Bruid met open rug

Fotograaf: Steven de Cuba

De mooiste voorbeelden van een trouwjurk met open rug

Ga jij binnenkort trouwen en ben je op zoek naar de perfecte trouwjurk voor jullie bruiloft? Trouwjurken zijn er in allerlei soorten en maten. Sommige bruiden gaan voor klassiek en elegant, terwijl anderen toch juist een beetje sexy willen. De trouwjurk met een open rug kan hier de perfecte combinatie van zijn! 

Als bruid wil je er stijlvol en klassiek uitzien, maar misschien ook wel een tikkeltje sexy. Zeker als je trots bent op je lichaam mag je daar best een beetje van showen, zonder dat het ordinair wordt uiteraard. Dit kan met een trouwjurk met een lage of zelfs helemaal open rug.

Trouwjurk met open rug

Een trouwjurk met een open rug is een echte eyecatcher. Vaak gaat het om een klassieke trouwjurk die aan de achterkant open is, waardoor een stuk van je blote huid zichtbaar is. Dit geeft een moderne uitstraling en ziet er bovendien prachtig uit. Het is een mooie manier om je lichaam te laten zien zonder dat het geheel te bloot wordt. Een trouwjurk met open rug kun je bijvoorbeeld prima combineren met lange mouwen. Maar er zijn natuurlijk ook allerlei andere mogelijkheden. Zo kun je gaan voor een mooie rug van kant met korte mouwtjes of zelfs een off-shoulder trouwjurk met open rug.

Vind je helemaal bloot toch een beetje te opvallend? Dan kun je ook kiezen voor een jurk waar slechts een deel van de rug open is. Zo lijkt je trouwjurk iets minder bloot, maar blijft hij ook zeker sexy.

Bruidsjurk met open rug

Fotograaf: Justine Milton

Rug ketting voor de bruid

Wist je dat je een open rug ook heel goed kunt combineren met een mooi sieraad? Je hebt speciale omgekeerde kettingen die naar achter hangen in plaats van naar voren. Zo’n rug ketting staat prachtig als je hem als bruid combineert met een bruidsjurk met open rug. Je kunt een omgekeerde ketting gemakkelijk online bestellen, maar misschien verkopen ze deze sieraden ook wel bij jouw bruidswinkel.

Vind je het lastig om te beoordelen hoe de rug ketting bij jouw jurk zal staan? Dan is het slim ze meteen even samen te passen zodra je de ketting in huis hebt. Zo weet je zeker dat jouw omgekeerde ketting de juiste afmetingen heeft om perfect aan te sluiten op je touwjurk!

Wat voor bh draag je bij een bruidsjurk met open rug?

Goede bruidslingerie is altijd ontzettend belangrijk voor de juiste ondersteuning van jouw trouwjurk. Bij een bruidsjurk met open rug is dit helemaal van groot belang. Je kunt namelijk geen normale bh dragen onder een trouwjurk met open rug, omdat hij dan zichtbaar zou zijn. Je hebt speciale bh’s die je kunt dragen in combinatie met een lage of open rug. Vaak zijn dit zelfklevende bh’s of hebben deze bh’s een lage sluiting waardoor hij niet boven de stof van je trouwjurk uit komt. Een body met een open rug is een goed alternatief. Deze body heeft dezelfde vorm als jouw trouwjurk met open rug, maar zorgt wel voor een heleboel extra ondersteuning.