maken op jullie trouwdag. Het is dan lastig om af te wachten of zo’n moment spontaan ontstaat. Als jullie graag wat humor toe willen voegen aan de trouwreportage dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een goede fotograaf die goed bij jullie stijl past. Sommige fotografen hebben namelijk echt oog voor situaties die zich goed lenen voor een originele of een grappige foto. De foto net even vanuit een ander perspectief of op een andere manier nemen kan ook al een groot verschil maken. Bespreek vooraf vooral jullie wensen met de fotograaf en kijk of jullie samen leuke ideeën kunnen bedenken voor de fotoshoot. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken voor jullie trouwreportage? Lees dan ook zeker even het blog 7 Écht creatieve trouwfoto´s voor jullie bruiloft ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *