Inspiratie en tips voor een kleine bruidstaart op jullie bruiloft

Soms lijkt het wel alsof de ene bruidstaart nog groter is dan de ander. Een grote bruidstaart is natuurlijk leuk, maar kost ook flink wat geld. Hebben jullie een wat beperkter budget voor jullie bruiloft? Of kiezen jullie voor een intieme bruiloft met slechts een aantal gasten? Dan is een kleine bruidstaart ook een goed idee! 

Een kleine bruidstaart hoeft echt niet minder mooi te zijn dan wanneer jullie voor een groot exemplaar kiezen. Bovendien is het helemaal niet nodig om zo’n grote taart aan te schaffen voor jullie trouwdag. Zelfs wanneer jullie heel veel gasten uitnodigen op de bruiloft zijn er nog redenen genoeg om toch voor een kleine bruidstaart te kiezen.

Voordelen van een kleine bruidstaart

Je kent ze vast wel, die enorme lagentaarten op bruiloften. Ze zien er prachtig uit, maar kosten ook flink wat geld. Je betaalt namelijk een paar euro voor iedere gast en alles bij elkaar kan dit flink oplopen. In plaats hiervan kun je ook voor een kleine bruidstaart kiezen. Dit is een stuk goedkoper en bovendien geeft het jullie meer mogelijkheden. Jullie kunnen bijvoorbeeld een bruidstaart met 1 enkele laag bestellen en hiernaast verschillende andere lekkernijen aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van cupcakes, donuts of een taartenbuffet met verschillende taarten? Niet alleen ziet dit er erg gezellig uit, ook zorgt het ervoor dat de gasten veel meer keus hebben.

De mooiste voorbeelden van een bruidstaart met 1 laag

En hoe mooi een gestapelde taart ook kan zijn, een bruidstaart met 1 laag is minstens zo bijzonder. Je kunt je namelijk helemaal uitleven op de decoratie en er op deze manier een prachtig plaatje van maken. Gebruik bijvoorbeeld verse bloemen of vers fruit om wat kleur toe te voegen. Ben je benieuwd hoe dit er uit komt te zien? We hebben wat mooie voorbeelden voor je verzameld!

Kleine bruidstaart met bloemen

Fotograaf: Taylor Cole Photography via Wedding Chicks

Bruid met taart in haar handen

Fotograaf: Megan Robinson Photography via Style Me Pretty

Wat kost een kleine bruidstaart?

Dat een kleine bruidstaart een stuk goedkoper is dan een grote, weet je inmiddels als het goed is wel. Sowieso scheelt het aanzienlijk in kosten omdat de taart een stuk kleiner is en je dus minder stukjes nodig hebt. Daarnaast kan de prijs per persoon ook nog eens lager uitvallen omdat een bruidstaart met 1 laag vaak gemakkelijker te maken is dan een grote lagentaart. Overigens hangt dit wel af van jullie wensen. Als jullie een chique, kleine taart willen met veel decoratie en een bijzondere vulling dan kan het zijn dat je hier juist wat meer voor moet betalen. Alles bij elkaar ben je in ieder geval goedkoper uit dan wanneer je een grote bruidstaart bestelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *