Trouwringen en bruidssieraden

Fotograaf: Misty C Photography

5 Tips voor het kiezen van je bruidssieraden

Als bruid draag je natuurlijk een adembenemend mooie trouwjurk, maar heb je ook al gedacht aan de sieraden waarmee je deze jurk gaat combineren? Met een mooie ketting, glinsterende oorbellen of een chique armband maak je jouw bridal look helemaal af! Wij hebben 5 tips voor je om je te helpen bij het kiezen van de juiste bruidssieraden. 

In het dagelijks leven kan het al eens lastig zijn om de juiste sieraden bij je outfit te kiezen. Een bruiloft maakt dit nog net even iets ingewikkelder. Als bruid wil je er immers op je mooist uitzien en dat betekent dat ook je sieraden een perfect match moeten zijn. Alleen hoe kies je de beste bruidssieraden? Met deze tips wordt de keuze hopelijk iets gemakkelijker!

Tip 1: Kies bruidssieraden die passen bij je trouwjurk

De eerste tip klinkt misschien heel logisch, maar toch denken lang niet alle bruiden hier goed over na. Als je op zoek gaat naar bruidssieraden moet je trouwjurk het uitgangspunt vormen. Heb je bijvoorbeeld een trouwjurk met een hoge hals? Dan is een ketting waarschijnlijk niet zo geschikt. Een trouwjurk met een lage rug is juist weer heel geschikt voor een omgekeerde ketting. Kijk dus goed wat je wel of niet kunt combineren.

Tip 2: Zoek naar een something old

Heb je wel eens gehoord van something old, something new, something borrowed, something blue? Bij deze traditie maakt de bruid gebruik van iets ouds, iets nieuws, iets dat ze geleend heeft en iets in de kleur blauw. Dit zou geluk brengen voor het huwelijk. Something old is leuk te combineren met bruidssieraden. Draag bijvoorbeeld een armbandje of ketting die al een aantal generaties in jullie familie is. Natuurlijk zou je ook je something blue terug kunnen laten komen in je sieraden. Kies bijvoorbeeld voor een mooie ketting of oorbellen met een blauw steentje er in.

Tip 3: Ga niet voor een bruidssieraden set, maar durf op te vallen

Je kunt een bruidssieraden set kopen om zeker te weten dat alle sieraden die je op de bruiloft draagt goed bij elkaar passen. Toch geeft dit over het algemeen niet het echte wauw-effect, juist omdat het allemaal iets té goed bij elkaar past. Probeer in plaats daarvan je eigen combinaties te maken. Op je eigen bruiloft hoef je niet snel bang te zijn te erg op te vallen. Je bent immers de bruid! Als je het mooi vindt, kun je daarom voor een gave statement ketting of opvallende oorbellen gaan. Let hierbij wel een beetje op dat de combinatie met je trouwjurk niet te druk wordt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om voor dezelfde kleur te kiezen. Ga dus voor zilveren óf voor gouden sieraden en neem hierbij je trouwring als uitgangspunt.

Tip 4: Investeer in bruidssieraden van goede kwaliteit

Als je nieuwe bruidssieraden koopt, is het aan te raden voor goede kwaliteit te gaan. Natuurlijk kun je ook goedkope sieraden dragen, maar het is leuk om echt iets bijzonders te kopen voor jullie bruiloft waar je nog jarenlang plezier van kunt hebben. Zo zijn de sieraden een mooie herinnering aan jullie trouwdag. Kies liever voor één sieraad van hoge kwaliteit dan voor meerdere bruidssieraden die een stuk goedkoper ogen.

Tip 5: Blijf bij jezelf

Tot slot is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Dat je gaat trouwen betekent namelijk niet dat je opeens sieraden moet dragen terwijl je dit normaal nooit doet. Het heeft geen zin om een compleet andere versie van jezelf neer te zetten op jullie trouwdag. Natuurlijk mag je best wat meer opvallen dan in het dagelijks leven, maar draag wel sieraden waar je je echt prettig bij voelt. Alleen dan zul je écht stralen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *