Bruidspaar met confetti

Fotograaf: Hello Miss Lovely

5 Originele ideeën als alternatief voor de openingsdans op jullie bruiloft

Veel bruidsparen sluiten hun trouwdag af met een knallend feest. Traditioneel wordt dit feest geopend met de openingsdans van het bruidspaar, maar het kan natuurlijk zo zijn dat jullie geen zin hebben om te dansen. Zijn jullie op zoek naar een alternatief voor de openingsdans op jullie bruiloft? Wij hebben 5 toffe ideeën waar je zelf misschien niet zo snel aan had gedacht! 

Een openingsdans kan heel mooi en romantisch zijn, maar er zijn ook allerlei redenen om hier niet voor te kiezen. Misschien kunnen jullie totaal niet dansen, houden jullie er niet zo van om midden in de spotlights te staan of doen jullie liever iets wat wat minder traditioneel is. Wil je voor jullie bruiloft eigenlijk een leuk alternatief verzinnen voor de traditionele openingsdans? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan de volgende ideeën:

#1. Film van de bruiloft tonen als alternatief voor de openingsdans

Huren jullie een videograaf in voor jullie bruiloft? Er zijn videografen die een speciale same day edit aanbieden. Dit houdt in dat ze een korte versie van de video van jullie bruiloft in elkaar zetten om die avond al aan de gasten te kunnen laten zien. Met een beamer kun je de beelden op een groot wit doek tonen. Wil je er nog een spetterende binnenkomer bij? Dan kunnen jullie aan het einde van het filmpje door het doek de zaal in komen!

Geen videograaf aanwezig? Jullie kunnen natuurlijk ook vooraf een video in elkaar zetten met foto´s en filmbeelden van jullie relatie in de afgelopen jaren. Zeker wanneer jullie hier muziek onder zetten die voor jullie een speciale betekenis heeft, geeft dit een bijzonder effect!

#2. Professionele dansers huren voor de bruiloft

Hebben jullie zelf niets met dansen, maar lijkt het jullie wel leuk om naar een fantastische dansshow te kijken? In dat geval is het leuk om een aantal professionele dansers in te huren om jullie feestavond op de bruiloft te openen. Je kunt ze netjes vooraf aankondigen, maar het kan ook leuk zijn om ze ongemerkt tussen de gasten te laten gaan staan en zo voor een verrassende opening te zorgen. Zo’n flashmob is overigens ook heel verrassend als huwelijksaanzoek.

#3. Schaduwdans als alternatieve openingsdans

Oké, misschien een beetje flauw, want dit is eigenlijk ook gewoon een openingsdans, maar dan wel een beetje anders. Een schaduwdans is een dans die jullie doen achter een doek dat van achter verlicht wordt. Hierdoor zijn alleen jullie schaduwen te zien. Dit geeft een super gaaf effect, zeker met een mooie bruidsjurk aan!

#4. Gezamenlijk proosten op jullie huwelijk

Je kunt de avond ook beginnen met het gezamenlijk proosten op jullie huwelijk. Laat glazen champagne uitdelen en ga samen tussen jullie gasten staan om met hen te kunnen drinken op jullie huwelijk. Zorg dat de DJ daarna een lekkere plaat aan zet zodat de dansvloer meteen vol stroomt!

Bruidegom proost met zijn vrienden

Fotograaf: Chris and Ruth

#5. Openingslied als alternatief voor een openingsdans

Niet goed in dansen, wel in zingen? In dat geval is een openingslied een origineel idee. Jullie kunnen een romantisch duet zingen of de een zingt de ander toe. Beschikt jullie feestlocatie over een trap of een balustrade? Dan is het extra leuk om vanaf daar jullie lied te beginnen. De gasten zullen verbaasd om zich heen kijken om te zien waar het geluid vandaan komt. Succes verzekerd!

Andere openingsdans alternatieven

Natuurlijk zijn er nog veel meer ideeën als alternatief voor jullie openingsdans te bedenken. Het belangrijkste is dat je iets kiest wat goed bij jullie past. Daar kunnen jullie natuurlijk ook de hulp van vrienden of familie bij inschakelen. Het is ook mogelijk om gewoon een goede DJ of spetterende band in te huren die jullie trouwfeest vanzelf aan de gang brengt. Zo hoeven jullie je nergens druk over te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *