De leukste opdrachten voor een vrijgezellenfeest met mannen

Gaat jouw broer of beste vriend trouwen? Grote kans dat jij dan een onvergetelijk vrijgezellenfeest wil organiseren. En een vrijgezellenfeest kan natuurlijk niet zonder opdrachten. Bij een vrijgezellenfeest voor een man denk je misschien vooral snel aan gênante opdrachten, maar ze kunnen ook heel leuk en grappig zijn. Kun je nog wel wat ideeën gebruiken? Wij hebben de leukste vrijgezellenfeest opdrachten verzameld! 

Het is leuk om de bruidegom in de weken voor de bruiloft te verrassen met een gezellig dagje met zijn vrienden. Bij deze bachelor party horen natuurlijk leuke activiteiten en opdrachten voor de bruidegom en de andere mannen in de groep.

Opdrachten voor de bruidegom

De belangrijkste man op het vrijgezellenfeest is natuurlijk de bruidegom en dus zullen veel opdrachten vooral om hem draaien. De meeste vrijgezellenfeest opdrachten zijn een tikkeltje gênant, maar leveren vooral de leukste verhalen op. Zorg er dus voor dat jullie een camera paraat hebben en stuur de bruidegom op pad met de volgende opdrachten:

  • Selfie challenge: Geef de bruidegom een lijst met grappige selfie-opdrachten die hij moet voltooien tijdens het vrijgezellenfeest. Denk aan een selfie met een politieagent, een selfie met de knapste vrouw die jullie tegenkomen of een selfie met een dier. De vrienden kunnen meedoen door suggesties toe te voegen aan de lijst.
  • Quiz time: Stel samen met alle andere mannen op het vrijgezellenfeest een quiz samen over het leven van de bruidegom. Denk aan vragen over zijn relatie (hierbij kun je wellicht de hulp inschakelen van de bride to be), exen en (gênante) herinneringen met vrienden. Bij elk goede antwoord moet de groep een shotje nemen, maar bij elk foute antwoord is de bruidegom aan de beurt. Ook een leuk idee: Verzamel foto’s uit het leven van de bruidegom, bijvoorbeeld van vakanties of uitjes, en toon slechts een klein deel van de foto. De bruidegom moet nu raden bij welke gebeurtenis uit zijn leven de foto hoort.
  • Geld verdienen: Traditioneel is het natuurlijk zo dat het vrijgezellenfeest wordt aangeboden door de vriendengroep. Dat betekent echter niet dat de bruidegom niet zijn best kan doen om ook wat bij te dragen. Een leuke opdracht voor het vrijgezellenfeest is om de bruidegom zelf wat geld te laten verdienen. Hij kan bijvoorbeeld een liedje zingen of zijn kunsten laten zien als levend standbeeld in de hoop dat voorbijgangers wat geld willen doneren.
  • Telefoonroulette: Maak een lijst met de meest uiteenlopende contacten in de telefoon van de bruidegom – denk aan oude leraren, verre familieleden of zelfs de pizzabezorger. Laat hem blind een contact kiezen en vervolgens een onverwacht en grappig telefoongesprek voeren. Wie weet welke verrassende connecties er ontstaan!
Mannen op een vrijgezellenfeest met een foto opdracht

Fotograaf: Jakob Owens via Unsplash

Opdrachten voor de hele groep met mannen op het vrijgezellenfeest

Liever opdrachten waar de hele groep aan mee kan doen? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Als jullie een vrijgezellenfeest voor een man organiseren, zijn dit leuke opdrachten om met de hele groep te doen:

  • Bucketlist challenge: Verdeel de mannen in twee of meer groepen en geef iedere groep een bucketlist boek of een (zelfgemaakte) lijst met bucketlist opdrachten mee. Bepaal de tijdsduur van de opdrachten en kijk welke groep binnen de tijd de meeste items op de lijst af kan vinken. Zorg dat er van elke opdracht een foto wordt gemaakt als bewijsmateriaal. Helemaal leuk is het om deze foto met een polaroid camera te maken zodat ze meteen in het boek geplakt kunnen worden.
  • Ruilspel: Een ouderwets ruilspel doet het ook altijd goed op een vrijgezellenfeest. Begin met iets simpels zoals een paperclip of een appel. Ruil dit vervolgens voor iets wat mooier, groter of waardevoller is. Dit herhaal je zo vaak mogelijk. De groep die na een bepaalde tijd terugkomt met het meest bijzondere of waardevolle voorwerp is de winnaar.
  • Scavenger hunt: Maak een lijst met items die de mannen moeten verzamelen, zoals een rode sok van een wildvreemd persoon, een handtekening van iemand met de naam John of het telefoonnummer van een mooie vrouw. Hoe creatiever, hoe beter!

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Lees dan ook zeker even het blog Crazy 88 opdrachten voor een hilarisch en competitief vrijgezellenfeest