Bruidspaar met een piñata

Fotograaf: Anouk Wubs

Een piñata maken als verrassing voor de kinderen óf volwassenen op de bruiloft

Piñatas zijn hartstikke hip! Niet alleen voor een gezellig verjaardagsfeestje, maar ook op bruiloften. Jullie kunnen dit papieren kunstwerkje samen kapot slaan en vullen met kleine cadeautjes of lekkernijen. Zo heb je meteen een leuke verrassing voor de gasten. Lijkt dit idee jou wel wat voor jullie bruiloft? Wij leggen je uit hoe je zelf een bruiloft piñata kunt maken!

Een piñata is heel feestelijk en het is dan ook leuk om er een op jullie bruiloft te gebruiken, helemaal wanneer je een piñata maakt in jullie themakleur(en). Komen er veel kinderen op jullie grote dag? Dan is dit zeker een leuke verrassing! Maar ook voor de volwassenen op jullie bruiloft kan een piñata een leuke verrassing zijn, als je maar voor de juiste vulling zorgt!

Wat is een piñata?

De piñata komt niet zoals veel mensen denken uit Mexico, maar eigenlijk uit China. Het is een felgekleurd figuur dat meestal van papier wordt gemaakt en kapot geslagen wordt op feesten. Het slaan wordt extra lastig gemaakt doordat je een blinddoek op moet. Probeer hem dan nog maar eens goed te raken! Vaak wordt er confetti in de piñata gedaan en allerlei lekkere snoepjes voor de kinderen. Deze komen dan naar beneden vallen zodra hij kapot is geslagen.

Piñata maken voor de bruiloft

De piñata is een echte bruiloft trend aan het worden. Je kunt hier immers heel wat leuke dingen mee doen op jullie trouwdag! Sla bijvoorbeeld samen een piñata kapot tijdens de fotoshoot, dit levert prachtige plaatjes op. Het kan ook leuk zijn om de gasten een piñata stuk te laten slaan tijdens het trouwfeest. Zeker met een paar drankjes op, kan het best lastig zijn om hem goed te raken. Dit levert dan ook heel wat plezier op én een leuke verrassing voor de gasten op jullie bruiloft.

Piñata vulling voor volwassenen

Traditioneel zijn piñatas gevuld met zoete lekkernijen. De kinderen op jullie bruiloft zullen zeker blij worden van snoep. Zijn jullie op zoek naar een goede vulling van de piñata die geschikt is voor volwassenen? Dan zou je in plaats van confetti en snoep voor andere kleine cadeautjes kunnen kiezen. Kleine flesjes alcohol voor de volwassenen zijn bijvoorbeeld heel geschikt als vulling van de piñata. Let er wel op dat de flesjes gemaakt zijn van plastic om ongelukken te voorkomen. Ook krasloten en kleine zakjes met bruidssuikers zijn leuk om te gebruiken voor de vulling. Geblinddoekt en gewapend met een stok slaan jullie de piñata kapot en dan komt de verrassing er vanzelf uit. Wel even oppassen dat jullie elkaar of de gasten niet verwonden!

Piñata als huwelijkscadeau

Ga je zelf niet trouwen, maar ben je wel op zoek naar een geschikt huwelijkscadeau? Een bruiloft piñata is natuurlijk ook leuk om cadeau te geven. Vul hem met kleine cadeautjes voor het bruidspaar of schrijf lieve briefjes die je er in doet. Zo heb je zeker een origineel huwelijkscadeau dat het bruidspaar niet snel zal vergeten!

Verder lezen: 20 Huwelijkscadeaus voor ieder budget

Mini piñatas als trouwbedankje

Ben je nog op zoek naar een leuk en origineel bedankje voor jullie gasten? Dan kun je mini piñatas maken waar je iets lekkers in doet als verrassing. Deze kleine, kleurrijke piñatas zien er hartstikke gezellig uit en zijn leuk om de gasten na afloop van de bruiloft mee te geven. Een trouwbedankje is een leuke herinnering aan een bijzondere dag!

Mexicaanse thema bruiloft

In Mexico zijn ze gek op piñatas en daar weten ze ook als geen ander hoe je een goed feestje kunt vieren. Jullie piñata past natuurlijk perfect bij een Mexicaans thema voor de bruiloft. Jullie zouden er dus ook voor kunnen kiezen een hele bruiloft in dit thema te organiseren. Lees ter inspiratie het blog Mexicaans fiësta als kleurrijke thema bruiloft.