Zo kies je oorbellen voor de bruiloft uit

Als bruid is een mooie trouwjurk natuurlijk het allerbelangrijkste, maar met accessoires kun je je look compleet maken. Het is daarom belangrijk om de juiste sieraden uit te kiezen. Oorbellen zijn bijvoorbeeld heel goed te gebruiken als eyecatcher of juist als subtiele aanvulling voor jouw bruidslook. Alleen hoe kies je de meest geschikte oorbellen voor jullie bruiloft? 

Chique pareltjes, opvallende hangers of subtiele knopjes: er zijn allerlei soorten oorbellen mogelijk voor een bruiloft. Je wilt natuurlijk wel écht bijzondere oorbellen die goed bij jou en je outfit passen. Maar waar let je dan op als je ze uit gaat zoeken?

Statement sieraden of subtiele oorbellen voor de bruiloft?

Als je oorbellen voor de bruiloft gaat kiezen, kijk je eerst naar de stijl van je trouwjurk. Ga je voor een klassieke, ingetogen look met een eenvoudige jurk? Dan kunnen subtiele pareloorbellen of kleine diamanten knopjes perfect passen. Heb je juist een glamour jurk met veel details? Dan kun je misschien kiezen voor opvallendere oorbellen met kristallen of juwelen. Aan de andere kant kunnen statement oorbellen ook juist een mooie aanvulling zijn op een wat simpelere jurk en kunnen subtiele oorbellen voor wat rust zorgen bij een opvallende jurk. Het gaat erom dat je de juiste balans weet te vinden.

Je oorbellen moeten niet alleen bij je jurk passen, maar ook bij je kapsel. Als je je haar opgestoken draagt, kunnen lange, opvallende oorbellen een mooie aanvulling zijn en wat extra glamour toevoegen aan je look. Als je je haar los draagt, kun je misschien beter kiezen voor meer ingetogen oorbellen die niet concurreren met je lokken.

Vorm van de oorbellen

Bij het uitkiezen van de oorbellen kun je verder kijken naar de vorm die je af kunt stemmen op de vorm van je gezicht. Als je een rond gezicht hebt, kunnen langwerpige oorbellen je gezicht langer laten lijken. Heb je een hoekiger gezicht? Dan zorgen ronde oorbellen voor een zachtere uitstraling.

Oorbellen combineren met andere sieraden

Waarschijnlijk zijn oorbellen niet de enige sieraden die je draagt op de bruiloft. Het is belangrijk om je trouwsieraden goed met elkaar af te stemmen. Bedenk vooraf bijvoorbeeld of je gaat voor goud, zilver of een andere kleur. Je zou hiervoor je trouwring als uitgangspunt kunnen gebruiken. Door de kleur gelijk te houden, zorg je voor meer rust en consistentie in je bruidslook.

Waar koop je oorbellen voor de bruiloft?

Je hoeft niet naar een speciale winkel te gaan om oorbellen voor de bruiloft te kopen, dit kan ook gewoon bij een normale juwelier. Veel bruidsmodewinkels bieden ook oorbellen aan, maar het kan de moeite waard zijn om eens wat verder te kijken. Wil je echt iets bijzonders? Dan is het leuk om oorbellen van een speciaal merk te kopen. Maison Sabben heeft bijvoorbeeld een prachtige collectie oorbellen voor de bruiloft.