Fotograaf: Mon et Mine

De mooiste inspiratie voor een korte trouwjurk

Een traditionele trouwjurk valt tot op de grond en bestaat uit heel wat meters witte stof. Ben je niet zo traditioneel ingesteld en wil je wel eens wat anders? Een korte trouwjurk is helemaal hip! Tegenwoordig heb je ontzettend veel leuke trouwjurken die niet lang, maar juist kort zijn. Misschien anders dan je gewend bent, maar minstens zo leuk!

Wil je wat anders dan andere bruiden? Heb je fantastische benen en vind je dat ze gezien mogen worden? Of vindt jullie bruiloft op het strand plaats waardoor een lange jurk helemaal niet handig is? Laat je dan inspireren door deze bruidjes met korte trouwjurken. Deze jurken zijn minstens zo mooi als de lange versie en bovendien vaak een stuk goedkoper!

Voordelen van een korte trouwjurk

Een korte trouwjurk is helemaal zo gek nog niet. Wist je dat er heel wat voordelen aan zitten? Ten eerste is een korte bruidsjurk een stuk praktischer dan wanneer je een langer exemplaar draagt. Je kunt je gemakkelijker bewegen doordat je geen meters stof achter je aansleept. Dat betekent dat je zonder problemen in de trouwauto kunt stappen, naar het toilet kunt gaan en ’s avonds eindeloos kunt dansen zonder ongelukken te veroorzaken. Trouwen jullie in de zomer? Dan is een korte trouwjurk een stuk luchtiger dan een lange. Hierdoor zul je het minder snel heel heet krijgen. Tot slot is een korte bruidsjurk ook een stuk goedkoper. Hoe meer stof, hoe duurder een trouwjurk over het algemeen is. Bovendien zijn er ook heel wat korte, witte jurkjes die officieel geen trouwjurk zijn, maar die je wel gewoon naar je eigen bruiloft kunt dragen.

Voorbeelden van een korte bruidsjurk

Ben je benieuwd waar je aan kunt denken bij een korte trouwjurk? Er is van alles mogelijk! Zo kun je voor een korte kanten trouwjurk kiezen of een korte bruidsjurk met lange mouwen. Kijk maar eens mee naar de volgende voorbeelden:

Bruid met korte trouwjurk

Fotograaf: Alyssa Barletter

Trouwjurk kort voor, lang achter

Dan zijn er ook nog trouwjurken die niet helemaal kort zijn, maar slechts gedeeltelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een trouwjurk die voor kort is en achter lang. Hierdoor heb je een mooie combinatie tussen een traditionele bruidsjurk en een hippe, korte jurk. Door de lange stof aan de achterkant kan de jurk aan de voorkant wat korter zijn zonder meteen ordinair te lijken. Een perfecte combinatie dus!

Twee jurken: Een lange en een korte trouwjurk

Dat korte trouwjurken helemaal hip zijn, is te merken. Bruidswinkels hebben steeds meer korte trouwjurken in huis. Er is dus keuze genoeg! Zeker wanneer je in de zomer trouwt, is het een goed idee om voor een korte trouwjurk te kiezen. Maar misschien vind je een lange trouwjurk toch ook stiekem wel heel leuk. Kun je niet kiezen? In dat geval is het misschien een idee om voor twee trouwjurken te gaan!  Een lange, traditionele trouwjurk voor overdag en een korter exemplaar voor ´s avonds. Zo kun je je vlak voor het trouwfeest omkleden en zul je de gasten verrassen met een compleet nieuwe outfit. Wat zul je hier fijn in kunnen dansen! Je hoeft je overigens niet druk te maken over de kosten, een korte trouwjurk kun je al voor een paar tientjes aanschaffen.