De mooiste stoelversiering voor jullie bruiloft

Heb je een sprookjesachtige trouwlocatie uitgekozen voor jullie huwelijk? Dan is het wel zo leuk als deze locatie ook stijlvol aangekleed wordt met wat extra decoratie. Zo is het bijvoorbeeld leuk om de stoelen bij de ceremonie van speciale decoratie te voorzien. Dit kan door de stylist gedaan worden, maar jullie kunnen ook zelf versiering regelen. Wij hebben nog wel wat ideeën voor de mooiste stoelversiering op jullie bruiloft! 

Jullie zullen zeker stoelen nodig hebben op de bruiloft. In ieder geval voor bij de ceremonie en het diner, maar misschien ook voor de receptie. Het is natuurlijk leuk als deze stoelen er stijlvol uitzien en van decoratie voorzien zijn. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder!

Versiering voor de stoelen bij de ceremonie

De ceremonie is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft, het moment waarop jullie het jawoord gaan geven. Je wilt natuurlijk dat alles er prachtig uitziet. Hebben jullie speciale bruiloft stoelen gehuurd waar de gasten op kunnen zitten? Dan is het leuk om deze stoelen van wat versiering te voorzien. Hang bijvoorbeeld kleine glazen vaasjes op met bloemen of gebruik stukken lint om ze van een kleurtje te voorzien.

Wil je niet te veel tijd en geld aan de stoelen op jullie bruiloft besteden, maar vind je een beetje stoelversiering wel mooi? Kies er dan voor om alleen de buitenste stoel in de rij te versieren met bijvoorbeeld een simpel bloemstukje, linten of pompons. Al heb je maar een kleine versiering, het ziet er al snel leuk uit. Het maakt namelijk een geheel van de verschillende rijen en het zorgt voor een paar subtiele details. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Wij hebben de mooiste versiering voor de stoelen bij de ceremonie voor je verzameld:

Stoelversiering voor het diner

Aan de stoelen die gebruikt worden voor het diner kun je misschien wat meer tijd besteden. Zeker de stoel van de bruid en bruidegom verdienen wel wat extra´s, maar het kan ook leuk zijn om stoelen van belangrijke gasten op een bijzondere manier te decoreren. Kies een mooi stofje uit zoals tule, organza of satijn en strik dit om de rugleuning heen. Je kunt de stoel verder mooi maken met een andere (kleur) stof of door bloemen toe te voegen.

Wanneer je beschikt over een flinke dosis creativiteit en de juiste materialen, kun je de mooiste kunstwerkjes maken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het simpel te houden. Een stuk witte tule en een takje lavendel zorgen bijvoorbeeld al voor een heel mooi resultaat. Ook een andere kleine en simpele (nep)bloem kan een mooi effect geven.

Je eigen stoeldecoratie voor het huwelijk maken

Wist je dat je de stoeldecoratie voor jullie huwelijk gemakkelijk zelf kunt maken? Met een aantal bloemen verander je een stoel compleet. Het is leuk om hiervoor bloemen te gebruiken die in je bruidsboeket voorkomen of die de themakleuren van jullie bruiloft hebben. Hiervoor kun je de bloemist om hulp vragen. Met wat groen tussen de bloemen maak je het geheel helemaal af. Je kunt de bloemen en het groen met visdraad aan de stoelen bevestigen.

Je kunt ook een mooi stofje zoals organza combineren met een aantal bloemen. Hiermee maak je de stoelen helemaal bijzonder! In het midden knoop je de stof bij elkaar en bevestig je een aantal bloemen. Je kunt ze vastzetten met een mooi lint. Handige tip: In onze IKEA bruiloft hacks raadden we eerder al de vitrage gordijnen van IKEA aan als backdrop. Je zou ze ook als een goedkope mogelijkheid voor de stoeldecoratie kunnen gebruiken! Natuurlijk zou je ook een bezoekje kunnen brengen aan de markt om een leuk stofje te vinden wat niet te veel kost.

Stylist inhuren voor de decoratie van stoelen

Ben je zelf niet zo goed in decoreren, maar vind je het wel belangrijk dat alles op jullie bruiloft er mooi uitziet? Dan is het een idee om een stylist in te huren die de stoelversiering op zich neemt. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld wordt. Met behulp van deze decoratie checklist kun je meteen even controleren of je alle andere decoratie voor jullie bruiloft op orde hebt. Wel zo handig!