5 Redenen waarom een trouwsite een echte must have is

Steeds meer bruidsparen kiezen voor het maken van een trouwsite in de maanden voordat ze gaan trouwen. Dit is een website waar informatie over de bruiloft op kan komen te staan, maar ook bijvoorbeeld foto´s en leuke weetjes. Een bruiloft website is dus ideaal om in contact te blijven met jullie gasten! 

Een trouwsite past natuurlijk helemaal binnen deze tijd waarin mensen vrijwel de hele dag door op het internet te vinden zijn. Nog niet helemaal overtuigd van het nut hiervan? Dan moet je deze 5 redenen zeker even doorlezen!

#1. Je kunt heel veel informatie op een trouwsite kwijt

Op de trouwuitnodigingen kun je maar een beperkte hoeveelheid informatie kwijt. Wil je eigenlijk meer tegen de gasten zeggen? Dan is een trouwsite de ideale oplossing. Hier kun je zoveel informatie op plaatsen als je zelf wilt. Zeker wanneer jullie een trouwweekend of een bruiloft in het buitenland organiseren is dit een echte must have.

Jullie zouden er zelfs voor kunnen kiezen om helemaal geen uitnodigingen te sturen en de website naar alle gasten te mailen. Niet zo traditioneel, wel slim. Het bespaart namelijk flink wat geld!

#2. Je eigen trouwsite maken is ontzettend leuk

Het maken van een trouwsite is niet alleen praktisch, maar ook ontzettend leuk om te doen. Jullie kunnen op zoek gaan naar de mooiste foto´s van jullie samen en deze op de site plaatsen. Misschien is het ook leuk om kort te vertellen hoe jullie elkaar ontmoet hebben. Maak de website vooral zo persoonlijk mogelijk!

Trouwsite van Weddamo

Fotocredits: Weddamo

#3. Je kunt een RSVP op de website voor jullie bruiloft zetten

Op een trouwsite kun je de gasten met een simpele RSVP knop laten weten of ze naar jullie bruiloft komen en met hoeveel. Zo weten jullie meteen hoeveel gasten er zullen komen. Een RSVP op een bruiloft website werkt daarmee een stuk handiger dan wanneer jullie via een trouwkaart moeten vragen of de gasten door willen geven met hoeveel ze zullen komen.

#4. Door een bruiloft website te maken kom je in contact met gasten

Ook kunnen gasten berichtjes voor jullie achterlaten op de website. Het wordt op deze manier lekker interactief. Ze kunnen vragen stellen of vast een lief berichtje voor jullie plaatsen. Gasten kunnen op deze manier ook met andere gasten in contact komen, bijvoorbeeld om te kijken of ze met iemand mee kunnen rijden. En ook handig: Je kunt een cadeaulijst op de website plaatsen zodat de gasten weten wat ze voor jullie kunnen kopen.

Cadeaulijst op een bruiloft website

Fotocredits: Weddamo

#5. Een trouwsite maken is vaak gratis

En het beste van alles: een trouwsite maken kost niet veel geld. Bij veel bedrijven kun je gratis een site opstarten. Bevalt het goed en hebben jullie een mooie trouwwebsite gemaakt? Dan betaal je daarna soms een klein bedrag om je website online te laten staan. Benieuwd waar je een trouwsite kunt maken? Wij hebben vast een lijstje voor je gemaakt met aanbieders: