Kleine groep vrouwen met vlaggetjes boven hun hoofd op een bachelorette party

Fotograaf: Alexandria Monette

Handige tips voor het organiseren van een vrijgezellenfeest met een kleine groep

Zeg maar vaarwel tegen het idee dat een vrijgezellenfeest alleen geschikt is voor een grote groep vrienden en vriendinnen. Kleine, intieme groepen kunnen net zo goed zorgen voor een waanzinnig feest. Want laten we eerlijk zijn, soms is ‘klein maar fijn’ precies wat je nodig hebt. Een vrijgezellenfeest met een kleine groep lijkt wellicht wat minder spectaculair, maar er is van alles mogelijk. We hebben een paar top tips en te gekke activiteiten voor je klaarstaan. Laat dat intieme vrijgezellenfeest maar beginnen!

Een vrijgezellenfeest organiseren is een eervolle, maar ook best lastige taak. Je wilt er immers een onvergetelijke dag van maken voor de bruid of bruidegom. Dit kan met een grote groep vrienden, maar een vrijgezellenfeest met een kleiner groepje kan ook heel leuk en gezellig zijn.

Hoeveel deelnemers bij een vrijgezellenfeest?

Hoeveel deelnemers je voor het vrijgezellenfeest uitnodigt, hangt af van de wensen van de aanstaande bruid of bruidegom. Sommige groepsactiviteiten kunnen pas geboekt worden vanaf 10 deelnemers, maar ook met minder mensen kun je prima een vrijgezellenfeest organiseren. Om alles goed te kunnen regelen, is het wel handig om maximaal 20 deelnemers uit te nodigen. Organiseer je liever een vrijgezellenfeest voor een kleine groep? Ook dat is natuurlijk prima. Zelfs met twee, drie of vier mensen kun je al een heel gezellig vrijgezellenfeest organiseren.

Kleine groep vrouwen op een vrijgezellenfeest

Fotograaf: Joe DC Mitchell

Voor- en nadelen van een vrijgezellenfeest met een kleine groep

Een groot voordeel van een vrijgezellenfeest met een kleine groep is dat alles een stuk gemakkelijker te organiseren is. Het kost waarschijnlijk minder moeite om een geschikte datum te vinden en je kunt gemakkelijk de andere deelnemers infomeren. Ook zorgt een kleine groep voor een gezellige, intieme sfeer. Je kunt weliswaar geen groepsboekingen doen, maar als jullie met minder mensen zijn, is het vaak ook makkelijker om ergens nog een plekje te reserveren. Bovendien kunnen jullie alles met de hele groep samen doen en hoeven er tijdens de dag geen losse groepjes te worden gemaakt, wel zo gezellig!

Een nadeel is wel dat de kosten waarschijnlijk wat hoger uit zullen vallen. Je kunt minder korting krijgen wanneer je met minder mensen bent en bovendien zullen jullie met een kleiner groepje de kosten van de vrijgezel moeten delen. Het is dus wel slim om hier vooraf rekening mee te houden.

Bruid met vriendinnen aan het zwembad

Fotograaf: Elevate via Unsplash

Leuke activiteiten voor een kleine groep

Wanneer jullie een beperkt aantal deelnemers voor het vrijgezellenfeest hebben, zoek je andere activiteiten uit dan wanneer je met een grote groep bent. De indeling van de dag kunnen jullie zelf bepalen. Zo kun je meerdere activiteiten inplannen en voor een avondvullend programma zorgen, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld alleen een middag- of juist avondprogramma te regelen. Benieuwd wat jullie allemaal kunnen doen? De volgende activiteiten zijn geschikt voor een klein gezelschap:

  • Natuurlijk eten jullie een hapje met elkaar tijdens het vrijgezellenfeest, maar als je met een kleine groep bent, kan het extra leuk zijn om uitgebreid te dineren. Kies een luxe restaurant uit met verschillende gangen of boek een kookworkshop waarbij jullie je eigen eten kunnen maken. Zo is het eten meteen ook een uitgebreide activiteit.
  • Ook lekkere drankjes kunnen natuurlijk niet ontbreken. Regel bijvoorbeeld een wijn- of bierproeverij of boek een cocktailworkshop.
  • Is het lekker weer? Huur dan een bootje of waterfietsen om door de stad te varen. Met een paar drankjes erbij hebben jullie zo al snel een leuke dag. Een picknick is ook altijd een leuk idee.
  • Ook sportieve activiteiten kunnen prima met een kleine groep. Ga bijvoorbeeld samen mountainbiken, leer surfen of (voor de echte daredevils) verleg je grenzen door te bungeejumpen.
  • Hebben jullie een flink budget? Dan is het leuk om er een vrijgezellenweekend van te maken met elkaar. Ga bijvoorbeeld op stedentrip of boek juist een huisje midden in de natuur. Glamping is ook ontzettend leuk voor een vrijgezellenfeest.

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Lees dan ook zeker 25 Ideeën voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen of 20 Ideeën voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest voor mannen