Vrouwen op een vrijgezellenfeest

Fotograaf: Jodie DC Mitchell

8 Ideeën als kennismakingsspel op een vrijgezellenfeest

Een vrijgezellenfeest is altijd een leuke en gezellige dag met alle vriendinnen van de bruid en vrienden van de bruidegom bij elkaar. Fijn als voorbereiding op de bruiloft, want zo leren jullie elkaar alvast een beetje kennen. Bestaat de groep uit veel verschillende mensen die elkaar nog niet eerder ontmoet hebben? Dan is het leuk om het vrijgezellenfeest te beginnen met een kennismakingsspel. 

Organiseer je een vrijgezellenfeest en lijkt het je leuk om een spel te doen om de deelnemers kennis met elkaar te laten maken? Er zijn verschillende leuke en creatieve kennismakingsspellen die je kunt spelen op een vrijgezellenfeest. Dit is een leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Je zou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van deze 8 spellen:

#1. Twee waarheden en een leugen

Laat elke gast drie verklaringen over zichzelf opschrijven, waarvan er twee waar zijn en er één onwaar is. De andere gasten moeten vervolgens raden welke verklaring de leugen is.

#2. Bingo als kennismakingsspel op het vrijgezellenfeest

Maak een bingokaart met verschillende vragen voor de gasten, bijvoorbeeld “Wie is er het langst vrijgezel?” of “Wie heeft er het meeste tattoos?”. De deelnemers moeten op zoek gaan naar anderen die aan de beschrijving voldoen en deze afstrepen op hun bingokaart.

#3. Never have I ever

Never have I ever is natuurlijk een echte klassieker onder de party games. Laat gasten om de beurt uitspraken doen over dingen die ze nog nooit hebben gedaan. Gasten die dit wel hebben gedaan moeten een slok van hun drankje nemen of een vinger opsteken. Je kunt hier ook het Never Have I Ever boek voor gebruiken. Dit kan leiden tot grappige verhalen en leuke gesprekken.

#4. Truth or Dare

Dit klassieke spel is altijd een hit op vrijgezellenfeesten. Gasten moeten kiezen tussen een persoonlijke vraag beantwoorden of een uitdaging aangaan. Dit kan voor leuke situaties zorgen!

#5. Vraag en antwoord

Laat elke gast een vraag op een kaartje schrijven en deze in een pot of schaal stoppen. Trek om beurten een kaartje en laat de gasten om de beurt antwoorden geven. Zo kun je in korte tijd veel over elkaar te weten komen!

#6. De droombruiloft

Alvast in de stemming komen voor de bruiloft? Laat de vriendinnen van de bruid hun droombruiloft beschrijven en bespreek wat belangrijk voor hen is op een bruiloft. Op deze manier leer je elkaar vast wat beter kennen en verzamel je de leukste bruiloft ideeën.

#7. Fotomemorie

Laat gasten allemaal een foto meenemen van zichzelf als kind. Laat de vrijgezel vervolgens raden wie wie is. Zodra er iemand geraden is, kan hij of zij nog wat extra uitleg geven bij de foto of kort iets over zichzelf vertellen.

#8. Speed dating

Laat gasten om de paar minuten met elkaar van stoel wisselen en laat ze elkaar vragen stellen om elkaar beter te leren kennen. Dit kan leiden tot interessante gesprekken en nieuwe vriendschappen.

Andere leuke spellen voor het vrijgezellenfeest

Naast een kennismakingsspel is het natuurlijk sowieso leuk om spelletjes te spelen tijdens het vrijgezellenfeest. Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Lees dan zeker even verder voor deze 7 Originele en gezellige vrijgezellenfeest spelletjes. En het is natuurlijk ook leuk om wat originele activiteiten in te plannen voor het vrijgezellenfeest!

Dit blog bevat affiliate links.