Bruidspaar met twee grote ballonnen

Fotograaf: Hello Miss Lovely

Grote ballonnen als decoratie voor jullie bruiloft

Er zijn verschillende manieren om jullie bruiloft te decoreren. Bloemen worden vaak gebruikt en ook ballonnen zie je regelmatig terugkomen. In plaats van standaard variant kun je een aantal extra grote exemplaren aanschaffen. Deze grote ballonnen staan namelijk super leuk op een bruiloft, zeker wanneer je wat mooie decoratie toevoegt!

Ballonnen kun je in allerlei vormen en maten op het internet bestellen. Bovendien zijn ze in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar. Zo weet je zeker dat de ballonnen goed bij jullie themakleuren zullen staan. Vervolgens hoef je ze alleen nog met helium te laten vullen en zijn ze klaar voor gebruik!

Grote ballonnen als bruiloft decoratie

Zo is het bijvoorbeeld leuk om een aantal grote ballonnen als decoratie te gebruiken. Zet ze vast aan een stuk touw met een gewichtje aan de onderkant. Het touw kun je verder versieren met stukjes lint, groen of zelfs bloemen!

Maak bijvoorbeeld een stuk visdraad aan de ballon vast en hang hier vervolgens verschillende soorten bloemen of wat groen aan. Dit geeft de ballonnen een extra romantische uitstraling! Je kunt de bloemen of groene takjes aan het touw bevestigen door ze vast te knopen met een stukje touw of ijzerdraad. Wanneer het gewicht van de slinger zwaar genoeg is, heb je geen gewichtje nodig om de ballon op zijn plek te houden. Je kunt deze versierde ballonnen bij de ingang neerzetten, maar ze zijn ook leuk als decoratie bij de ceremonie of het trouwfeest.

Witte ballonnen met decoratie

Fotograaf: Bowtie & Belle Photography via Rock My Wedding

Trouwfoto’s maken met grote ballonnen

Ook je trouwfoto’s kun je opvrolijken door gebruik te maken van grote ballonnen. Je kunt ze meenemen naar de plek waar jullie de fotoshoot houden. Dankzij deze extra accessoires voeg je gemakkelijk wat extra kleur toe aan de foto’s. Je zou de ballonnen bovendien nog specialer kunnen maken door wat decoratie toe te voegen. Maak bijvoorbeeld tasseltjes in verschillende kleuren aan het touw vast voor een feestelijke uitstraling.

Bruidspaar in hun trouwauto

Fotograaf: Meghan Lorna Photography via Rock My Wedding

Save the date met ballonnen

Je kunt niet alleen op de bruiloft zelf ballonnen gebruiken, ze zijn ook leuk om een mooie save the date mee te maken. Zet jullie trouwdatum in sierlijke letters op één ballon en gebruik de andere ballon voor een korte tekst, zoals ´wij gaan trouwen´ of ´save the date´. Vervolgens kunnen jullie een romantische fotoshoot plannen waarbij jullie deze ballonnen vasthouden. De mooiste foto kunnen jullie als save the date naar alle gasten versturen zodat ze de datum van jullie bruiloft vast vrij kunnen houden in de agenda.

Verlovingsshoot met trouwdatum op ballonnen

Fotograaf: Rachel Havel

Bruiloft decoratie checklist

Naast ballonnen zijn er natuurlijk ook nog heel wat andere vormen van decoratie mogelijk voor jullie bruiloft. Het is belangrijk om hier goed over na te denken omdat je met de juiste decoratie meteen veel sfeer kunt creëren. Ben je benieuwd wat je allemaal nodig hebt? Met onze handige bruiloft decoratie checklist kun je gemakkelijk zien wat je allemaal in huis moet halen. Deze lijst is ook fijn om op de bruiloft zelf te gebruiken zodat je kunt checken of je overal aan hebt gedacht.