Ludieke acties voor het vrijgezellenfeest

Fotograaf: Anouk Wubs

12 Ludieke acties voor het vrijgezellenfeest

Ga jij het vrijgezellenfeest voor je beste vriendin, zus of nichtje organiseren? Hartstikke leuk! Natuurlijk wil je dat het een onvergetelijke dag gaat worden en misschien kun je daar nog wel wat tips en ideeën voor gebruiken. Geen gênante opdrachten voor de vrijgezel, maar écht leuke toevoegingen voor deze dag waar iedereen plezier aan zal beleven. Wij hebben 12 ludieke acties voor het vrijgezellenfeest voor je verzameld! 

Een vrijgezellenfeest écht uniek en bijzonder maken, is best een uitdaging. Je vervalt al snel in de standaard activiteiten die al lang niet meer origineel zijn. Op zich niet erg natuurlijk, een vrijgezellenfeest draait immers vooral om de gezelligheid, maar het is wel leuk om daarnaast ook voor een aantal ludieke acties te zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

#1. Maak een website voor het vrijgezellenfeest

Voor bruiloften zie je wel eens dat het bruidspaar een website laat maken, maar waarom zou je dat eigenlijk niet ook gewoon voor het vrijgezellenfeest doen? Een ludieke actie is het zeker! Bij Weddamo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een (bruiloft)website maken. Hier kun je alle informatie op plaatsen voor de deelnemers, je kunt een handige RSVP toevoegen om door te laten geven wie er allemaal komen en na afloop kun je heel gemakkelijk foto’s delen van het vrijgezellenfeest. Klinkt goed toch?

#2. Organiseer een vrijgezellenweekend

Is een dag eigenlijk nog te kort voor het vrijgezellenfeest? Waarom maken jullie er dan niet meteen een heel weekend van! Een vrijgezellenweekend is een origineel idee om de bruid te verrassen. Jullie kunnen een groot huis boeken waar jullie samen kunnen slapen, maar in plaats daarvan is het ook mogelijk om luxe te gaan kamperen (glamping) of een pyjama party thuis te organiseren. Houden jullie wel van een gezellig feestje? Dan kun je ook met elkaar een (meerdaags) festival bezoeken. Leuke mogelijkheden zijn er genoeg!

#3. Vul een vriendenboekje in voor de vrijgezel

Voor de bruiloft is er waarschijnlijk een gastenboek geregeld, maar het is natuurlijk ook leuk om een aandenken te hebben aan de deelnemers van het vrijgezellenfeest. Laat alle deelnemers daarom een vriendenboekje invullen voor de bruid waarin ze iets over zichzelf kunnen schrijven. Dit vriendenboekje van Elise de Rijck is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor.

#4. Gekke opdrachten voor het vrijgezellenfeest

Bij ludieke acties verwacht je misschien ook wel een aantal gekke opdrachten voor het vrijgezellenfeest. Dat is immers dé manier om de bride to be eens even flink aan het werk te zetten voor ze gaat trouwen. Zelf houden wij niet zo van gênante opdrachten waarbij het enige doel is om de bruid enorm voor paal te zetten. Vaak is dit eerder ongemakkelijk dan écht leuk. In plaats hiervan zijn er genoeg leuke opdrachten te bedenken waar jullie allemaal veel plezier aan kunnen beleven. Lees daarvoor zeker even het blog 7 Leuke opdrachten voor het vrijgezellenfeest. Wil je ook de deelnemers van het vrijgezellenfeest in actie laten komen? Dan kun je deze toffe, gratis vrijgezellenbingo downloaden.

#5. Werk een bucketlist af

Heeft de bruid een bucketlist? Ga dan aan de slag met deze lijst en probeer zo veel mogelijk dingen van de bucketlist af te vinken. In plaats hiervan zou je ook gebruik kunnen maken van het Bucketlistboek. In dit boek staan 500 toffe opdrachten om te doen. Jullie zouden als groep kunnen proberen om zo veel mogelijk items uit dit boek af te strepen, maar het kan ook een leuk idee zijn om in teams tegen elkaar te strijden. Geef bijvoorbeeld elk team een boek mee en probeer in een paar uur tijd de meeste opdrachten te hebben uitgevoerd. Uiteraard moet overal bewijsmateriaal van worden verzameld dat vervolgens in het boek geplakt kan worden. Leuk als herinnering aan het vrijgezellenfeest!

#6. Neem een polaroid camera mee

Het is natuurlijk heel belangrijk om het vrijgezellenfeest vast te leggen voor de bruid. Dat kan met de camera op je telefoon, maar veel leuker is het om een speciale polaroid camera mee te nemen. Hier kunnen jullie pas écht spontane foto’s mee maken die jullie vervolgens aan de bruid kunnen geven als herinnering aan deze bijzondere dag.

#7. Organiseer een omgekeerd vrijgezellenfeest

Heb je wel eens van een omgekeerd vrijgezellenfeest gehoord? Hierbij gaat de bruidegom op stap met de vriendinnen van de bruid en wordt de bruid meegenomen door de vrienden van de bruidegom. Een bijzonder alternatief voor het traditionele vrijgezellenfeest, maar wel hartstikke leuk!

#8. Maak een roadtrip

Het is leuk om iets avontuurlijks te doen tijdens het vrijgezellenfeest. Een roadtrip is bijvoorbeeld een gaaf idee. In jullie eigen auto is het vast al erg gezellig, maar nóg leuker is het om een bijzonder exemplaar uit te zoeken. Trek er bijvoorbeeld met z’n allen op uit in een vintage Volkswagenbusje, hoe bijzonder is dat?!

#9. Koppel een thema aan het vrijgezellenfeest

Net als bij een bruiloft is het ook bij een vrijgezellenfeest leuk om met een thema te werken. Zo kunnen jullie de activiteiten, maar ook de decoratie, kleding, hapjes en drankjes aan dit thema aanpassen. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wat dacht je bijvoorbeeld van een thema als bohemian, tropical beach party of een Mexicaans fiesta? Alles is mogelijk!

#10. Huur een jacuzzi

Een gezellige avond met een fles bubbels in de jacuzzi, als dat geen luxe is! Wist je dat het mogelijk is om thuis een jacuzzi te huren? Je kunt de jacuzzi bijvoorbeeld als verrassing in de tuin van de bruid laten plaatsen. Dit is zeker een origineel idee voor het vrijgezellenfeest!

#11. 30 Seconds en andere spelletjes over de bruiloft

Zijn jullie gek op spelletjes? Dan is het leuk om een spelletjesavond te organiseren voor het vrijgezellenfeest. Als je dit op een ludieke manier wilt doen, kun je je eigen spellen maken voor het vrijgezellenfeest. Verander het spelbord van Monopoly bijvoorbeeld op zo’n manier dat alle straten die te koop staan iets te maken hebben met het leven van de bruid. Je kunt hiervoor de straten gebruiken waar ze gewoond heeft, van haar studie, werk en favoriete plekken zoals winkels. Natuurlijk kan haar trouwlocatie ook niet op het bord ontbreken. Spelen jullie liever 30 seconds? Vervang de woorden van 30 seconds dan met woorden die met het vrijgezellenfeest of de bruiloft te maken hebben. Je zou hier ook de variant Dirty Seconds voor kunnen gebruiken.

#12. Verras de deelnemers met een bedankje

Het is natuurlijk de bedoeling om vooral de bruid flink te verwennen op haar vrijgezellenfeest, maar het is ook leuk om wat extra’s te regelen voor de deelnemers. Verras ze na afloop van het vrijgezellenfeest bijvoorbeeld met een bedankje, zoals een anti-kater kit of een leuk kaartje met een foto van de gezellige dag.

Ludieke acties voor de bruiloft

Kun je nog wel wat leuke ideeën gebruiken voor de activiteiten tijdens het vrijgezellenfeest? Je kunt meer inspiratie vinden in het blog 25 Ideeën voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen. En ben je naast deze ludieke acties voor het vrijgezellenfeest ook nog op zoek naar wat originele ideeën voor de bruiloft zelf? Lees dan ook even ons blog met 14 Leuke ideeën om het bruidspaar te verrassen.

Dit blog bevat affiliate links.