De pen voor het ondertekenen van de huwelijksakte

Het ondertekenen van de huwelijksakte is een bijzonder moment. Dit wordt gedaan door de getuigen, de ambtenaar en natuurlijk door jullie zelf. Voor het tekenen kun je een simpele pen gebruiken, maar het is leuker om hier een extra bijzonder exemplaar voor uit te kiezen. Zo maak je het ondertekenen van de huwelijksakte extra speciaal!

Een pen lijkt misschien niet heel belangrijk, maar juist de details kunnen een bruiloft zo mooi maken. En eigenlijk draait jullie hele trouwdag om het zetten van de handtekening, dus kunnen jullie er maar beter iets bijzonders van maken.

Bijzondere pen

Voor het tekenen van de huwelijksakte kun je gebruik maken van een pen van de gemeente, maar jullie kunnen er ook voor kiezen er zelf een mee te nemen. Je kunt hiervoor een luxe pen uitkiezen die je laat graveren. Zo kun je bijvoorbeeld jullie namen of de trouwdatum er in laten zetten. Deze pen is niet alleen fijn voor tijdens de ceremonie zelf, maar vormt ook meteen een mooi aandenken aan jullie bruiloft.

Kleur van de inkt

Wanneer jullie pennen uitkiezen voor het ondertekenen van de huwelijksakte is het belangrijk om even goed te kijken naar de kleur van de inkt. In sommige gemeentes moet namelijk verplicht gebruik worden gemaakt van zwarte inkt. Een telefoontje naar de gemeente kan hier meer duidelijkheid over geven. Het zou immers jammer zijn wanneer jullie net mooie pennen hebben aangeschaft en de inkt niet de juiste kleur blijkt te hebben.

Cadeautje voor de getuigen

Het is ook een leuk idee om gegraveerde pennen cadeau te geven aan jullie getuigen. De getuigen krijgen deze pen om de huwelijksakte te ondertekenen en mogen hem vervolgens meenemen als aandenken aan jullie trouwdag. Het is handig om dit vooraf even duidelijk te maken aan de trouwambtenaar. Op deze manier kan jullie trouwambtenaar hier wat aandacht aan besteden en wordt het een speciaal moment. Het is overigens niet aan te raden om de pen in te pakken als cadeautje. Het openmaken kan onnodig veel tijd kosten en dat houdt jullie ceremonie op. Leg de pennen daarom vast klaar voor gebruik en zorg dat de getuigen ze na afloop van de bruiloft mee naar huis kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *