Mexicaans fiesta als kleurrijke thema bruiloft

Mexico staat bekend om de gezellige feestjes en een Mexicaans thema is dan ook erg leuk voor jullie bruiloft. Denk aan vrolijke kleuren, smaakvol eten en heerlijke drankjes. Met deze tips brengen jullie het Mexicaanse fiesta naar jullie eigen bruiloft!

Houden jullie van veel kleur en gezelligheid? En zijn jullie dol op Mexicaans eten? Dan is dit zeker een thema voor jullie!

Heel veel kleur

Bij een Mexicaans thema hoort namelijk heel veel kleur. Niet één of twee verschillend themakleuren, maar een bonte verzameling aan allerlei felle en opvallende kleurtjes. Van de bruidstaart tot het bruidsboeket, alles wordt van wat extra kleur voorzien!

Mexicaanse bruidstaart

Fotograaf: Ely Fair Photography, Taart: Amy Cakes via Ruffled

Mexicaanse bruiloft met gekleurd boeket

Fotograaf: Lara Hotz, boeket: The Sisters via Ruffled

Mexicaans eten

Zijn jullie ook zo gek op Mexicaans eten? Dan kan dit natuurlijk niet op jullie bruiloft ontbreken! Jullie kunnen voor streetfood gaan en hier een foodtruck voor inhuren of kiezen voor een buffet met allerlei Mexicaanse lekkernijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van taco´s, tortilla´s, guacamole en nacho´s?

En als jullie aan tafel gaan, is het natuurlijk wel leuk wanneer jullie stoelen in stijl gedecoreerd zijn. In plaats van de teksten ´bruid´ en ´bruidegom´ kun je dit doen met het Spaanse´señor´ en señorita´.

Sfeervolle muziek

Tijdens het diner kunnen jullie een Mariachi band laten spelen. Deze Mexicaanse muzikanten zorgen meteen voor sfeer. Helemaal leuk wanneer ze in traditionele klederdracht verschijnen compleet met sombrero!

Cocktails en Corona

Naast het goede eten staat Mexico ook bekend om de heerlijke drankjes. Zo houden Mexicanen onder andere van cocktails, tequila en Corona. Het is leuk om deze drankjes te schenken tijdens de receptie of het trouwfeest.

Piñata als verrassing

Je bent vast bekend met de gekleurde Mexicaanse piñata´s die kapot moeten worden geslagen met een stok. Het is leuk om zo´n piñata op te hangen als verrassing voor jullie gasten. Een mini versie van de piñata om mee te geven als bedankje is ook een leuk idee!

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden voor leuke gastenbedankjes die passend zijn bij het Mexicaanse thema. Wat dacht je bijvoorbeeld van sambaballen of een cactus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *