Trouwen in Las Vegas, zo werkt het!

Trouwen in dé trouwstad van de wereld? Las Vegas is een ontzettend populaire stad om te trouwen. Niet zo gek, want het is niet lastig of duur om elkaar hier het jawoord te geven. Bovendien is het een unieke ervaring die jullie niet snel meer zullen vergeten. Alleen hoe werkt het precies? En hoe zorg je ervoor dat jullie huwelijk ook in Nederland rechtsgeldig wordt? 

Zijn jullie wel in voor een avontuurtje? En zitten jullie niet zo te wachten op een traditionele bruiloft? Dan is een bruiloft in Las Vegas perfect! Deze bruisende stad vol rock-‘n-roll is een heel populaire plek om elkaar het jawoord te geven. Wij begrijpen wel waarom!

Trouwen in Las Vegas

Trouwen in Las Vegas, hoe tof zou het zijn als jullie deze ervaring van je bucketlist af kunnen strepen? Jullie zullen niet het eerste bruidspaar zijn dat in deze stad in de echt wordt verbonden, maar wat is het gaaf als jullie dit mee kunnen maken! Kan jij niet wachten om te trouwen in het buitenland? Boek dan twee tickets naar de woestijn van Nevada, ga op zoek naar een prachtige luxe hotel mét bruidssuite en lees natuurlijk snel verder hoe je deze droom werkelijkheid kan laten worden.

Benodigde papieren om te trouwen in Las Vegas

Willen jullie echt officieel trouwen in Las Vegas? Dan zullen jullie allereerst een bezoekje moeten brengen aan het Las Vegas Marriage Bureau in de buurt van de Strip. Je kunt hier 7 dagen per week, 365 dagen per jaar, van 8 uur ’s ochtends tot middernacht terecht. Diep in de nacht in een dronken bui trouwen, zoals je in de films wel eens ziet, is dus (gelukkig) niet mogelijk. Een marriage license kost je 77 dollar, ongeveer 65 euro. Zodra jullie een marriage license hebben, hebben jullie nog een jaar de tijd om te trouwen in Las Vegas.

En dan…trouwen in Vegas!

Vervolgens ga je met je marriage license naar de plek waar jullie willen trouwen. Dit kan bijvoorbeeld een van de vele wedding chapels zijn rondom de Strip. Om in Las Vegas te trouwen, hebben jullie één getuige nodig. Bij de meeste trouwkapelletjes krijg je er een getuige bij. Is dit niet het geval? Dan zouden jullie ook met een ander bruidspaar kunnen afspreken om voor elkaar te getuigen. Eigenlijk maakt dit jullie bruiloft alleen maar extra bijzonder.

Bruiloft in een trouwkapel of bij de Grand Canyon

Las Vegas heeft heel wat plekken waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven. In de stad zelf zijn vooral de trouwkapellen populair. Er zijn er zoveel dat het echt niet nodig is om vooraf thuis te reserveren. Kijk gewoon rustig rond als jullie in Las Vegas zijn en kies een mooie trouwkapel uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van Graceland Wedding Chapel waar alles in het teken staat van Elvis Presley? Of Viva Las Vegas Wedding Chapel waar je kunt kiezen uit verschillende thema’s zoals Egyptisch, Western of James Bond?

Trouwen jullie liever op een andere manier? Dan is het ook mogelijk om met een helikopter naar de Grand Canyon te vliegen en jullie geloften uit te spreken aan de rand van dit waanzinnige gebied. Echte daredevils trouwen tijdens een vlucht over Las Vegas by night. Jullie hebben dan uitzicht over de vele lichtjes van deze bijzondere stad.

Arrangement boeken

Zoals gezegd hoef je dus vooraf niets te regelen en kun je gewoon ter plekke een mooie plek uitkiezen om te trouwen. Willen jullie liever dat alles tot in de puntjes geregeld is? Dan is het ook mogelijk om een compleet arrangement te boeken. In dat geval reserveer je niet alleen de huwelijksvoltrekking zelf, maar ook het vervoer er naar toe, een fotograaf en eventuele andere extra’s. Jullie kunnen het zo groot maken als jullie zelf willen! Houd er wel rekening mee dat je hier altijd een stuk meer voor betaalt dan wanneer jullie alles zelf regelen in Las Vegas.

Trouwkleding voor één dag

Omdat er zo ontzettend veel mensen zijn die in Las Vegas trouwen, is het heel gemakkelijk om je trouwkleding hier te huren. Een groot voordeel is dat dit een stuk goedkoper is en je de jurk na afloop niet mee terug hoeft te slepen naar Nederland. Een nadeel is weer dat je een beperkte keuze hebt en dat je niet de enige bent die in jouw jurk getrouwd is. Eventueel zou je ook een trouwjurk in Nederland kunnen kopen die je in het vliegtuig mee naar Amerika neemt.

Is trouwen in Las Vegas ook geldig in Nederland?

Dan is natuurlijk nog de vraag: is jullie huwelijksvoltrekking in Las Vegas ook rechtsgeldig in Nederland? Niet meteen, maar in een paar stappen kunnen jullie ervoor zorgen dat jullie ook in Nederland officieel voor de wet getrouwd zijn. Zodra jullie weer in Nederland zijn, moeten jullie een kopie van de marriage license opsturen naar het adres dat op de achterkant staat. Dit doe je samen met een money order van 10 dollar. Vervolgens krijg je een trouwvergunning met een stempel en een zegel uit Nevada terug. Met dit document kun je jullie huwelijk rechtsgeldig laten verklaren in Nederland. Let op: In sommige gemeenten heb je ook een apostille nodig. Als dit bij jullie gemeente het geval is, moet je het document opnieuw opsturen, ditmaal met een money order van 75 dollar. Je krijgt de apostille je dan weer teruggestuurd.

Voor sommige bruidsparen lijkt trouwen in Las Vegas een geintje, maar jullie huwelijk wordt toch echt serieus genomen. Zo was dit stel ooit in Las Vegas getrouwd, maar waren ze de officiële papieren al snel kwijtgeraakt. Een aantal jaar later besloten ze in Nederland als nog te trouwen om hun huwelijk voor de wet vast te leggen. Toen hun trouwambtenaar er achter kwam dat ze al eens in Amerika getrouwd waren, weigerde hij hun huwelijk echter en moest de bruiloft afgeblazen worden. Het is namelijk bij wet verboden om te trouwen als je al getrouwd bent. Hoe grappig het ook lijkt om elkaar het jawoord te geven in Las Vegas, weet wel dat dit gezien wordt als een echt huwelijk.

Kosten voor trouwen in Las Vegas

Het klinkt misschien alsof trouwen in Amerika heel wat geld kost, maar niets is minder waar. Las Vegas is wat bruiloften betreft een goedkope stad. Bovendien kun je het zo luxe maken als jullie zelf maar willen. Naast de licentiekosten ben je voor de ceremonie zelf zo’n 100 tot 150 euro kwijt. Uiteraard kun je voor allerlei extra opties kiezen zoals getrouwd worden door ‘Elvis Presley’ of ‘Marilyn Monroe’, het inhuren van een trouwfotograaf en luxe vervoer in een limousine of een mooie roze Cadillac. Je zult echter nooit veel meer dan 1000 euro kwijt zijn. Tel daar de kosten van de reis en een luxe verblijf in één van de hotels bij op en je zult alsnog een stuk goedkoper uit zijn dan wanneer je een complete bruiloft in Nederland organiseert. Overigens moet je het dan geen probleem vinden om voor een elopement te gaan in plaats van een bruiloft waar al jullie vrienden en familie bij aanwezig kunnen zijn.

Trouwen in Vegas en afsluiten met een feest in Nederland

Vinden jullie familie en vrienden het vervelend om niet bij de bruiloft aanwezig te kunnen zijn? Organiseer dan nog een groot feest om jullie huwelijk te vieren. Zo hebben jullie een intieme bruiloft met z’n tweeën, maar kunnen jullie toch met alle belangrijke mensen uit jullie leven vieren dat jullie getrouwd zijn. Wel zo gezellig!