12 Prachtige centerpieces voor jullie bruiloft

Tijdens het huwelijksdiner is het leuk om de tafels extra stijlvol aan te kleden. Dit doe je door het juiste servies, mooi tafellinnen en natuurlijk wat bijpassende decoratie. Centerpieces worden vaak gebruikt om de tafel te decoreren tijdens het huwelijksdiner. Amerikanen betalen graag honderden dollars voor de meest spectaculaire creaties, maar gelukkig kan het ook veel simpeler. Wij hebben 12 prachtige voorbeelden voor je verzameld! 

Het is leuk als de tafel tijdens het diner stijlvol is aangekleed. Daar horen natuurlijk ook een paar mooie centerpieces bij. Je kunt enorme (dure) bloemstukken bestellen bij de bloemist, maar het is ook mogelijk om ze zelf te maken. Met een beetje creativiteit bespaar je heel wat geld en heb je bovendien prachtige centerpieces in jullie eigen stijl. Klinkt goed toch?

Wat zijn centerpieces?

In Amerika zijn centerpieces niet weg te denken op de bruiloft. Deze enorme decoratiestukken voor op de tafels bij het huwelijksdiner zijn vaak enorm over de top en hoe groter, hoe beter. Voor ons nuchtere Hollanders is dit vaak een beetje teveel van het goede, maar dat wil niet zeggen dat wij geen centerpieces op onze bruiloften hebben. Eigenlijk is dit namelijk gewoon decoratie om op de tafels neer te zetten. Je kunt ze dus zo klein of zo groot maken als je zelf wilt!

Verder lezen: Bruiloft decoratie checklist voor de aankleding van jullie bruiloft

De mooiste centerpieces als inspiratie

De meeste centerpieces worden gemaakt van bloemen, maar je kunt natuurlijk ook kaarsen, plantjes of andere decoratie gebruiken. Het belangrijkste is dat het geheel er mooi uit komt te zien en dat het sfeer brengt aan de tafel. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn 12 prachtige voorbeelden van centerpieces op bruiloften:

Houd rekening met de hoogte van de centerpieces op jullie bruiloft

In Amerika zijn de centerpieces soms zo hoog dat je de gasten aan de overkant van de tafel niet meer kunt zien. Dat is natuurlijk jammer! Test de hoogte vooraf dus even zodat je zeker weet dat ze niet in de weg zullen staan. Kleine centerpieces staan minstens zo mooi en zijn een stuk handiger.

Centerpieces huren of zelf maken

Zou jij ook wel wat centerpieces willen voor jullie bruiloft? Je kunt ze huren of zelf maken. Als je bijvoorbeeld een stylist inhuurt om de decoratie voor jullie bruiloft te regelen, kun je haar vragen om ook wat voor op de tafels bij het diner te maken. Overigens kun je dit ook gemakkelijk zelf. Met een klein beetje creativiteit en wellicht wat hulp van vriendinnen kom je al een heel eind.

Hebben jullie een pluktuin in de buurt? Dan zou je zelfs je eigen wilde bloemen kunnen plukken. Je kunt bijvoorbeeld verschillende bloemen met elkaar combineren in kleine vaasjes. Glazen Coca-Cola flesjes lenen zich hier bijvoorbeeld goed voor. Zo zie je maar dat centerpieces helemaal niet duur of ingewikkeld hoeven te zijn. Voor een paar euro maak je al de mooiste decoratie voor op de tafels!