Naamkaartjes voor jullie bruiloft gasten maken

Tijdens het diner op jullie trouwdag is het fijn als alle gasten weten waar ze hun zitplaats kunnen vinden. Plaatskaartjes kunnen daarom eigenlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Niet alleen zijn deze naamkaartjes erg handig, ook kan dit er leuk uitzien. Benieuwd hoe je zelf naamkaartjes voor jullie bruiloft kunt maken? In dit blog vind je handige tips en inspiratie! 

Het is slim om een goede tafelindeling te maken voor jullie bruiloft diner. Zo weet je namelijk zeker dat iedereen een fijn plekje heeft om te zitten tijdens het eten. Op deze manier kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat ook gasten die weinig andere mensen kennen op jullie trouwdag toch een leuke avond hebben. Om iedereen duidelijk te maken wat de zitplekken zijn, is het leuk om naamkaartjes voor de bruiloft te maken.

Originele bruiloft naamkaartjes voor op tafel

Je kunt simpele kaartjes neerzetten met de namen van de gasten, maar nog leuker is het om originele naamkaartjes voor op tafel te regelen. Denk bijvoorbeeld aan bijzondere naamkaartjes in het thema van jullie bruiloft. Je kunt de namen met mooie letters op papier schrijven, maar er zijn ook andere, originele ideeën te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld een klein plexiglasplaatje of een stuk steen als basis gebruiken. Er is van alles mogelijk!

Zelf naamkaartjes maken

Wil je graag zelf naamkaartjes maken voor jullie bruiloft? Dat is helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien denkt! Je kunt dit bijvoorbeeld op de volgende manieren doen:

  • Kun je kalligraferen? Dan kun je een stapel blanco naamkaartjes kopen en daar vervolgens met sierlijke letters de namen van de gasten op schrijven.
  • Heb je een iets minder mooi handschrift? Print de namen dan in een mooi lettertype op papier. Wanneer je gebruik maakt van plexiglas, kun je de letters zo overtrekken op het glas. Als je de letters op kartonnen tafelkaartjes wil zetten, kun je gebruik maken van carbonpapier om de geprinte letters over te trekken.
  • Op de website Canva kun je gratis allerlei mooie ontwerpen maken. Je kunt hier de naamkaartjes ontwerpen en ze vervolgens afdrukken op stevig papier. Eventueel zou je jouw ontwerp ook professioneel kunnen laten drukken. Zo kun je zelf de mooiste naamkaartjes maken!
  • Als je een Cricut snijmachine in huis hebt, is het helemaal gemakkelijk om zelf een mooi ontwerp te maken. Met zo’n snijmachine kun je namelijk allerlei soorten materiaal in het juiste formaat snijden en er vervolgens ook meteen met de stift mooie sierletters op plaatsen. Met de folie transfer kit kun je zelfs schitterende folieletters maken, als dat er niet professioneel uitziet!
  • Het kan ook leuk zijn om het naamkaartje ergens aan te bevestigen. Leg bijvoorbeeld een takje lavendel op elk bord met een klein naamkaartje eraan.

Dit blog bevat affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *