Leuk idee: Maak jullie eigen bruiloft piñata

Piñatas zijn hartstikke hip! Niet alleen voor een gezellig verjaardagsfeestje, maar ook op bruiloften. Jullie kunnen dit papieren kunstwerkje samen kapot slaan en vullen met kleine cadeautjes of lekkernijen. Zo heb je meteen een leuke verrassing voor de gasten. Lijkt dit idee jou wel wat voor jullie bruiloft? Wij leggen je uit hoe je zelf een bruiloft piñata kunt maken!

Een piñata is heel feestelijk en het is dan ook leuk om er een op jullie bruiloft te gebruiken, helemaal wanneer je er een maakt in jullie themakleur(en). Komen er veel kinderen op jullie grote dag? Dan is dit zeker een leuke verrassing!

Wat is een piñata?

De piñata komt niet zoals veel mensen denken uit Mexico, maar eigenlijk uit China. Het is een felgekleurd figuur dat meestal van papier wordt gemaakt en kapot geslagen wordt op feesten. Het slaan wordt extra lastig gemaakt doordat je een blinddoek op moet. Probeer hem dan nog maar eens goed te raken! Vaak wordt er confetti in de piñata gedaan en allerlei lekkere snoepjes voor de kinderen. Deze komen dan naar beneden vallen zodra hij kapot is geslagen.

Piñata op jullie bruiloft

De piñata is een echte bruiloft trend aan het worden. Je kunt hier immers heel wat leuke dingen mee doen op jullie trouwdag! Sla bijvoorbeeld samen een piñata kapot tijdens de fotoshoot, dit levert prachtige plaatjes op. Het kan ook leuk zijn om de gasten een piñata stuk te laten slaan tijdens het trouwfeest. Zeker met een paar drankjes op, kan het best lastig zijn om hem goed te raken.

Waar vul je jullie bruiloft piñata mee?

Naast confetti en snoep kun je ook andere dingen in de bruiloft piñata stoppen, zoals kleine cadeautjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van mini flesjes drank? Geblinddoekt en gewapend met een stok slaan jullie de piñata kapot en dan komt de verrassing er vanzelf uit. Wel even oppassen dat jullie elkaar of de gasten niet verwonden!

Als huwelijkscadeau

Ga je zelf niet trouwen, maar ben je wel op zoek naar een geschikt huwelijkscadeau? Een bruiloft piñata is natuurlijk ook leuk om cadeau te geven. Vul hem met kleine cadeautjes voor het bruidspaar of schrijf lieve briefjes die je er in doet. Zo heb je zeker een origineel huwelijkscadeau dat het bruidspaar niet snel zal vergeten!

Verder lezen: 20 Huwelijkscadeaus voor ieder budget

Mexicaanse thema bruiloft

Een bruiloft piñata past natuurlijk perfect bij een Mexicaans thema. Jullie zouden er dus ook voor kunnen kiezen een hele bruiloft in dit thema te organiseren. Lees ter inspiratie het blog Mexicaans fiësta als kleurrijke thema bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *