5 Ideeën als trouwauto versiering voor jullie bruiloft

Een bruiloft is de perfecte reden om een prachtige auto uit te zoeken waarin jullie een dagje kunnen rijden. Deze trouwauto is handig als trouwvervoer, maar staat vooral ook erg mooi op de trouwfoto’s. Door de juiste decoratie toe te voegen, maak je het plaatje compleet. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie versiering op de motorkap van jullie trouwauto? Wij hebben 5 ideeën voor de trouwauto versiering voor je op een rijtje gezet! 

De meeste trouwauto’s zijn uit zichzelf al hartstikke mooi. Je kunt als bruidspaar bijvoorbeeld kiezen voor een moderne sportwagen of een chique oldtimer. Door autoversiering toe te voegen op de bruiloft maak je er een echte trouwauto van. Zo kan iedereen zien dat er een bruidspaar lang komt rijden! Ook als jullie gebruik maken van jullie eigen auto of een auto lenen van een kennis, is het leuk om deze auto te versieren voor de bruiloft. Benieuwd hoe je dat kunt doen? Dit zijn 5 leuke ideeën!

#1. Trouwauto bloemen als versiering op de motorkap

Bij een bruiloft horen bloemen, de meeste bruidsparen kiezen dan ook voor een speciaal boeket op hun auto. Je kunt een trouwauto boeket bestellen dat op de motorkap neergelegd kan worden, maar er zijn ook andere manieren om bloemen aan de auto te bevestigen. Zo kun je de bloemen bijvoorbeeld aan de achterkant van de trouwauto vastmaken of ze helemaal rondom laten lopen. Dit geeft een extra bijzonder effect!

Auto boeket

Fotograaf: Zosia Zacharia via Ruffled

#2. Lint als trouwauto versiering

Naast bloemen zie je dat ook lint vaak gebruikt wordt als trouwauto versiering. Je kunt deze twee goed met elkaar combineren door het bloemstuk aan het lint te bevestigen. Lint leent zich daarnaast erg goed voor het decoreren van de zijspiegels en de achterkant van de trouwauto. Hierdoor ziet het geheel er extra vrolijk uit!

Lint trouwauto met boeket

Fotograaf: Yu Hsin of Tinydot Photography via Singapore Brides

#3. Blikjes achter de auto

Ken je het gebruik van de blikjes achter de trouwauto? Volgens de traditie zou het geluid van de blikjes de boze geesten wegjagen en dus bijdragen aan een gelukkig huwelijk. Tegenwoordig geloven weinig mensen hier meer in, maar het blijft leuk om blikjes aan jullie trouwauto te hangen zodra jullie getrouwd zijn.

#4. Ballonnen als decoratie

Ballonnen zijn heel geschikt als bruiloft decoratie. Je kunt er allerlei leuke dingen mee doen op de trouwlocatie, maar ze zijn ook goed te gebruiken als trouwauto decoratie. Hier kun je bijvoorbeeld witte ballonnen voor gebruiken of juist ballonnen in allerlei vrolijke kleuren. Zeker weten dat jullie trouwauto op zal vallen op deze manier!

#5. Just married trouwauto

En tot slot nog wat versiering voor jullie trouwauto als jullie elkaar het jawoord gegeven hebben. Je kunt dan een ‘just married’ bordje toevoegen om aan iedereen te laten weten dat jullie net getrouwd zijn. Wist je dat je met dit simpele trucje ook heel gemakkelijk sierletters aan kunt brengen op het achterraam van de auto? Zo kun je bijvoorbeeld met krijtstift jullie namen en trouwdatum op het raam schrijven. Dit kost weinig moeite en zorgt voor een leuk effect!

Ander trouwvervoer

Naast de trouwauto zijn er nog heel wat andere manieren van trouwvervoer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van romantisch samen op de scooter of juist lekker op de fiets? Je leest er meer over in ons blog 7 Leuke ideeën voor origineel trouwvervoer op jullie bruiloft