Amerikaanse s’mores voor jullie bruiloft, zo maak je ze!

Gaan jullie voor een zomerse festival bruiloft? Dan kan een kampvuur met s’mores natuurlijk niet ontbreken. Maar Amerikaanse s’mores zijn ook heerlijk bij een winterse bruiloft. Bovendien zijn ze ideaal als bedankje voor de gasten. Alleen wat zijn s’mores precies en hoe kun je ze maken voor jullie bruiloft? Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld!

Het is altijd leuk om voor wat lekkere hapjes te zorgen op jullie bruiloft. Naast de bruidstaart kun je ook nog wel wat andere zoete en hartige lekkernijen gebruiken. S’mores zijn een leuke aanvulling voor de receptie of als afsluiting van jullie bruiloft. Zo zou je ze bijvoorbeeld als midnight snack voor jullie gasten kunnen gebruiken!

Wat zijn s’mores?

S’mores zijn populaire Amerikaanse hapjes. Het zijn koekjes met chocolade en marshmallows. De marshmallows kun je roosteren boven een kampvuur of op de barbecue. Vervolgens pak je een koekje met een blokje chocolade en leg je hier de warme marshmallow op. Op de top leg je vervolgens een tweede koekje. Smullen maar!

Amerikaanse s'mores bar op bruiloft met lekkere hapjes

Fotograaf: Sunshine Parties

Amerikaanse s’mores maken als bruiloft hapjes

Het kan heel leuk zijn om s’mores te maken op jullie bruiloft. Als jullie een festival bruiloft organiseren of trouwen op een camping, is het leuk om af te sluiten met een gezellig kampvuur. Jullie kunnen samen met de gasten jullie eigen s’mores maken boven het vuur. Maar ook als jullie in de winter trouwen, kan het leuk zijn om deze Amerikaanse koekjes met marshmallows aan te bieden. Het is natuurlijk heerlijk romantisch om ’s avonds in het donker met jullie beste vrienden en familie rond een warm vuurtje te staan terwijl jullie marshmallows roosteren.

Komen er veel kinderen op jullie bruiloft? Dan zullen zij het erg leuk vinden om marshmallows boven het vuur te mogen houden. Dit is niet alleen lekker, maar ook vooral erg gezellig. Kennen jullie iemand die goed gitaar kan spelen? Dit maakt de avond helemaal af! Jullie zouden ook een live gitarist in kunnen huren voor wat extra sfeer.

S’mores maken als bedankje voor de gasten

Het kan ook leuk zijn om pakketjes met s’mores te maken om aan de gasten mee te geven als trouwbedankje. Je kunt de koekjes, chocola en marshmallows samen in een transparant zakje doen. Vervolgens kun je het zakje sluiten met een lintje en een kaartje met jullie trouwdatum en namen er op.

Maak een sfeervolle tafel waar je de chocoladecadeautjes op kunt zetten. Misschien kun je hier ook een bordje bij zetten waarop je uitlegt wat s’mores zijn, tenslotte zijn deze Amerikaanse hapjes niet zo bekend in Nederland. De decoratie van de tafel, maar ook de etiketten van de bedankjes, kun je helemaal aanpassen aan het thema van jullie bruiloft. Zo laten jullie een onvergetelijke indruk achter op de gasten!