Bruidspaar tussen de tulpen

Fotograaf: Karina Maks

De mooiste plekken voor een huwelijksreis in Nederland

Willen jullie graag op huwelijksreis na de bruiloft, maar hoeft het van jullie niet zo ver weg? Een huwelijksreis in Nederland behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Niet alleen is ons eigen land ontzettend leuk om te ontdekken, ook liggen de reiskosten een stuk lager en is het veel duurzamer om dicht bij huis op vakantie te gaan. Leuke mogelijkheden zijn er genoeg! 

De toerist uithangen in eigen land is hartstikke leuk. Er zijn genoeg mooie plekken die jullie samen nog kunnen ontdekken. Je bespaart flink op de kosten van de reis, het kost weinig reistijd, het is een stuk duurzamer om niet te ver weg te gaan en bovendien leer je je eigen land zo nóg beter kennen. Op huwelijksreis gaan in Nederland is dus helemaal niet zo’n gek idee. Maar waar kun je dan allemaal heen tijdens jullie huwelijksreis?

Waar ga je heen tijdens je huwelijksreis in Nederland?

Er zijn genoeg mooie plekken in Nederland. Woon je in de randstad, dan zou je de rust van het platteland of een bosrijke omgeving kunnen opzoeken. Als je juist in een dunbevolkt gebied woont, kan het weer leuker zijn om wat meer de drukte op te zoeken. De Waddeneilanden zijn ook perfect voor een fijne vakantie. Al tijdens de tocht op de boot krijg je het echte vakantiegevoel te pakken. Je kunt hier een paar heerlijke dagen uitwaaien.

Stedentrip in Nederland als huwelijksreis

Lijkt het je leuk om één of meerdere Nederlandse steden te ontdekken tijdens jullie huwelijksreis? Dan kun je een stedentrip organiseren. Onze hoofdstad Amsterdam heeft veel te bieden, maar ook steden zoals Utrecht, Delft, Haarlem, Maastricht en Nijmegen zijn heel geschikt voor jullie huwelijksreis. Jullie zouden ook een combinatie kunnen maken van verschillende steden. Met de trein zijn de grote steden allemaal gemakkelijk te bereiken. Bovendien kun je via de Spoordeelwinkel van NS vaak goede deals krijgen voor de combinatie van een treinticket en hotelovernachting in een bepaalde stad.

Knus in een romantisch tiny house

Willen jullie echt iets bijzonders voor jullie huwelijksreis? Boek dan een schattig tiny house om een aantal nachten in te overnachten. Zo’n klein huisje is ontzettend romantisch en zorgt voor een heel nieuwe ervaring. Bovendien is het lekker knus en hebben jullie zo écht even alle tijd voor elkaar. Er zijn tegenwoordig heel wat leuke tiny houses te krijgen, kijk bijvoorbeeld eens bij Airbnb wat er aangeboden wordt.

Kamperen op huwelijksreis, maar dan anders

Houden jullie wel van een beetje avontuur? Ga dan gezellig samen kamperen! Een gewone tent is misschien wat saai, maar er zijn ook allerlei verschillende bijzondere tenten te huur, zoals bijvoorbeeld een tipitent. Wil je toch liever wat luxe op jullie huwelijksreis? Dan kunnen jullie ook voor glamping kiezen. Hierbij heb je wel gewoon een lekker zacht bed, maar ook het knusse gevoel van kamperen. Tot slot zouden jullie een kampeerbusje kunnen huren voor jullie huwelijksreis om op verschillende plekken in Nederland te kunnen overnachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vintage Volkswagen busje?

Huwelijksreis in Nederland met een Volkswagenbusje

Fotograaf: Hayley Dolson

Honeymoon hotel in Nederland

Ook al gaan jullie misschien wel op huwelijksreis in Nederland om wat geld te kunnen besparen, toch is het leuk om minimaal één extra bijzonder hotel te boeken om jullie huwelijk te vieren. Kies bijvoorbeeld een luxe hotel uit met een jacuzzi op de kamer of ga juist voor een bijzonder huisje midden in het bos. Overigens hoeft een bijzondere hotelovernachting niet meteen heel veel geld te kosten. Door slim te zoeken en bij sites zoals Airbnb en Booking te kijken, kun je vaak veel geld besparen op jullie honeymoon overnachting.

Bijzondere activiteiten om te doen tijdens de huwelijksreis

Natuurlijk draait jullie huwelijksreis niet zozeer om de bestemming, maar vooral om wat jullie ervan maken. Zorg dus dat jullie wat leuke activiteiten plannen samen. Je kunt het avontuur opzoeken door te gaan wadlopen of een hoogteparcours te doen, maar een ontspannen activiteit zoals een dagje wellness of een massage is natuurlijk ook altijd fijn. Trek er vooral lekker samen op uit, in Nederland kan dat bijvoorbeeld heel goed op de fiets. Jullie kunnen ook leuke, toeristische plekken in de buurt verkennen. Ga bijvoorbeeld een dagje varen in Giethoorn, haal een lekker visje in Volendam of geniet van alle bloemenpracht bij Keukenhof.

Is dit toch niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan ook eens bij ons blog vol met huwelijksreis inspiratie voor de reis van jullie dromen