Dit zijn de kosten van een bruidstaart en zo kun je geld besparen

De bruidstaart is een bijzonder onderdeel van jullie bruiloft. Hiermee vieren jullie namelijk dat jullie eindelijk officieel getrouwd zijn. Een goede bruidstaart is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Helaas zit hier over het algemeen ook een flink prijskaartje aan verbonden. Maar wat kost een bruidstaart nou precies en met welke andere kosten moeten jullie rekening houden? Wij zorgen dat je op alles bent voorbereid!

Niet alleen het bruidspaar zelf, maar ook de gasten kunnen zich vaak enorm verheugen op het aansnijden van de bruidstaart. Want naast dat deze taart een plaatje is om te zien, loopt het water je ook meteen in de mond als je er naar kijkt. Het is dan ook zeker leuk om voor een mooie bruidstaart te gaan op jullie bruiloft. Alleen daar zitten natuurlijk ook kosten aan verbonden.

Wat kost een bruidstaart?

De grote vraag is dan wat een bruidstaart precies kost. Een traditionele bruidstaart is zeker niet goedkoop. Dat is ook niet gek als je bedenkt hoeveel werk er in zit. Zo is het maken van een lagentaart bijvoorbeeld veel ingewikkelder dan wanneer je allemaal losse taarten hebt. Maar aan wat voor kosten moet je dan denken bij het kopen van een bruidstaart? Bruidstaart prijzen variëren enorm en zijn volledig afhankelijk van jullie wensen. Hoe ingewikkelder en luxer de taart, hoe meer je hiervoor zult moeten betalen. Je kunt rekening houden met zo’n 5 tot 10 euro per persoon. Gemiddeld liggen de prijzen voor een stuk bruidstaart zo rond de 7 euro. Hoe meer gasten, hoe duurder de bruidstaart dus wordt.

Bijkomende kosten voor jullie bruidstaart

Helaas ben je er nog niet als je de kosten van de bruidstaart hebt berekend. In veel gevallen komen er nog aanvullende kosten bij. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je moet betalen voor het bezorgen van de bruidstaart. Vaak zijn de eerste kilometers bij de prijs inbegrepen, maar als jullie trouwlocatie wat verder van de patisserie ligt, betaal je hier vaak een kilometervergoeding voor. Soms worden er ook extra kosten in rekening gebracht voor het klaarzetten van de taart op jullie locatie. Hebben jullie de bruidstaart niet via de trouwlocatie geregeld? Dan kan het zijn dat jullie moeten betalen voor het uit laten serveren van de taart. Je betaalt dan voor het personeel dat de bruidstaart snijdt en aan de gasten uitdeelt.

Het is altijd fijn om de bruidstaart vooraf te kunnen proeven. Het leukst is het wanneer jullie samen een taartenproeverij kunnen doen om de verschillende smaken te beoordelen. Het proeven van de bruidstaart is niet gratis, hier betaal je vaak zo´n 20 tot 30 euro voor. Deze kosten hoef je meestal niet te betalen wanneer jullie de bruidstaart ook echt kopen.

Bruidstaart ideeën met lagere prijzen

Hebben jullie een wat lager budget en gaat het niet lukken om al deze kosten te betalen? Gelukkig zijn er ook heel wat tips voor een goedkope bruidstaart te bedenken. Met een beetje creativiteit kun je flink wat geld besparen! Bestel bijvoorbeeld een witte bruidstaart en decoreer deze taart zelf met echte bloemen. Dit ziet er prachtig uit en is een stuk goedkoper dan wanneer je de taart bij de patisserie laat decoreren. Ook kun je geld besparen door zelf een taarttopper te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een polaroidfoto als taartopper gebruiken. Tot slot is een lagentaart een stuk duurder dan wanneer je losse taarten bestelt. Met losse taarten zou je een heel taartenbuffet kunnen maken met verschillende soorten taarten.

Verder lezen: 5 Tips om te besparen op de bruidstaart

Witte bruidstaart met een enkele laag

Fotocredits: Liv For Cake

Alternatief voor de traditionele bruidstaart

Wil je kosten besparen? In plaats van een traditionele bruidstaart kun je natuurlijk ook voor een alternatief gaan. Dit is namelijk niet alleen erg origineel, maar vaak ook een stuk goedkoper. Je zou bijvoorbeeld een tafel kunnen maken vol met zoete lekkernijen, zoals cupcakes, cakepops en donuts. Houden jullie meer van hartig? Maak dan een bruidstaart van verschillende soorten kazen. Dit geeft een heel tof effect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *