Bruidspaar pakt huwelijkscadeau uit

Fotograaf: Ja, ik wil Frank!

22 Huwelijkscadeaus voor ieder budget

Als je naar een bruiloft gaat, is het natuurlijk leuk om een mooi cadeau mee te nemen voor het bruidspaar. Of je nou op zoek bent naar een origineel cadeau voor de bruiloft van vrienden of een huwelijkscadeau voor een collega, het is niet altijd even gemakkelijk om wat uit te zoeken. Heb je nog geen idee wat je moet geven en kun je wel wat cadeautips voor de bruiloft gebruiken? Wij hebben een lijst opgesteld van 22 leuke en originele huwelijkscadeaus binnen ieder budget. Zo weet je zeker dat je iets leuks zult tegenkomen!

Hoe duur het huwelijkscadeau is dat je voor het bruidspaar uitzoekt, maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Het is belangrijker dat je een leuk geschenk kiest voor het huwelijk dat goed bij de bruid en bruidegom past. Geef je toch liever een cadeau dat eigenlijk boven jouw budget ligt? Dan kun je kijken of het mogelijk is om dit met een aantal andere gasten samen te geven. Maar er zijn ook heel wat ideeën voor goedkope huwelijkscadeaus!

Huwelijkscadeaus onder de 10 euro

Heb je weinig geld te besteden? Of ken je het bruidspaar niet zo goed? Dan is het prima om voor een goedkoop huwelijkscadeau te gaan. Met een beetje creativiteit is er heel wat mogelijk! Met deze cadeautips weet je zeker een geschikt cadeau te vinden voor de bruiloft:

 • De trouwkaart van het bruidspaar in een mooie lijst. Zo kunnen ze hem goed bewaren als herinnering aan een prachtige trouwdag.
 • Een ´welness avondje in eigen huis´ box met een fijne massageolie, een lekkere bruisbal en een maskertje voor de bruid en bruidegom. Na de bruiloft kan het bruidspaar immers wel wat ontspanning gebruiken!
 • Een pot met snoepjes en een gehaakt bruidspaar in de vorm van vogeltjes. Moet je natuurlijk wel kunnen haken!
DIY huwelijkscadeaus

Fotocredits: Mejuffrouw B

Huwelijkscadeaus van 10 tot 30 euro

Wanneer collega´s of kennissen gaan trouwen, is het gebruikelijk om een huwelijkscadeau ter waarde van 20-30 euro te geven. Ben je benieuwd wat je voor dit geld kunt kopen? Wij hebben vast wat leuke ideeën voor je bedacht:

 • Een mand met een heerlijk ontbijt voor de volgende dag. Lekkere (afbak) broodjes, een doosje aardbeien, luxe bonbons en een klein flesje champagne. Check vooraf wel even of het bruidspaar niet in een bruidssuite slaapt waarbij ze al een ontbijt hebben gereserveerd.
 • Een bon voor een cocktail die het bruidspaar op de huwelijksreis kan bestellen. Of kies iets anders leuks wat het bruidspaar tijdens hun vakantie kan doen op jullie kosten. Op deze manier doe je een stukje van de huwelijksreis cadeau.
 • Een huwelijksreis survival kit met een boekje over de bestemming, paspoorthoesjes, een label voor aan de bagage (uiteraard met de nieuwe achternaam van de bruid er op) of andere handige spullen die het bruidspaar kan gebruiken voor de reis.
 • Het bucketlist boek voor koppels waarmee het kersverse bruidspaar de leukste uitdagingen krijgt om samen te doen. Dit is ook meteen een mooi herinneringenboek omdat er ruimte is om foto’s in te plakken.
 • Date night ideeën voor elke maand van het jaar. Je kunt enveloppen maken waar het bruidspaar elke maand een nieuwe date uit kan halen. Hier kun je eventueel een klein cadeautje bij doen. Bijvoorbeeld: ´Film avondje´ met twee glazen Coca-Cola flesjes en een zakje popcorn of ´geef elkaar een heerlijke massage´ met een flesje massageolie.
 • Een tegoedbon voor een gezellig etentje bij jou thuis.
 • Een mooie (houten) kist met de namen van het bruidspaar en de trouwdatum er op. Hier kunnen ze herinneringen aan de bruiloft in bewaren, zoals bijvoorbeeld de trouwkaart, kousenband, het ringkussentje en het programmaboekje.
 • Is het bruidspaar gek op reizen? Dan is The Adventure Book het perfecte huwelijkscadeau. Hier kunnen ze namelijk al hun reizen in verzamelen. Een prachtig boek om in de loop der jaren samen te vullen met herinneringen!
The Adventure Book

Fotocredits: The Adventure Book

Huwelijkscadeaus van 30 tot 50 euro

Aan goede vrienden en familieleden kun je iets meer geld besteden. Een bedrag rond de 50 euro is dan zeker niet gek voor een bruiloft. Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor de bruiloft van vrienden of familieleden? Dan zou je voor dit bedrag aan de volgende cadeaus kunnen denken:

 • Een grote landkaart met speldjes waar het bruidspaar al hun reizen op aan kan geven. Er bestaan ook speciale landkaarten waarbij je de landen waar je geweest bent weg kunt krassen.
 • Een naambordje voor bij de deur. Krijgt de bruid een nieuwe achternaam na de bruiloft? Dan is het leuk om een bijzonder bordje te geven dat ze bij de deur kunnen hangen. Daar hebben ze zelf waarschijnlijk nog niet aan gedacht!
 • Wil je graag een cadeau geven namens alle gasten op de bruiloft? Dan is het leuk om een vriendenboekje als huwelijkscadeau te geven. De vragen in het vriendenboekje kun je naar wens aanpassen om het cadeau extra persoonlijk te maken. Zo kunnen alle gasten lieve berichtjes, bijzondere herinneringen en leuke foto’s kwijt voor het bruidspaar. Je nodigt de gasten gemakkelijk uit om het vriendenboekje digitaal in te vullen. Heeft iedereen zijn bijdrage ingeleverd? Dan kun je het vriendenboekje laten drukken en cadeau geven op de bruiloft. Een uniek huwelijkscadeau waar het bruidspaar nog lang plezier aan kan beleven!
 • Op zoek naar een uniek en persoonlijk huwelijkscadeau voor het bruidspaar? Bestel dan een map poster waarop je een bijzondere plek voor de bruid en bruidegom kunt vereeuwigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de plaats waar het bruidspaar elkaar ontmoet heeft, waar ze verloofd zijn of waar ze elkaar het jawoord geven? Met dit persoonlijke trouwcadeau kan deze herinnering een prachtig plekje in huis krijgen!
Persoonlijk trouwcadeau poster met kaart

Map poster van Place the Moment

Huwelijkscadeaus van 50 tot 100 euro

Hebben jullie wat meer te besteden? En wil je het bruidspaar graag verwennen met een luxe huwelijkscadeau? Ook dan hebben we wat leuke ideeën voor je:

 • Een fles champagne met gegraveerde glazen er bij. Een klassiek geschenk voor het huwelijk, maar daarom niet minder leuk!
 • Een heerlijk dagje naar de sauna voor het aanstaande bruidspaar. Zo kunnen ze daar rustig bijkomen van alle drukte van de bruiloft.
 • Een dagje weg voor het hele gezin (als het bruidspaar al kinderen heeft). Bijvoorbeeld naar de Efteling of de dierentuin. Het kan ook leuk zijn om het bruidspaar een dagje samen op pad te laten gaan en aan te bieden op hun kinderen te passen.
 • Een foto van de eerste dans (of een andere bijzondere foto van de bruiloft) af laten drukken op canvas of hout. Dit kan natuurlijk pas na de bruiloft, maak daarom vast een tegoedbon om te kunnen geven.
Vriendenboekje als huwelijkscadeau

Fotocredits: Mijn Vriendenboekje

Luxe huwelijkscadeau voor het bruidspaar, een groot bruiloft cadeau van 100 euro of meer

Heb je een heel speciale band met het bruispaar of gaat het om directe familie? Dan is het leuk om een extra luxe bruidscadeau uit te kiezen. Ook wanneer jullie met een groep vrienden gezamenlijk een cadeau willen geven aan het bruidspaar, kunnen jullie een groot bruiloft cadeau kopen met elkaar. In dat geval zou je bijvoorbeeld voor één van deze bruidscadeaus kunnen kiezen:

 • Een hotelovernachting in een luxe hotelkamer.
 • Een heerlijk ontspannen massage voor twee.
 • Een romantische ballonvaart als groot bruiloft cadeau.

Om dit soort cadeaus aan het bruidspaar te kunnen geven, zou je een Wonderbox kunnen kopen. Hiermee kan het bruidspaar zelf een leuk uitje uitkiezen.

Geld cadeau geven op de bruiloft in plaats van een huwelijkscadeau

Geef je liever geld cadeau aan het bruidspaar? Ook dat kan op een originele manier! Lees bijvoorbeeld deze originele ideeën om geld te geven aan het bruidspaar eens door. En weet je niet precies wat voor bedrag je moet geven? Hier lees je alles over in het blog Hoeveel geld geef je op een bruiloft?

Een huwelijkscadeau geven is natuurlijk leuk, maar er zijn ook andere manieren om het bruidspaar te verrassen. Benieuwd wat je verder nog kunt doen voor het gelukkige paar? Wij hebben ook 6 originele felicitaties op een rijtje gezet!

Cadeaulijst

Gaan jullie zelf trouwen en zoeken jullie nog naar een manier om jullie wensen met de gasten te delen? Met een eigen trouwwebsite kun je een cadeaulijst aanmaken voor de gasten. Bovendien kun je hier nog veel meer handige informatie op kwijt!

Dit blog bevat affiliate links.