6 Tips voor het huren van een goedkope trouwauto

Een speciale trouwauto huren voor jullie bruiloft is natuurlijk hartstikke leuk. Het is namelijk dé kans om eindelijk eens in de auto van jullie dromen te kunnen rijden. Toch zijn er ook veel bruidsparen die uit financiële overwegingen van de bruidsauto afzien. Gelukkig is het mogelijk om een goedkope trouwauto te huren. Met deze 6 tips moet het zeker lukken om op deze kostenpost te besparen! 

Een trouwauto is handig als vervoersmiddel op jullie bruiloft. Daarnaast is het een mooie auto die jullie trouwdag extra bijzonder maakt en bovendien prachtig staat op de trouwfoto’s. Klinkt goed toch? Er zijn allerlei mogelijkheden voor het huren van een trouwauto. De prijzen lopen flink uiteen en daarom hebben wij wat handige tips voor je om een goedkope trouwauto te kunnen huren.

Wat kost het om een trouwauto te huren?

Allereerst even de vraag: wat kost het eigenlijk om een trouwauto te huren? Een trouwauto is zeker niet goedkoop, je betaalt hier al snel zo’n 50 tot 100 euro per uur voor. De totale kosten zijn natuurlijk compleet afhankelijk van jullie wensen. Zo hangt het af van de auto die jullie kiezen, of jullie zelf rijden of een chauffeur inhuren en hoe lang jullie de auto nodig hebben. Hebben jullie een beperkt budget? Dan kunnen jullie op de volgende manieren proberen om wat geld te besparen!

#1. Goedkope trouwauto huren bij particulieren

Er zijn speciale trouwauto verhuurbedrijven die allerlei prachtige auto’s te huur aanbieden. Fijn natuurlijk, want je hebt alle keuze en je weet zeker dat alles goed geregeld is. Toch zijn er ook een heleboel particulieren die een mooie auto hebben die jullie voor de bruiloft zouden kunnen huren. Dit kan tientallen tot honderden euro’s schelen. Kijk bijvoorbeeld eens rond op de website van Snappcar, hier vind je een groot aanbod aan auto’s die je kunt huren bij mensen uit jouw buurt. Als jullie een goedkope trouwauto huren bij een particulier is het uiteraard wel belangrijk om te checken of de verzekering van de auto goed geregeld is.

#2. Jullie bruidsauto huren van bekenden

Is er in jullie familie- of vriendenkring iemand met een bijzondere auto? Dan zouden jullie ook kunnen kijken of het mogelijk is om een trouwauto te huren van bekenden. Dit scheelt flink wat geld en is minstens zo leuk. Natuurlijk moet je hier wel duidelijke afspraken over maken, het zou vervelend zijn als jullie bijvoorbeeld schade maken aan de auto en hier niets over is afgesproken.

#3. Trouwauto huren zonder chauffeur

Meestal huur je een trouwauto inclusief chauffeur, maar het is ook mogelijk om een trouwauto te huren en zelf te rijden. Dit kan flink wat geld schelen omdat je geen chauffeur hoeft in te huren voor jullie trouwdag. Check vooraf wel even of het mogelijk om zelf te rijden, bij sommige trouwauto’s is het namelijk verplicht om ook een chauffeur te boeken. Als jullie zelf willen rijden, is het natuurlijk ook verstandig om vooraf even naar het eigen risico te kijken dat jullie moeten betalen als je schade maakt aan de auto. In dat geval kunnen de kosten namelijk alsnog hoog oplopen.

#4. Bruidsauto huren voor een aantal uur

Je kunt een bruidsauto huren voor de hele dag, maar je kunt ook alleen tijdens een klein deel van de bruiloft gebruik maken van een trouwauto. Zo kan het voordeliger zijn om een trouwauto voor één of enkele uren te boeken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer jullie een groot deel van de dag op dezelfde locatie doorbrengen en eigenlijk alleen ’s ochtends een trouwauto nodig hebben. Eventueel kunnen jullie weer met de taxi naar huis of naar de bruidssuite als het trouwfeest is afgelopen.

#5. Eigen trouwauto decoratie regelen

Je kunt je trouwauto laten decoreren, maar veel goedkoper is het om je eigen decoratie te regelen. Een bloemstuk is natuurlijk prachtig, maar ook erg prijzig. In plaats hiervan kun je denken aan goedkopere alternatieven zoals slingers, ballonnen en pompons. Hiermee maak je een plaatje van jullie trouwauto. Het is ook leuk om speciale just married trouwauto versiering te regelen voor als jullie getrouwd zijn.

Verder lezen: Trouwauto versiering: 5 Ideeën voor de decoratie

#6. Maak duidelijke afspraken als jullie een goedkope trouwauto huren

Tot slot is het heel belangrijk om duidelijke afspraken te maken en alle voorwaarden goed door te lezen als jullie een goedkope trouwauto willen huren. Als niet alles goed geregeld is, kan het jullie namelijk uiteindelijk juist ontzettend veel geld kosten. Check bijvoorbeeld wat de voorwaarden zijn voor de verzekering en controleer ook nog even of er geen verborgen kosten zijn. Zo betaal je bij sommige auto’s extra voor het aantal kilometers dat jullie rijden of zijn er kosten verbonden aan het brengen en halen van de trouwauto naar jullie huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *