Fotocredits: Bell Tent

Een luxe glamping bruiloft buiten in de natuur

Bij een bruiloft denk je waarschijnlijk aan luxe. Een mooie locatie, heerlijk eten en bediening die de hele dag tot jullie beschikking staat. Kamperen past totaal niet in dit plaatje. Toch kun je deze twee dingen prima met elkaar combineren. Bij een glamping weekend is het mogelijk om midden in de natuur te trouwen, met alle gasten te blijven overnachten en toch meer dan genoeg luxe te ervaren!

Wanneer jullie graag midden in de natuur willen trouwen, is het fijn als de gasten kunnen blijven overnachten. Niet alleen scheelt het dat ze dan ’s avonds niet meer in het donker naar huis hoeven te rijden, ook kunnen jullie nog wat langer genieten van alle gezelligheid. Met glamping is dit mogelijk!

Betekenis van glamping

Glamping is een begrip dat gebruikt wordt om een luxe vorm van kamperen aan te duiden. In een tent midden in de natuur slapen, maar ondertussen wel van alle gemakken voorzien zijn. Een glamping tent beschikt bijvoorbeeld over een echt bed en kan zo luxe aangekleed worden als jullie zelf willen. Het is een trend die steeds meer opkomt in Nederland. Niet alleen op vakantie is dit leuk, maar ook tijdens jullie bruiloft!

Buiten bruiloft

Het fijne aan kamperen is natuurlijk het buitengevoel. Vooral wanneer jullie een plekje midden in de natuur hebben, is dit heerlijk. Heel wat bruidsparen zouden dan ook het liefst buiten willen trouwen. Wanneer jullie een gewone trouwlocatie boeken, is het vaak maar de vraag of jullie buiten bruiloft inderdaad door kan gaan. De meeste trouwlocaties beschikken wel over een buitenruimte waar jullie ceremonie plaats kan vinden, maar wanneer het weer wat minder goed is betekent dit dat jullie binnen trouwen.

Bij een buiten bruiloft gaan jullie sowieso buiten trouwen. Je zult dan natuurlijk wel goed in moeten spelen op het weer. Is het bijvoorbeeld wat frisjes tijdens de ceremonie? Geen enkel probleem! Dan leg je gewoon lekker warme dekentjes neer voor de gasten om om te slaan. Ziet er meteen knus en gezellig uit! Daarnaast is het natuurlijk altijd slim om een aantal grote tenten te regelen die de gasten beschermen tegen regen en felle zon. Zo kunnen jullie zonder problemen buiten trouwen!

Glamping bij de boer

Benieuwd hoe jullie een eigen glamping weekend kunnen organiseren voor jullie bruiloft? Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een aantal mooie, luxe tenten en een grasveld dat groot genoeg is om jullie bruiloft op te kunnen houden. Beschikken jullie over een grote achtertuin? Dan zouden jullie zelfs kunnen trouwen in eigen tuin. Anders is het ook mogelijk om een weiland te huren voor jullie bruiloft of te trouwen in het bos. Glamping bij de boer is bijvoorbeeld een leuk idee. Er zijn verschillende organisaties die glamping tenten te huur aanbieden. Deze tenten kunnen op de trouwlocatie van jullie wens worden opgezet en van alle gemakken worden voorzien. Het fijne hieraan is dat jullie zelf kunnen bepalen hoe jullie glamping bruiloft wordt vormgegeven.

Weddingplanner inhuren

Je kunt je misschien voorstellen dat het een hele organisatie is om vanuit het niets een complete trouwlocatie op te bouwen. Het is daarom zeker slim om een weddingplanner in te huren die hier ervaring mee heeft. De weddingplanner kan jullie ook helpen met alle regels die aan het organiseren van een buiten bruiloft verbonden zijn. Zo weten jullie zeker dat alles goed zal verlopen en er geen onverwachte problemen opduiken!

Tent met bruidsjurk er aan

Fotocredits: Bell Tent

Glamping weekend organiseren voor jullie gasten

Kunnen jullie mooie, luxe tenten regelen voor al jullie gasten? Dan is het leuk om er een gezellig glamping trouwweekend van maken. Het grote voordeel van zo’n meerdaagse bruiloft is dat niemand ´s avonds laat nog naar huis moet. Bovendien voelt jullie bruiloft op deze manier als een mini vakantie. Zeker wanneer jullie een mooie locatie midden in de natuur hebben uitgekozen, is dit echt genieten met al jullie lieve vrienden en familie in de buurt. Een heerlijk glamping weekendje voor jullie bruiloft!

Festival bruiloft

Zijn jullie muziek liefhebbers? Dan kunnen jullie ook het festival thema toepassen op jullie glamping bruiloft. Met goede muziek, een aantal lekkere foodtrucks en een hoop gezelligheid komen jullie helemaal in de festivalsfeer. Vergeet vooral niet om één of meerdere goede bands in te huren en zorg dat alle onderdelen van jullie bruiloft bij het thema passen. Zo’n buiten bruiloft in festivalsfeer is niet overdreven chic, maar juist heerlijk voor de bruidsparen die vooral van gezelligheid houden.

Glamping bruiloft inspiratie

Zie je nog niet helemaal voor je hoe zo’n glamping bruiloft er uit kan zien? Wij hebben wat prachtige inspiratiefoto’s voor je verzameld!

Wit met roze tent

Fotocredits: Andee Layne

Glamping op de huwelijksreis

Lijkt een glamping weekend jullie wel wat, maar niet op de bruiloft zelf? Dan kunnen jullie natuurlijk ook een luxe kampeervakantie boeken als huwelijksreis. Heerlijk romantisch om samen in een tentje te zitten, maar toch van alle gemakken voorzien te zijn! Glamping kan gewoon in Nederland, maar natuurlijk kun je ook voor een warmer land kiezen zoals Frankrijk of Spanje. Willen jullie écht ver op reis? Ook in Afrika kun je terecht voor een luxe kampeervakantie. Mogelijkheden zijn er genoeg!