Mexicaanse thema bruiloft

Fotograaf: Amy Lynn Photography via Green Wedding Shoes

Mexicaans fiesta als kleurrijke thema bruiloft

Mexico is een fantastisch land vol met kleur, gezelligheid en overheerlijk eten. De Mexicanen zijn erg goed in het organiseren van feestjes en met een bruiloft weten ze dus zeker wel raad. Hoe tof zou het zijn om een Mexicaanse bruiloft te plannen? Met deze tips toveren jullie je bruiloft om tot een waar fiesta! 

Als je wel eens in Mexico bent geweest, weet je hoe heerlijk dit land is. De tropische temperaturen, heerlijke gerechten en de gastvrijheid van de Mexicanen maken dat je meteen in een feestelijke stemming komt. Trouwen in Mexico klinkt natuurlijk als een sprookje, maar ook in Nederland is het mogelijk om een Mexicaanse bruiloft te organiseren.

Mexicaanse bruiloft met heel veel kleur

Ben je benieuwd hoe je een stukje Mexico naar jullie bruiloft kunt halen? Bij een Mexicaans thema hoort namelijk heel veel kleur. Niet één of twee verschillende themakleuren, maar een bonte verzameling aan allerlei felle en opvallende kleurtjes. Van de bruidstaart tot het bruidsboeket, alles wordt van wat extra kleur voorzien! Wil je weten hoe dit er uit komt te zien? We hebben hier wat kleurrijke foto’s voor je verzameld!

Mexicaanse bruidstaart

Fotograaf: Ely Fair Photography, Taart: Amy Cakes via Ruffled

Bruid met kleurrijk bruidsboeket

Fotograaf: Lara Hotz, boeket: The Sisters via Ruffled

Mexicaanse bruidstaart

Fotograaf: Amy Lynn Photography via Green Wedding Shoes

Mexicaans eten op jullie bruiloft

Zijn jullie ook zo gek op Mexicaans eten? Dan kan dit natuurlijk niet op jullie bruiloft ontbreken! Jullie kunnen voor streetfood gaan en hier een foodtruck voor inhuren of kiezen voor een buffet met allerlei Mexicaanse lekkernijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van taco´s, tortilla´s, guacamole en nacho´s? Lekkere gerechten zijn er genoeg! Ben je op zoek naar iets écht origineels? Maak dan een tacobar waarbij de gasten uit verschillende soorten taco’s, sausjes en bijgerechten kunnen kiezen.

En als jullie aan tafel gaan, is het natuurlijk wel leuk wanneer jullie stoelen in stijl gedecoreerd zijn. In plaats van de teksten ´bruid´ en ´bruidegom´ kun je dit doen met het Spaanse´señor´ en señorita´.

Sfeervolle muziek

Een Mexicaans feestje is niet compleet zonder muziek. Tijdens het diner kunnen jullie een Mariachi band laten spelen. Deze Mexicaanse muzikanten zorgen meteen voor sfeer. Helemaal leuk is het wanneer ze in traditionele klederdracht verschijnen compleet met sombrero! Op deze manier hebben jullie meteen een vorm van entertainment voor jullie gasten.

Cocktails en cerveza

Naast het goede eten staat Mexico ook bekend om de heerlijke drankjes. Zo houden Mexicanen onder andere van cocktails, tequila en frisse biertjes zoals Corona en Sol. Het is leuk om deze drankjes te schenken tijdens de receptie of het trouwfeest.

Piñata als verrassing

Je bent vast bekend met de gekleurde Mexicaanse piñata´s die kapot moeten worden geslagen met een stok. Het is leuk om zo´n piñata op te hangen als verrassing voor jullie gasten. Een mini versie van de piñata om mee te geven als bedankje is ook een leuk idee!

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden voor leuke gastenbedankjes die passend zijn bij het Mexicaanse thema. Wat dacht je bijvoorbeeld van sambaballen of een cactus?

Andere leuke thema’s voor jullie bruiloft

Is een Mexicaanse bruiloft niet precies wat jullie zoeken, maar ben je wel op zoek naar een ander thema voor jullie trouwdag? Er is van alles mogelijk! Zo kun je een bepaalde kleur of kleurencombinatie als thema nemen, maar grotere thema’s zoals bohemian, festival bruiloft of een beach thema zijn natuurlijk ook altijd leuk.