Bruidskinderen geven elkaar een kus op de bruiloft

Fotograaf: Anouk Wubs

Hoe kun je een bruidskind voor jullie bruiloft vragen?

Bruidskinderen zijn een enorme toevoeging aan jullie bruiloft. Ze zijn vaak ontzettend schattig en weten de harten van alle gasten te veroveren. Daarnaast is het natuurlijk prachtig om jullie bijzondere dag te kunnen delen met een kind dat een belangrijke rol speelt in jullie leven. Maar hoe kun je een bruidskind op een leuke manier voor jullie bruiloft vragen? 

De bruiloft is een speciale dag. Niet alleen voor jullie zelf, maar ook voor betrokken personen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de getuigen, de ceremoniemeester en natuurlijk bruidskinderen die een rol vervullen tijdens de bruiloft? Het is dan ook leuk om er een speciaal momentje van te maken als je ze vraagt voor jullie grote dag.

Ouders van bruidskinderen om toestemming vragen

Hebben jullie zelf kinderen die jullie voor de bruiloft willen vragen? Dan is dat natuurlijk heel gemakkelijk. Het kan echter ook zijn dat jullie je nichtje, neefje of petekind graag een belangrijke rol op jullie bruiloft willen geven. Hartstikke leuk natuurlijk, maar in dat geval is het wel belangrijk om dit eerst even met de ouders te overleggen voor je het bruidskind zelf voor de bruiloft zult vragen. De kans is groot dat de ouders het een enorme eer vinden, maar check het vooraf altijd even.

Het juiste moment bepalen om jouw bruidsmeisjes of jongens te vragen

Vraag de ouders van het kind wel of ze het nog even geheim willen houden zodat jullie zelf op een leuke manier aan het kind kunnen vragen of hij of zij een rol wil vervullen op jullie bruiloft. Het is fijn als je hiervoor een geschikt moment uit kunt zoeken waarbij jullie echt even tijd hebben voor dit voorstel. Hoe jonger de kinderen zijn, hoe beter je je best zult moeten doen om uit te leggen wat je van ze verwacht. Voor jonge kinderen is het bovendien lastig om ver vooruit te moeten kijken. Het is daarom wellicht verstandig om het pas een paar weken voor de bruiloft aan ze te vragen, zodat ze niet nog maanden moeten wachten tot het moment eindelijk daar is.

Leuke manieren om een bruidskind voor de bruiloft te vragen

Vervolgens is het tijd om het kind zelf ook in te lichten. Maar hoe kun je een bruidskind op een speciale manier voor jullie bruiloft vragen? Dit zijn wat leuke ideeën:

  • Geef alvast iets voor de bruiloft: Om jullie bruidskind goed voor te kunnen bereiden op de bruiloft is het leuk om tijdens het stellen van de vraag vast iets kleins te geven voor op de trouwdag zelf. Een bloemenmeisje kun je bijvoorbeeld vast een mooie bloemenkrans voor in het haar geven en een ringdrager zou je vast het doosje van de ringen kunnen geven om voor jullie te bewaren. Heb je met de ouders afgesproken dat jij de kleding voor de bruidskinderen regelt? Ook dat is leuk om alvast te geven wanneer je de vraag aan ze stelt.
  • Kies een mooi cadeautje uit: Met een mooi cadeau zit je natuurlijk ook altijd goed. Dit kan een sieraad zijn met de naam van het kind er in, maar er zijn ook allerlei andere leuke ideeën te bedenken. Geef vooral iets waarvan je weet dat het kind er blij van wordt. Houdt jullie bruidskind bijvoorbeeld van kleuren? Geef dan een kleurboek cadeau met het thema bruiloften. Is jullie bruidskind nog erg jong? In dit handige prentenboek wordt uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij een bruiloft. Ook dit bruidspaar van Playmobil is een leuk cadeau om te geven.
  • Vraag het met ballonnen of taart: Jullie bruiloft is een feestje en om dat duidelijk te maken kun je jullie vraag ook op een feestelijke manier stellen. Regel bijvoorbeeld heliumballonnen en een mooie taart. Je zou jullie bruidsmeisjes of jongens ook kunnen vragen door de vraag zelf op de taart te zetten. Zo maak je het extra bijzonder.

Cadeau voor bruidskind na afloop 

Ook na afloop is het leuk om jullie bruidskind te bedanken met een cadeau. Het is het leukst als dit cadeau meteen een aandenken is aan jullie bruiloft. Veel cadeaus kun je tegenwoordig personaliseren. Je zou bijvoorbeeld een sieraad met de datum van jullie bruiloft er in cadeau kunnen geven. Ook een ingelijste foto van de bruiloft is een mooie verrassing. Natuurlijk zijn er ook allerlei andere cadeautjes mogelijk. Je kunt iets kleins regelen zoals een bellenblaas of een zakje snoepjes, maar een groter cadeau is ook leuk. Vraag eventueel de ouders van jullie bruidskind om tips. Zo weet je zeker dat je een leuk cadeau kiest!

Dit blog bevat affiliate links.