Trouwfeest met dansende gasten

Fotograaf: Mon et Mine

Tips voor het voorkomen van een lege dansvloer op jullie trouwfeest

Het is de nachtmerrie van ieder bruidspaar: een lege dansvloer tijdens hun bruiloft. Je kunt alles nog zo goed georganiseerd hebben, een huwelijksfeest waar niemand aan meedoet, kan de sfeer echt verpesten. Hoe voorkom je dat jullie de enige zijn die gaan dansen? Met deze tips voor jullie trouwfeest, wordt het zeker een onvergetelijke avond! 

De meeste bruiloften eindigen in een geweldig huwelijksfeest waar heel wat voetjes van de vloer gaan. Meestal gaat dit vanzelf, maar soms moeten de gasten een beetje geholpen worden. Met de volgende tips voor jullie trouwfeest weet je zeker dat jij straks een overvolle dansvloer hebt!

#1. Een geslaagd trouwfeest begint met je juiste grootte van de zaal

Jullie kiezen waarschijnlijk met veel zorg de trouwlocatie uit. Natuurlijk is het belangrijk dat de sfeer goed is en alles er mooi uitziet, maar je zult ook goed moeten kijken naar de grootte van de locatie en met name de zaal waar jullie trouwfeest plaatsvindt. De grootte van deze zaal is namelijk erg belangrijk. Wanneer je vijftig gasten in een zaal voor tweehonderd mensen zet, ziet het er al heel snel ongezellig uit. Je kunt dan nog zo hard je best doen, erg swingend wordt het niet. Zorg daarom voor voldoende bewegingsvrijheid voor iedereen, maar huur zeker geen te grote locatie. Hoe meer open ruimte er is, hoe lastiger het wordt om de sfeer er in te krijgen.

#2. Verruil de stoelen voor statafels

Wanneer er stoelen staan, zijn mensen snel geneigd te gaan zitten. En zodra mensen eenmaal zitten, is het lastig ze weer uit die stoel te krijgen.  Willen jullie een lege dansvloer voorkomen? Zet dan vooral veel statafels neer zodat mensen blijven staan. Op deze manier gaan ze veel gemakkelijker naar de dansvloer toe. Uiteraard is het wel slim om een paar stoelen neer te zetten voor mensen die slecht ter been zijn. De rest van de gasten heeft geen zitplek nodig, ze vinden het zelf waarschijnlijk ook een stuk gezelliger om met elkaar om een statafel heen te staan. Bovendien kun je de statafels ook nog eens mooi versieren zodat ze extra sfeer geven aan jullie trouwfeest!

#3. Start de dansavond met een openingsdans

Het is altijd slim om samen met je kersverse echtgenoot het goede voorbeeld te geven. Doen jullie een romantische openingsdans samen? Zorg ervoor dat de dansmuziek daarna meteen uit de speakers komt zodat jullie de gasten de dansvloer op kunnen trekken. Wanneer jullie het goede voorbeeld geven, zal de rest vanzelf volgen. En willen jullie graag een originele openingsdans doen? Lees dan zeker even het blog 12 Tips, ideeën en alternatieven voor de openingsdans op jullie bruiloft

#4. Trouwfeest tips voor de muziek

Willen jullie een knallend trouwfeest organiseren? Natuurlijk is goede muziek dan wel een vereiste. Zonder goede muziek is het immers lastig om te dansen. Boek een swingende band of geef van tevoren vast wat nummers door aan de DJ waarvan je weet dat de gasten het kunnen waarderen. Als jullie een ervaren bruiloft DJ inhuren, weet hij zelf ook wel wat nummers die het altijd goed doen. Je zou ook nog verzoeknummers aan de gasten zelf kunnen vragen, zo weet je zeker dat er voor iedereen iets leuks bij zit!

#5. Regel genoeg hapjes en een open bar

Eten en drinken kunnen ook zeker niet ontbreken in deze tips voor jullie trouwfeest. Dat lijkt misschien weinig met dansen te maken te hebben, maar als de gasten dorst krijgen of een rammelende maag krijgen, zal de feestvreugde snel verdwijnen. Zolang de gasten een reden hebben om te blijven, zal de dansvloer vol staan. En als jullie dan eindelijk genoeg gefeest hebben, kunnen jullie afsluiten met een lekkere midnight snack. Heerlijk na een avondje dansen!