Een nieuwe trend voor bruiloften is de piñata. Het is de bedoeling dat jullie dit kunstwerkje van papier samen kapot slaan. Je kunt hem met allerlei leuke kleine dingen vullen. Zo heb je een extra verrassing voor de gasten. Deze bruiloft piñata kun je zelf maken! 

Een piñata is heel feestelijk en het is dan ook leuk om er een op jullie bruiloft te gebruiken, helemaal wanneer je er een maakt in jullie themakleur(en). Komen er veel kinderen op jullie grote dag? Dan is dit zeker een leuke verrassing!

Wat is een piñata?

De piñata komt niet zoals veel mensen denken uit Mexico, maar eigenlijk uit China. Het is een felgekleurd figuur dat meestal van papier wordt gemaakt en kapot geslagen wordt op feesten. Het slaan wordt extra lastig gemaakt doordat je een blinddoek op moet. Probeer hem dan nog maar eens goed te raken! Vaak wordt er confetti in de piñata gedaan en allerlei lekkere snoepjes voor de kinderen. Deze komen dan naar beneden vallen zodra hij kapot is geslagen.

Waar vul je jullie bruiloft piñata mee?

Naast confetti en snoep kun je ook andere dingen in de bruiloft piñata stoppen, zoals kleine cadeautjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van mini flesjes drank? Geblinddoekt en gewapend met een stok slaan jullie de piñata kapot en dan komt de verrassing er vanzelf uit. Wel even oppassen dat jullie elkaar of de gasten niet verwonden!

Als huwelijkscadeau

Ga je zelf niet trouwen, maar ben je wel op zoek naar een geschikt huwelijkscadeau? Een bruiloft piñata is natuurlijk ook leuk om cadeau te geven. Vul hem met kleine cadeautjes voor het bruidspaar of schrijf lieve briefjes die je er in doet. Zo heb je zeker een origineel huwelijkscadeau dat het bruidspaar niet snel zal vergeten!

Mexicaanse thema bruiloft

Een bruiloft piñata past natuurlijk perfect bij een Mexicaans thema. Jullie zouden er dus ook voor kunnen kiezen een hele bruiloft in dit thema te organiseren. Lees ter inspiratie het blog Mexicaans fiësta als kleurrijke thema bruiloft.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *