Trouwjurken aan een rek

Fotocredits: Bliss Bridal

Hier moet je op letten bij het kopen van een tweedehands trouwjurk

Natuurlijk wil je trouwen in een prachtige bruidsjurk waarin je je een echte bruid voelt. De meeste trouwjurken zijn alleen gigantisch duur. Best jammer, zeker als je bedenkt dat je deze bijzondere jurk maar één dag draagt. Een tweedehands trouwjurk kopen is een goed alternatief. Wij leggen je uit hoe het werkt en waar je op moet letten!

Veel mensen kopen zo nu en dan iets tweedehands, maar voor bruiloften gebeurt dit nog weinig. Toch kan dit een heel goede optie zijn. Een tweedehands trouwjurk kopen heeft bijvoorbeeld heel wat voordelen!

Voordelen van tweedehands bruidsjurken

Voor veel bruiden is de belangrijkste reden om voor een tweedehands trouwjurk te kiezen het besparen van een flinke hoeveelheid geld. Tweedehands is immers een stuk goedkoper en op deze manier gaat het je veel gemakkelijker lukken om binnen het budget te blijven. Zo kun je toch die prachtige trouwjurk kopen van dat veel te dure merk! Daarnaast is het wel zo duurzaam om geen nieuwe jurk te kopen, maar gebruik te maken van een bestaande jurk. Een trouwjurk wordt over het algemeen maar één dag gedragen en dat is eigenlijk best een beetje zonde. Door een tweedehands exemplaar te kopen, ben je dus niet alleen lief voor je portemonnee, maar ook voor de wereld. En vintage is bovendien hartstikke hip!

Nadelen van een tweedehands bruidsjurk

Het klinkt ideaal, maar tweedehands bruidsjurken zijn natuurlijk niet perfect. Ze worden uiteraard goed gereinigd na afloop van de bruiloft, maar een tweedehands trouwjurk is niet 100% wit meer. Er zijn altijd nog wel wat plekjes zichtbaar. Voor sommige bruiden is het daarnaast ook best een beetje gek om in de jurk van iemand anders te lopen. Het moet immers jouw droomjurk zijn en niet die van een ander. Tot slot kan het lastig zijn om een goede tweedehands trouwjurk te vinden. Gelukkig kunnen we je daar een eindje mee op weg helpen!

Tweedehands trouwjurk kopen

Ga je op zoek naar een goede tweedehands bruidsjurk? Dan is dat meestal iets lastiger dan wanneer je een nieuwe trouwjurk gaat kopen. Dit komt omdat er nou eenmaal wat minder keuze is. Op internet zijn veel goedkope trouwjurken te vinden, maar je weet niet of dit altijd te vertrouwen is. Lijkt de deal te goed om waar te zijn? Dan is dat waarschijnlijk ook zo! Als je wat meer zekerheid wilt hebben, kun je terecht bij een bruidsmodewinkel. De meeste bruidswinkels verkopen namelijk ook gewoon tweedehands trouwjurken en er zijn zelfs winkels die zich hierin specialiseren.

Bij een tweedehands trouwjurk heb je wat minder keuze in maten en modellen. Je moet er dus extra goed op letten of de trouwjurk goed zit. Eventueel kun je hem nog precies op maat laten maken, maar daar zijn natuurlijk wel extra kosten aan verbonden. Verder is het belangrijk om de jurk even goed te checken voor je een definitieve keuze maakt. Zitten er bijvoorbeeld nog opvallende vlekken in? Dan is de kans klein dat je ze er uit gaat krijgen. Controleer ook even of er geen knoopjes kapot zijn of stukjes van de stof zijn gescheurd. Met een beetje geduld vind je vanzelf de perfecte trouwjurk!

Bruid past trouwjurk

Fotograaf: Alyssa Barletter

Niet tweedehands, maar wel een goedkope trouwjurken winkel

Wil je toch liever geen tweedehands bruidsjurk, maar ben je wel op zoek naar een goedkope trouwjurken winkel? Het kan best lastig zijn om een goede, goedkope trouwjurk te vinden. Online bestellen is vaak niet aan te raden, behalve als het om een betrouwbare webwinkel gaat. Meer informatie hierover kun je vinden in het blog 5 Goedkope trouwjurken voor minder dan 200 euro.