Leuke ideeën voor het vieren van een geregistreerd partnerschap

Een bruiloft wordt natuurlijk uitgebreid gevierd, maar ook als jullie niet trouwen kan er toch reden genoeg zijn voor een feestje. Kiezen jullie bijvoorbeeld voor een geregistreerd partnerschap? Ook dat is een mooi moment om even bij stil te staan. Wij hebben wat leuke ideeën voor je verzameld om een geregistreerd partnerschap te kunnen vieren of een stel hiermee te feliciteren. 

Als je een relatie hebt, zijn er meerdere manieren om dit officieel vast te laten leggen. Het is natuurlijk mooi om elkaar het jawoord te kunnen geven, maar in plaats daarvan zou je ook kunnen kiezen voor een geregistreerd partnerschap.

Betekenis geregistreerd partnerschap

Niet ieder stel wil trouwen, maar het is wel belangrijk om een aantal zaken officieel vast te laten leggen. Een huis kopen, de geboorte van kinderen en het overlijden van één van beide partners zijn grote levensgebeurtenissen waarbij het belangrijk is om jullie relatie officieel op papier te hebben staan. Trouwen is hier een oplossing voor, maar in plaats daarvan kunnen jullie ook voor een geregistreerd partnerschap kiezen.

Maar wat is nou eigenlijk precies de betekenis van een geregistreerd partnerschap? Net als bij een huwelijk hebben jullie bepaalde rechten en plichten. Het verschil is echter dat jullie niet officieel het jawoord hoeven te geven. Daarnaast kun je een geregistreerd partnerschap in principe zonder rechter beëindigen. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Lees dan het blog Op zoek naar een alternatief voor trouwen?

Leuke ideeën om geregisteerd partnerschap samen te vieren

Fotograaf: Northern Native

Leuke ideeën voor het vieren van jullie geregistreerd partnerschap

Ook al trouwen jullie niet, een geregistreerd partnerschap is natuurlijk ook een feestelijke gelegenheid. Jullie kunnen dit dan ook zo groot maken als jullie zelf willen. Zo is het mogelijk om gasten uit te nodigen op deze dag en na afloop met elkaar te gaan eten. Regel bijvoorbeeld een bijzondere lunch of een lekker etentje in jullie favoriete restaurant. Eventueel zouden jullie ook een fotograaf in kunnen huren of wat mooie foto’s te maken van deze dag. Natuurlijk is het ook mogelijk om na afloop een feest te organiseren voor jullie geregistreerd partnerschap. Huur bijvoorbeeld de plaatselijke kroeg af of ga op zoek naar een zaaltje om een feestje te vieren. Een uitgebreide barbecue voor vrienden en familie in jullie eigen tuin kan ook erg gezellig zijn.

Stel hand in hand tussen de bomen

Fotograaf: Anni Graham

Cadeau voor geregistreerd partnerschap

Wil je een stel feliciteren? Speciaal voor hun geregistreerd partnerschap kun je een mooi cadeau voor ze kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

  • Wil je het stel een leuke activiteit cadeau geven die ze samen kunnen doen? Geef dan een Wonderbox. Met deze cadeaubon kunnen ze zelf kiezen uit uitjes zoals een high wine, diner voor twee of zelfs een hotelovernachting.
  • Heb je een iets kleiner budget? Dan is dit bucketlistboek voor koppels een leuk cadeau om te geven.
  • Houd het koppel van films? Geef dan een bioscoopbon cadeau. Het is ook leuk om een bioscooppakketje voor thuis te maken met snacks en een bon waarmee ze een film kunnen kijken op hun eigen TV.
  • Natuurlijk is een bosje bloemen of een mooie plant ook altijd goed. Heeft het stel een grote tuin met nog wat ruimte? Dan is het ook leuk om een boompje cadeau te geven. De groeiende boom kan namelijk symbool staan voor de liefde van het koppel die alsmaar sterker wordt. Een mooi cadeau voor het geregistreerd partnerschap waar ze nog jarenlang plezier van zullen hebben!

Bron:
Rijksoverheid

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *