Vrouwen op een vrijgezellenfeest

Fotograaf: Suegraphy

7 Originele en gezellige vrijgezellenfeest spelletjes

Ben je een vrijgezellenfeest aan het organiseren voor je zus of beste vriendin? Dan is het natuurlijk leuk om wat originele activiteiten in te plannen. Ook een aantal gezellige spelletjes kunnen niet ontbreken. Wij hebben daarom 7 leuke spelletjes voor het vrijgezellenfeest (voor vrouwen en mannen) voor je op een rijtje gezet. 

Op het vrijgezellenfeest komt over het algemeen een groep vriendinnen van de bruid samen die elkaar niet per se hoeven te kennen. In het begin kan dat wat ongemakkelijk zijn, maar hoe meer leuke dingen jullie samen ondernemen, hoe gezelliger het wordt. Spelletjes doen het dan ook altijd goed op een vrijgezellenfeest. Het is een makkelijke en leuke manier om de sfeer er in te brengen. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vrijgezellenfeest spelletjes:

#1. Vrijgezellenbingo

Bingo lijkt misschien een beetje een suf spelletje, maar deze vrijgezellenbingo is dat zeker niet! Met de bingokaart worden de deelnemers op het vrijgezellenfeest namelijk uitgedaagd om allerlei leuke opdrachten uit te voeren, zoals het vragen van huwelijksadvies aan een vreemde of het maken van een selfie met de bruid. Wie de kaart als eerst vol heeft, wint het spel.

#2. Bucketlistspel

Het Bucketlistboek is een ontzettend leuk boek met allerlei toffe uitdagingen. Je kunt hier een spel van maken door in groepjes op pad te gaan met elk een eigen exemplaar van dit boek en zoveel mogelijk bucketlistitems af te strepen. Maak foto’s van alles wat jullie doen en plak ze als bewijsmateriaal in het boek. Het winnende groepje weet de meeste items af te strepen binnen een vooraf afgesproken tijd.

#3. Quiz voor het vrijgezellenfeest

Een quiz is ook heel geschikt als spel voor het vrijgezellenfeest. Je kunt een vrijgezellenfeest quiz op twee manieren spelen. De eerste optie is om een quiz voor de bruid te maken waarin zij vragen moet beantwoorden over de bruidegom. Deze vragen kun je voorafgaand aan het vrijgezellenfeest vast aan de bruidegom stellen zodat je zeker weet dat je de goede antwoorden hebt. Je kunt denken aan vragen zoals: Wat is de lievelingskleur van de bruidegom? Welk onderdeel van het lichaam van de bruid vindt de bruidegom het mooist? en Naar welk onderdeel van de bruiloft kijkt de bruidegom het meest uit?

Een andere manier om een quiz voor het vrijgezellenfeest te organiseren is door de vriendinnen van de bruid quizvragen over haar te laten beantwoorden om te kijken wie de bruid het best kent. Dit kunnen vragen zijn zoals: Waar heeft het bruidspaar elkaar leren kennen?, Wat vindt de bruid de meest irritante eigenschap van de bruidegom? en Hoe oud was de bruid bij haar eerste kus?

#4. Opdrachten voor de vrijgezel

Een vrijgezellenfeest kan eigenlijk niet zonder een paar leuke opdrachten voor de bruid. Niet om haar voor paal te zetten, maar wel om de bruid een beetje uit te dagen en vooral veel plezier te maken met elkaar. Kun je nog wel wat leuke opdrachten gebruiken? Je vindt ze in het blog 7 Leuke opdrachten voor het vrijgezellenfeest.

#5. Beerpong of prosecco pong

Het spelletje beerpong ken je waarschijnlijk wel, maar wist je dat er ook een variant met prosecco bestaat? Ook bij prosecco pong is het de bedoeling dat je een pingpongballetje in het glas van de tegenstander weet te gooien. Lukt dit? Dan moet de tegenstander het glas leegdrinken.

#6. Spelletjes met vragen voor het vrijgezellenfeest

Wil je elkaar goed leren kennen? Dan is het spelletje Truth or Dare een leuke activiteit voor het vrijgezellenfeest. In het boek Truth or Dare staan allerlei leuke opdrachten en uitdagende vragen voor dit spel. Je slaat het boek open op een willekeurige pagina en degene die aan de beurt is krijgt vervolgens de vraag (truth) of de opdracht (dare) te horen en moet deze beantwoorden of uitvoeren. Hilariteit verzekerd!

#7. Never Have I Ever

Een ander leuk spel is Never Have I Ever. Ook hierbij sla je het boek open op een willekeurige pagina en lees je voor wat er staat. Op de pagina’s staan beweringen zoals ‘Ik heb nog nooit zonder brandstof gestaan’ of ‘Ik ben nog nooit vreemdgegaan’. Alle deelnemers die dit wel eens hebben gedaan, moeten nu een shot of een slok drank nemen. Ook met dit spelletje leer je elkaar goed kennen en komen er gegarandeerd leuke verhalen los.

Andere activiteiten in plaats van spelletjes voor het vrijgezellenfeest

Kun je naast deze spelletjes ook nog wel wat leuke activiteiten voor het vrijgezellenfeest gebruiken? Lees dan zeker even het blog 25 Ideeën voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen. Door verschillende soorten activiteiten te organiseren, maak je het vrijgezellenfeest lekker afwisselend en zorg je ervoor dat jullie elkaar écht goed leren kennen. Hierdoor wordt de bruiloft straks extra gezellig!

Dit blog bevat affiliate links.