Iemand ten huwelijk vragen met een verlovingsring of zonder?

Fotograaf: The Mandagies

Iemand ten huwelijk vragen zonder ring? Dit zijn alternatieven!

Wil jij jouw vriendin of vriend ten huwelijk vragen? Traditioneel doe je een aanzoek met een ring, maar dat kan ook anders. Zou jij graag iemand ten huwelijk willen vragen zonder ring? Dan hebben wij wat leuke alternatieven voor je verzameld! 

Een verlovingsring staat symbool voor de verbintenis die jullie tijdens het huwelijk met elkaar aangaan. Het is dan ook een mooi sieraad om cadeau te geven tijdens het aanzoek. Traditioneel koopt de man (of de vrouw) voor het aanzoek een mooie verlovingsring en gaat daar vervolgens mee op z’n knieën. Maar wat als je een huwelijksaanzoek zonder ring zou willen?

Ten huwelijk vragen zonder ring

Hoewel het gebruikelijk is om iemand met een ring ten huwelijk te vragen, is dit niet per se nodig. Sowieso is het tegenwoordig minder belangrijk om je netjes aan alle tradities te houden. Misschien doe jij het liever op je eigen manier en vind je een verlovingsring een beetje ouderwets. Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw partner niet van ringen houdt of je gewoon graag een origineel alternatief bedenkt. Wat de reden ook is, iemand ten huwelijk vragen zonder ring is zeker mogelijk!

Alternatieven voor een verlovingsring

Alleen als je geen ring meeneemt voor het aanzoek, wat kun je dan wel geven? Er zijn wat leuke alternatieven te bedenken.

  • In plaats van een ring kun je ook een ander sieraad cadeau geven. Een ketting of armbandje is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor. Vraag je een man ten huwelijk? Dan is een horloge een bijzonder symbool voor de verloving. Je zou dit horloge zelfs kunnen laten graveren.
  • Liever iets anders dan een sieraad? Denk dan aan een klein beeldje of een mooie steen. Kies iets kleins uit wat symbool kan staan voor jullie voorgenomen huwelijk.
  • Het kan ook een mooi gebaar zijn om één of meerdere bloemen te geven bij het aanzoek. Neem bijvoorbeeld een mooie roos mee als romantisch gebaar.
  • In plaats van een cadeau kun je ook iemand ten huwelijk vragen met een mooie tekst. Dit kan een gesproken tekst zijn, maar ook een brief of een boodschap die je in het zand schrijft. Het gaat er vooral om dat je laat zien hoeveel je van de ander houdt.

Toch een verlovingsring kopen?

Heb je op het moment van het aanzoek nog geen verlovingsring, bijvoorbeeld omdat het een spontane actie is? Dan kun je natuurlijk achteraf alsnog een ring kopen als je dat belangrijk vindt. Eventueel zouden jullie er ook samen één uit kunnen kiezen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om toch gewoon een verlovingsring te kopen voor het aanzoek. Heb je geen idee welke ringmaat je partner heeft? Lees dan eerst even het blog Zo kom je stiekem achter de ringmaat van je partner. En kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor het aanzoek zelf? Dan is ook ons blog met 15 Romantische en originele ideeën voor het huwelijksaanzoek een aanrader!