De leukste ideeën voor een alternatieve ceremonie bij jullie huwelijk

Een bruiloft is natuurlijke een groot en gezellig feest, maar uiteindelijk draait het vooral om de liefde die jullie voor elkaar voelen. De trouwceremonie is dan ook het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft. Jullie kunnen op een traditionele manier trouwen, maar het kan ook leuk zijn om juist voor een alternatieve ceremonie voor jullie huwelijk te gaan. Wij hebben wat leuke ideetjes voor je!

Geen enkele trouwceremonie is hetzelfde. Het is immers juist zo mooi om persoonlijke elementen toe te voegen en er echt jullie eigen ding van te maken. Tegenwoordig zijn er dan ook nog maar weinig bruidsparen die zich precies aan de traditionele indeling van een ceremonie houden. In plaats daarvan kunnen jullie kiezen voor een alternatieve aanpak voor de ceremonie voor jullie huwelijk. Leuke ideeën zijn er genoeg!

Ideeën voor een alternatieve ceremonie voor jullie huwelijk

Er zijn allerlei manieren om jullie trouwceremonie uniek en extra persoonlijk te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Traditioneel staat de bruidegom bij het altaar te wachten als de bruid aan de hand van haar vader binnen komt lopen. Dat kan heel leuk zijn, maar misschien willen jullie het wel compleet anders aanpakken. Er zijn namelijk veel alternatieven te bedenken voor het weggeven van de bruid. Jullie zouden bijvoorbeeld samen aan kunnen komen lopen.
  • Het schrijven van eigen geloften zorgt voor een mooie en persoonlijke toevoeging aan de ceremonie. Het kan even spannend zijn, maar het maakt jullie huwelijksvoltrekking wel extra speciaal. Je kunt deze tips lezen voor het schrijven van jullie eigen geloften.
  • Het toevoegen van rituelen kan een leuke manier zijn om jullie ceremonie extra speciaal te maken. Het kan bijvoorbeeld heel bijzonder zijn om samen een boompje te planten tijdens de ceremonie als teken voor jullie liefde of de handen aan elkaar te laten binden volgens een oude Keltische traditie. De leukste ideeën hiervoor kun je vinden in het blog 7 Rituelen die jullie bruiloft ceremonie extra bijzonder maken
  • Ook het naar voren brengen van de trouwringen is een leuk moment om wat extra aandacht aan te besteden. Hebben jullie kinderen of zijn er kinderen in jullie omgeving die belangrijk voor jullie zijn? Dan kunnen zij de ringen komen brengen. Als jullie een huisdier hebben, dan kunnen jullie de ringen bij hem of haar omknopen. Let er wel op dat de ringen veilig zijn en ze niet kwijtraken zoals bij dit stel gebeurde.

Alternatieve dagindeling voor de bruiloft

Je hoeft natuurlijk niet alleen de ceremonie op een andere manier te doen, eigenlijk kun je de hele bruiloft organiseren zoals jullie dat willen. Het kan leuk zijn om voor een alternatieve dagindeling voor de bruiloft te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ceremonie in de avond of juist een bruiloft die juist vroeg in de ochtend plaatsvindt? Lees voor meer ideeën het blog 5 Ideeën voor de dagindeling op jullie bruiloft.