Hoe kies je een trouwjurk voor jullie bruiloft?

Als het goed is, wordt jullie trouwdag de dag van je leven. Al jullie lieve vrienden en familieleden in de buurt, een sprookjesachtige trouwlocatie, waanzinnige decoratie en natuurlijk een pracht van een trouwjurk! Maar de juiste trouwjurk vinden kan nog best even spannend zijn. Hoe kies je een trouwjurk voor jullie bruiloft? 

Droom je al heel je leven van een prachtige prinsessenjurk? Of wil je juist liever een simpele trouwjurk zonder al te veel poespas? Wat je wensen ook zijn, er is ongetwijfeld een jurk te vinden die perfect is voor jullie bruiloft. Alleen hoe begin je aan de zoektocht naar de trouwjurk van je dromen?

Hoe kies je een trouwjurk die bij je past?

Het is ontzettend belangrijk om jouw persoonlijkheid te laten terugkomen in je trouwjurk. Jij bent immers het centrale punt van de bruiloft en dus gaat het er om dat jij je zo comfortabel mogelijk voelt in je jurk. Er zullen ongetwijfeld tal van mode adviezen zijn rondom de keuze van een trouwjurk, maar over het algemeen kun je deze adviezen het best in de wind slaan. Het gaat uiteindelijk immers allemaal om jouw eigen voorkeuren. Wil jij bijvoorbeeld een sprookjesachtig huwelijk? Dan is een van de verschillende soorten trouwjurken prinses misschien wel de perfecte keuze voor jouw bruiloft. Maar wil je juist liever een trouwjurk die wat minder groots en opvallend is? Ook dan is er meer dan voldoende keuze. 

Probeer je niet te veel mee te laten slepen door de huidige mode op het gebied van trouwjurken. Natuurlijk kun je gaan voor een hippe jurk die helemaal bij de mode van het moment past, maar probeer je wel te bedenken of je deze keuze over een aantal jaar nog steeds zou kunnen maken. Het is immers zonde als je later spijt krijgt van de trouwjurk die je gekozen hebt. Je moet nog jarenlang met veel plezier op jullie trouwfoto’s terug kunnen kijken!

Hoe kies je een trouwjurk die past bij jullie bruiloft?

Fotograaf: Silvia Poropat

De kosten van een trouwjurk

Een trouwjurk kopen is over het algemeen een dure aangelegenheid. Dit is ook logisch omdat je vaak een trouwjurk op maat koopt. Hier komt vanzelfsprekend maatwerk bij kijken en dit is nou eenmaal duur. We kunnen je dan ook aanraden om voorafgaand aan de trouwerij alvast een spaarpotje op te bouwen voor de aanschaf van de jurk. Door iedere maand een apart bedrag opzij te zetten zal de uiteindelijke prijs van de trouwjurk als minder heftig worden ervaren. Je hebt hier immers hard voor gewerkt en je kunt dan eindelijk het gespaarde geld uitgeven aan de prachtige jurk van je dromen.

Het is wel belangrijk om van tevoren alvast een inschatting te maken van het bedrag dat je wilt uitgeven aan de jurk. Zo kun je namelijk gemakkelijk het bedrag bepalen dat je iedere maand opzij zal moeten leggen. Daarnaast geeft dit je in de keuze van een trouwjurk ook direct een indicatie. Je weet immers hoeveel je opzij gaat zetten en je kunt dan direct de veel duurdere trouwjurken uit je selectiecriteria filteren. En heb je weinig geld te besteden? Dan kun je altijd nog op zoek gaan naar een manier om geld te besparen op je trouwjurk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweedehands exemplaar of een trouwjurk uit een oudere collectie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *