Trouwen in India? Zo regel je een onvergetelijke Hindoestaanse bruiloft

Een Hindoestaanse bruiloft is een waanzinnig feest vol kleuren en speciale tradities. Trouwen in India is dan ook een ontzettend bijzondere gebeurtenis voor zowel de gasten als het bruidspaar. Jullie zullen deze dag in ieder geval niet snel meer vergeten. Overweeg je om in het buitenland te trouwen? Dan is een bruiloft in India zeker een goede optie! 

Trouwen in India is een onvergetelijke ervaring voor zowel jullie als bruidspaar als voor de gasten. Het is een kleurrijk spektakel vol met oude tradities. Zo’n Hindoestaanse bruiloft is ontzettend bijzonder om mee te maken. Bovendien is trouwen in India niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Uiteraard is het wel belangrijk om voor vertrek alles goed voor te bereiden. Zo zul je bijvoorbeeld voorafgaande aan de reis een visum voor India moeten aanvragen via E-visums.nl.

Trouwen in India

Een bruiloft in het buitenland is sowieso een unieke ervaring waar jullie het nog lang over zullen hebben. Trouwen in India is helemaal een waanzinnig avontuur. Bruiloften worden hier namelijk uitbundig gevierd en duren vaak meerdere dagen. Een Hindoestaanse bruiloft is dan ook een kleurrijk feest waarbij allerlei bijzondere tradities horen.

Trouwen in India

Fotograaf: Inge Kooiman

Visum voor India regelen

Lijkt het jullie wel wat om te trouwen in India? Dan zullen jullie moeten zorgen voor een goede voorbereiding. Een bruiloft in het buitenland vraagt namelijk een andere organisatie dan wanneer jullie gewoon in Nederland trouwen. Jullie zullen bijvoorbeeld goed na moeten denken over de reis die jullie (en eventueel jullie gasten) zullen gaan maken. Om te kunnen trouwen in India heb je bijvoorbeeld een visum nodig. Het is belangrijk om dit op tijd te regelen. Aan dit visum zitten bovendien allerlei regeltjes verbonden. Lees daarom vooraf goed de voorwaarden van het visum voor India door zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is en jullie zonder problemen een ontspannen bruiloft tegemoet kunnen gaan.

Een Hindoestaanse bruiloft

Trouwen in India is vooral zo leuk door alle bijzondere Hindoe huwelijkstradities. Een bruiloft is daar misschien wel een van de aller belangrijkste feesten en deze dag wordt dan ook uitgebreid gevierd. Een Hindoestaanse bruiloft begint met de ondertrouw, een ceremonie die alleen bedoeld is voor de bruidegom en mannelijke familieleden. Vervolgens is het tijd voor het vrijgezellenfeest dat de bruid en de bruidegom, net als in Nederland, apart van elkaar vieren. De dag daarna vindt de bruiloft zelf plaats. Tijdens de bruiloft komen er allerlei oude tradities aan bod. Zo gaat de bruidegom bijvoorbeeld in een bruidsstoet naar zijn bruid toe. De moeder van de bruid verwelkomt de bruidegom met een koperen schaal waar een brandend lichtje, deegballetjes, bloemen en rijst in worden gelegd.

Een ander heel bijzonder ritueel op een Hindoestaanse bruiloft is het weggeven van de bruid. De ouders van de bruid leggen hun handen op de handen van de bruidegom. De bruid legt haar handen op de handen van haar ouders. Vervolgens trekken de ouders van de bruid hun handen voorzichtig weg zodat de handen van het bruid in die van de bruidegom terecht komen. Hiermee tonen de ouders van de bruid hun vertrouwen in het huwelijk. Tot slot doen de bruid en bruidegom een bloemenkrans bij elkaar om als teken van hun verbintenis.

Grote bruiloft of intieme elopement

Voor veel bruidsparen is het een droom om in het buitenland te trouwen, maar er zijn maar weinig mensen die deze wens daadwerkelijk vervullen. Vooral de hoge kosten spelen hierbij een rol. Een bruiloft in India hoeft echter niet zo duur te zijn als je misschien denkt. In plaats van een grote bruiloft in Nederland kun je namelijk ook voor een intieme elopement gaan. Hierbij knijp je er samen met je verloofde tussenuit om elkaar het jawoord te geven in India. Super romantisch! Op deze manier kunnen jullie je bruiloft organiseren zoals jullie zelf willen en kunnen jullie eventueel na afloop nog een groot feest geven in Nederland. Vinden jullie het juist zo mooi dat de familie zo’n grote rol speelt tijdens een Hindoestaanse bruiloft? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om voor een kleine, intieme bruiloft in het buitenland te kiezen waarbij jullie wel jullie familieleden uitnodigen. Ook dit hoeft niet heel duur te zijn en is natuurlijk ontzettend bijzonder om mee te kunnen maken.

Dit blog is door middel van een samenwerking tot stand gekomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *